ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η παράσταση “Το Περιστέρι Δικαστής”, σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Μπακαλάκου, μετά από μία επιτυχημένη τρίμηνη παρουσίαση στην σκηνή του θεάτρου Olvio και αποκομίζοντας πολύ θετικές κριτικές απο το κοινό της, θα παραταθεί για άλλες 3 παραστάσεις στις 14, 21, και 28 Φλεβάρη 2016 κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι.

Ζούγκλα ώρα μηδέν… Στα βάθη της άγριας  ζούγκλας  το Λιοντάρι, η Καμηλοπάρδαλη, ο Ρινόκερος, ο Ιπποπόταμος, η Ζέβρα, η Τίγρης, η Αλεπού, ο Λύκος και ο Ελέφαντας έχουνε διαφορές, μεγάλες και μικρές! Ποιος θα τις λύσει? Πρέπει να βρούνε μία λύση.. τραγουδάει η Αηδόνα! Ψηφίζουν το Γεράκι για δικαστή αλλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Έτσι με την παρότρυνση της  σοφής Κουκουβάγιας ορίζουν τελικά για δικαστή το ειρηνικό Περιστέρι που κατάφερνει όχι μόνο να αποδώσει δικαιοσύνη και να πετύχει την συμφιλίωση όλων των ζώων αλλά και να φέρει ειρήνη, χαρά και αγάπη στο βασίλειο της Ζούγκλας.

To  Θεατρικό Σχήμα «ομάΔα» (Ιωάννα Μπακαλάκου, Τερέζα Κρητικού, Ιωακείμ Κάσδαγλης) σε σκηνοθεσία και σκηνική προσαρμογή της Ιωάννας Μπακαλάκου, παρουσιάζει  μια παράσταση σύγχρονου θεάτρου για παιδιά από 4 έως και 10 ετών βασισμένη  στο  χιούμορ ,το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική, που καταφέρνει να δώσει αλληγορικά τα μηνύματα, της δικαιοσύνης  και της  ανάγκης  για αρμονική συνύπαρξη  αγγίζοντας μεταξύ άλλων, θέματα bullying  και πονηριάς. Τα παιδιά γίνονται συμμέτοχοι στη θεατρική εμπειρία ενώ διασκεδάζουν και ψυχαγωγούνται με τη μουσική και τα τραγούδια του Jerome Kaluta σε ύφος funk, soul, bolero, hiphop και jazz.Φιλική συμμετοχή σε βίντεο έμφάνιση στον ρόλο της σοφής Κουκουβάγιας ο αγαπημένος ηθοποιός των παιδιών Σπύρος Μπιμπίλας ενω στο αυστηρό Γεράκι ο υπέροχος Περικλής Αλμπάνης!

Η βραβευμένη συγγραφέας Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση  εμπιστεύτηκε  στην «ομάΔα» και στη σκηνοθέτη Ιωάννα Μπακαλάκου τη θεατρική μεταφορά του αγαπημένου βιβλίου «Το Περιστέρι Δικαστής» το οποίο έχει αποτελέσει εκπαιδευτικό υλικό κι έχει γίνει  αντικείμενο συζήτησης  σε πολλά σχολεία.Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άγκυρα»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου

Θεατρικός Συγγραφέας:Ειρήνη Καμαράτου Γιαλλούση

Θεατρική σκηνική προσαρμογή: Ιωάννα Μπακαλάκου

Μουσική : JeromeKaluta

Στίχοι : Ειρήνη Καμαράτου Γιαλλούση

Συμπληρωματικοί Στίχοι: JeromeKaluta

Σκηνικά: Θράσος Χριστόπουλος

Χορογραφίες : Εύη Σφακιανάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελική Τσαμπάζη

Μάσκες/Σκηνικά Αντικείμενα: Ιωακείμ Κάσδαγλης, Τερέζα Κρητικού

Κοστούμια: Άννα Σουρά, Τερέζα Κρητικού

VideoArtist: Αλέξανδρος Κακλαμάνος

Artwork: Ελίζα Ζαρίφη/TrebanalCreative

Οργάνωση Παραγωγής Βίκυ Παπαδοπούλου

Διανομή

Περιστέρι, Ζέβρα:  Βασίλης Παναγιωτίδης

Αηδόνα, Αλεπού, Ρινόκερος: Τερέζα Κριτικού

Λιοντάρι, Ιπποπόταμος, Καμηλοπάρδαλη: Σοφία Γαλανάκη

Τίγρης, Λύκος, Ελέφαντας:  Δων Χριστοδούλου

Video guest εμφάνιση

Στο ρόλο  της Σοφής Κουκουβάγιας o Σπύρος Μπιμπίλας

Στο ρόλο του Δικαστή Γεράκι ο Περικλής Αλμπάνης

Διάρκεια παράστασης:  1 ώρα και 15 λεπτά

Για το κοινό: Κάθε Κυριακή  στις 12.00 μμ, είσοδος 8 ευρώ

Για σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης, είσοδος 6 ευρώ (Τηλ.Κρατήσεων  για Σχολεία: 6949948354)

Θέατρο OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Γκάζι
(Μετρο Κεραμεικός)
210 3414118 

Leave a Reply