ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΝ NEIL THE LITTLE EXPLORER|

Ο Neil the little explorer είναι ένα start-up project γύρω από έναν μικρό εξερευνητή-αστροναύτη, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδυάσει και να εντάξει δυναμικά με τη χρήση της τεχνολογίας, τη γνώση στο καθημερινό παιδικό παιχνίδι.

Στην πρωτότυπη μορφή του, είναι μια καλοσχεδιασμένη “έξυπνη” κούκλα που συνδέεται στο Internet, και εν συνεχεία μπορεί να επικοινωνεί στα παιδιά κομμάτια γνώσης γύρω από το περιβάλλον, τα χρώματα, τα ζώα, την ιστορία, την γεωγραφία κ.α.

Ο Neil the little explorer απευθύνεται σε παιδιά από τριών έως έξι ετών. Είναι απλός στον χειρισμό του, με τα βασικά κουμπιά για την εκφώνηση των wikis (δηλαδή τα κομμάτια γνώσης), την επιλογή του επόμενου ή του προηγούμενου, το κουμπί του Like και ένα ειδικό κουμπί που δίνει στο παιδί πληροφορίες βάσει τοποθεσίας.

Ο κύκλος της γνώσης ολοκληρώνεται σε εφαρμογή για tablet, όπου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παίξουν παιχνίδια με τα wikis που έχουν ακούσει, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικά videos με τη διαδραστική συντροφιά του Neil.

Συνοδεύεται από βάση επαναφόρτισης σε σχήμα πλανήτη, μέσω της οποίας γίνεται και η online ανανέωση του περιεχομένου.

Το σημαντικότερο, ωστόσο στην λειτουργία του, είναι πως οι γονείς ενημερώνονται – μέσω εφαρμογής που είναι διαθέσιμη για smartphone και tablet – για τις γνώσεις που προτιμά το παιδί να μαθαίνει. Μπορούν έτσι να αναγνωρίσουν τις κλήσεις και τα ενδιαφέροντα του, αλλά και αντίστοιχα να ορίσουν εκείνοι τα πεδία γνώσης και ενδιαφέροντος που θέλουν ο Neil να επικοινωνεί περισσότερο.

Neil-HeroImages-Wikis-01

Ακόμα, ο Neil μπορεί να παίζει μουσική και να προτρέπει το παιδί σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες που έχουν ορίσει σε συγκεκριμένες ώρες οι γονείς.

Ο Neil ο μικρός εξερευνητής είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Καραπέτσα και της ομάδας της Another Circus, ενός Digital Design Agency που εξειδικεύεται σε Branding, UI, Internet of Things, Wearables, Επικοινωνία και άλλες εφαρμογές που συνδυάζουν δημιουργικότητα και καινοτομία.

Το πλάνο εξέλιξης του Neil βρίσκεται στη φάση αναζήτησης βασικού χρηματοδότη. Για την ώρα, μερικές εκατοντάδες φράσεις έχουν ηχογραφηθεί στα αγγλικά και τα ισπανικά και είναι διαθέσιμες μέσω Cloud. Ωστόσο η συγκέντρωση ενδιαφέροντος για το project είναι σημαντική ώστε να συνεχίσει ο Neil το ταξίδι του. Για να τον στηρίξεις μπες στο www.neilthelittleexplorer.com/journeygr.html για να απαντήσεις σε 2 ερωτήσεις.

Neil-HeroImages-Wikis-03

Οι πρωτότυπες κούκλες παρουσιάστηκαν στο Λας Βέγκας στα πλαίσια της CES 2017 κι έτσι η Another Circus αποτέλεσε μία από τις λίγες ελληνικές εταιρίες που εξέπληξε με την παρουσία της και τον μικρό Neil, στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας.

  • Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με την Another Circus στο info@anothercircus.com

Leave a Reply