Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΑΝΝΑ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ» ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο αγαπημένος στο αθηναϊκό κοινό Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων επέστρεψε ανακαινισμένος και φιλοξενεί μία σειρά μοναδικών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνει στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Νίκη Αραμπατζή δήλωσε σχετικά:
«Ο Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά», μία εστία πολιτισμού στην καρδιά του Αγ. Σώστη στον Νέο Κόσμο, τον οποίο είχε αγκαλιάσει όχι μόνο η γειτονιά, αλλά και όλη η Αθήνα, εντάσσεται και πάλι στον χάρτη των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στην ανακαινισμένη του αίθουσα για χριστουγεννιάτικη διασκέδαση και ψυχαγωγία.»

Ο Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» προστέθηκε στο ημερολόγιο της χριστουγεννιάτικης ψυχαγωγίας στην πόλη, όπου μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες και  μουσικά σχήματα, που θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου για να διασκεδάσουν και να ενθουσιάσουν το κοινό. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
20.30| «Αλίμονο σε αυτούς που δεν αγάπησαν»
Μουσικό αφιέρωμα στη δεκαετία του ‘70 μέχρι σήμερα με τους  Κωστή Χρήστου, Ελένη Ροδά και Γιάννη Θωμόπουλο.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
20.30| «Αφιέρωμα στον Αττίκ»
Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη Αττίκ, με την Ελεάννα Ζεγκίνογλου, διανθισμένη  με αφηγήσεις μέσα από τη θρυλική Μάνδρα.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
19.30| «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία και διασκευή Θεόδωρου Κατσικαλούδη.
Μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολλά ηθικά διδάγματα για την πραγματική ευτυχία του ανθρώπου. Βλέπουμε το κοριτσάκι με τα σπίρτα πως παρά τις δυσκολίες στο τέλος θα βρει αυτό που της έλειπε. Μια ευτυχισμένη οικογένεια.
Συμμετέχουν: Θοδωρής Κατσικαλούδης, Γιάννης Κόρδαλης, Γεωργία Κρανίδου, Αγγελική Μπολιάκη, Τζέο Μπαλτάς, Ειρήνη Κοντοπόδι και ο μικρός Σπύρος Κατσικαλούδης.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
19.30| «Τα δικά μας Χριστούγεννα»
Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.
Τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο. Ένας ηθοποιός, δύο τραγουδιστές και πέντε μουσικοί παρουσιάζουν στοιχεία, ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων Ελληνικών και Κυπριακών πόλεων και χωριών. Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και μέσα από ευφάνταστα κείμενα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
19.30| «Βλογημένα Χριστούγεννα»
Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή αφηγηματική – μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια.
«Το βλογημένο μαντρί», μια αφηγηματική διασκευή του διηγήματος του Φώτη Κόντογλου και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες της προφορικής παράδοσης διανθισμένες με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ΄ όλο τον κόσμο και παραδοσιακά καπλαντίσματα από τη Μικρά Ασία και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
19.30| «Όλιβερ Τουίστ» του Κάρολου Ντίκενς
Θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
20.30| «Στο φως των αστεριών»
Ένα μουσικό ταξίδι με τη Μαρία Σουλτάτου και τον πιανίστα Σάββα Ρακιντζάκη με γιορτινά και αγαπημένα τραγούδια.

 Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
19.30|
«Μικροί Κύριοι- Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της Φιλίας»
Παιδική θεατρική παράσταση.
Η παράσταση προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων Μικρών Κυρίων.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου
19.30| «Η γιορτή των παιδιών – Τα χαμόγελα των αγγέλων»
Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Λαϊκό Ελληνικό Θέατρο «Θέσπις».
Με έμπνευση από το θεατρικό έργο «Η τσουκάλα με το χρυσάφι»  του Λατίνου συγγραφέα Τίττου Μάκκιου Πλαύτου και τον Φιλάργυρο του Μολιέρου, το λαϊκό ελληνικό θέατρο Θέσπις και ο συγγραφέας και ηθοποιός Θάνος Ζήκας παρουσιάζουν μια κωμωδία καταστάσεων πλούσια σε συναισθήματα.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
20.30| Συναυλία «Οι θρύλοι της ελληνικής ροκ»
Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Μηλιώκας και Νίκος Ζιώγαλας.

Πολυχώρος «Άνα και Μαρία Καλουτα» Δήμου Αθηναίων:
Τιμοκρέοντος 6Α, Αγ. Σώστης – Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9344131

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022: Το πλούσιο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους, έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9,84. 

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των χριστουγεννιάτικων των εκδηλώσεων, θα δείτε εδώ.

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του Culture is Athens, στο Play Store και στο App Store, και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. 

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Leave a Reply