ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ “ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ”

MikrosNotos-GyroGyroMines-17-9Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος προτείνει τη θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών “Γύρω γύρω μήνες”, η οποία φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες».

Κεντρικό θέμα της παράστασης αυτή την εποχή είναι τα Χριστούγεννα! Στοιχεία από τη λαογραφία, παραδοσιακά έθιμα, κάλαντα από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, παιχνίδια με καλικαντζάρους, ιστορίες, παραμύθια, παροιμίες για τους πιο ξεχωριστούς μήνες του χειμώνα, δίνουν το έναυσμα για μια σειρά από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια. Μέσα στις γιορτές, στο Babel-Πυρήνας Τέχνης, στο Μαρούσι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν έθιμα και παραδόσεις ξεχασμένες από καιρό!

Από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, η παράσταση συνεχίζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και αλλάζει, όπως αλλάζουν οι μήνες και οι εποχές. Τον Ιανουάριο, με παιχνίδια και έθιμα για τον καλό το χρόνο, τον Φεβρουάριο με αποκριάτικες δράσεις και τον Μάρτιο, καλωσορίζοντας την άνοιξη με παιχνίδια και τραγούδια. Στην παράσταση «Γύρω γύρω μήνες» η διαδραστική συμμετοχή των παιδιών είναι ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται, κάθε φορά, μια χαρούμενη γιορτή.

Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε το παραμύθι σε έμμετρο λόγο, δένοντάς τον με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα, που φέρνουν στη σκηνή ήχους και εικόνες από τη φύση. Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε και δίδαξε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια, η ηθοποιός και υπεύθυνη παραγωγής Χρύσα Διαμαντοπούλου συνέθεσε το εκτός παραμυθιού υλικό. Μαζί φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με πολλά θεατρικά και μουσικά παιχνίδια.

Δείτε περισσότερα στο: http://goo.gl/PIVVvU * Δείτε το event στο facebook!

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει  η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα. Αναδεικνύει τα καλούδια σε κάθε έναν από τους μήνες που συναντά, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του.

MikrosNotos-GyroGyroMines-17-10

Χριστούγεννα με «Γύρω γύρω μήνες»

Έθιμα, κάλαντα, παιχνίδια με καλικατζάρους…

 Θεατρική αφήγηση, μουσικοπαιδαγωγικά παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες»

από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος», σε σκηνοθεσια & μουσικη ΠΕΤΡΟΥ ΔΑΜΟΥΛΗ

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο BΑBEL – ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ (Βασ. Σοφίας 87, Σταθμός Ηλεκτρικού Αμαρουσίου)

με κάλαντα, παιχνίδια, ιστορίες για καλικάτζαρους και έθιμα του Δωδεκαημέρου

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

στις 12:00 το μεσημέρι 

MikrosNotos-GyroGyroMines-17-3

Aπό Κυριακή 7 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή (έως τις 18 Μαρτίου 2018), στις 12 το μεσημέρι η παράσταση αλλάζει, όπως αλλάζουν οι μήνες και οι εποχές 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά | ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ :  6946 114200 (Ναυσικά Πύρρου) Οι θέσεις είναι περιορισμένες & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο Παραμυθιού – Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής

Σύλληψη Ιδέας – Έρευνα Υλικού: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δάφνη Καμμένου και Ναυσικά Πύρρου

Βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Τατού Αγγελική Δέδε

Έρευνα, επιλογή, επιμέλεια λαογραφικού υλικού, δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς: Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη, μουσικοπαιδαγωγός

Ιδέα-κατασκευή σκηνικού: Πέτρος Δαμουλής

Σκηνικά αντικείμενα: Μαργαρίτα Τζαννέτου, Ανδριάνα Βλάχου, Kέλλυ Κουλουριώτου

Κατασκευή κούκλας & ζωγραφιά σκηνικού: Μαργαρίτα Τζαννέτου

Επιστημονική σύμβουλος – διδασκαλία διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION

Ζωντανή μουσική: ομάδα Μικρός Νότος

Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design

Βίντεο – Μοντάζ: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη, ΤΗΛ. 6997 715382lambrini7@gmail.com

Η παράσταση «Γύρω γύρω μήνες» ταξιδεύει καθημερινά σε σχολεία προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. Όπως και οι υπόλοιπες παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος («Ο Κουκουμπλής» και «Αισώπου …Φίλοι»), φιλοξενείται επίσης στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας

Leave a Reply