Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

ΝαπολέωνΟ Ναπολέων είναι ένα χαρούμενο και τρισχαριτωμένο γουρουνάκι, ήρωας των Gao Hongbo και Li Rong, το οποίο μας σύστησαν πρόσφατα οι εκδόσεις Διόπτρα, με τέσσερις απολαυστικές ιστορίες. Οι τρυφερές και διασκεδαστικές περιπέτειες “Ο Ναπολέων είναι πρωταθλητής”, “Ο Ναπολέων αρπάζει…κρύο”, “Ο Ναπολέων παίζει στο χιόνι” και “Ο Ναπολέων και η πεταλούδα” βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τις στιγμές που καθορίζουν τον ρυθμό της ζωής. Με άλλα λόγια, τους διδάσκουν τον κύκλο των εποχών…

605794

“Ο Ναπολέων είναι πρωταθλητής”

Μια άκρως καλοκαιρινή ιστορία! Είναι τέλεια μέρα για κολύμπι! Ο Ναπολέων και ο φίλος του, ο κανελής σκύλος, αποφασίζουν να οργανώσουν έναν αγώνα κολύμβησης. Και ο νικητής θα είναι… ο πρωταθλητής κολύμβησης! Και οι δυο είναι σίγουροι πως θα νικήσουν και, αντί να αγωνιστούν, κοκορεύονται! Τελικά, καλύπτουν τα αφτιά τους και ξεκινούν! Κολυμπούν κι οι δυο με μεγάλη ταχύτητα, όταν ξαφνικά, στον δρόμο του Ναπολέοντα, εμφανίζεται μια…χελώνα, που τον θεωρεί διάσημο πρωταθλητή κολύμβησης. Ο πρωταγωνιστής μας χαίρεται τόσο, που παραλίγο να χάσει τον αγώνα! Όμως, τελικά, η χελώνα (εξελίσσοντας ουσιαστικά τον πασίγνωστο Μύθο του Αισώπου) θα τον βοηθήσει και να νικήσει και να καταλάβει πόση αξία έχει ένας καλός φίλος! Γιατί η νίκη δεν ήταν μόνο δική του!

70c125bad76c9536ec1b38eaa45b5cab

“Ο Ναπολέων και η πεταλούδα”

Μερικές φορές ο Ναπολέων σκέφτεται ότι δεν είναι και τόσο όμορφος και στα όνειρά του βλέπει πως είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών. Πριν, όμως, προλάβει να καλοξυπνήσει και να απογοητευτεί, ο ανοιξιάτικος ήλιος, τα τριαντάφυλλα στον κήπο και κυρίως η φίλη του η πεταλούδα τού χαρίζουν ξανά την αυτοπεποίθηση και το χαμόγελό του. Άλλωστε όταν είσαι χαρούμενος, όλοι σε βρίσκουν όμορφο!

74d885033e5a7c8f9c105da843fa9048

“Ο Ναπολέων αρπάζει… κρύο!”

Ο Ναπολέων έχει αρπάξει… κρύο! Τουλάχιστον έτσι άκουσε να λέει η μαμά του… Φτερνίζεται τόσο δυνατά που όλα τα πράγματα στο σαλόνι πετάγονται στον αέρα! Έτσι, ο μικρός μας φίλος αναρωτιέται αν μπορεί πράγματι να αρπάξει το κρύο και αν αυτό σημαίνει ότι είναι… σούπερ ήρωας! Το δε συμπέρασμά του το μοιράζεται με πολλούς φίλους του, μέχρι που καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα! Αψού!

76dabe76a000ff217cc628158039aa0c

“Ο Ναπολέων παίζει στο χιόνι”

Έξω χιονίζει και ο Ναπολέων με τη φίλη του, τη λευκή κουνελίνα, βάζουν τα σκουφάκια, τα κασκόλ και τα γάντια τους, για να φτιάξουν έναν χιονάνθρωπο. Γιατί, όμως, ο Ναπολέων να φτιάξει μόνο έναν χιονάνθρωπο και να μη φτιάξει και ένα… χιονογούρουνο; Οι δύο φίλοι θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους παίζοντας στο χιόνι! Θα θαυμάσουν την ομορφιά της φύσης, θα ντυθούν γερά για να μην κρυώσουν και θα γίνουν απίστευτα δημιουργικοί, καταλαβαίνοντας πόσο όμορφα είναι τον χειμώνα!

NAPOLEON2

Η σειρά Ναπολέων, το Χαρούμενο Γουρουνάκι θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες από 2-3 ετών με το ευρηματικό χιούμορ του Gao Hongbo και την υπέροχη εικονογράφηση της Li Rong. Ο πρωταγωνιστής τους, πάνω απ’ όλα εξερευνητής, ανακαλύπτει καθημερινά κάτι καινούργιο για τη φύση και για τον κόσμο που τον περιβάλλει, έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα, χρώματα, εκπλήξεις και απρόοπτα!  Φυσικά, δεν είναι μόνος του, αλλά όπως είδαμε, σε κάθε βιβλίο μοιράζεται τις περιπέτειές του με την οικογένειά του ή τους φίλους του. Και στο τέλος είναι πάντοτε χαρούμενος για όσες νέες πληροφορίες έμαθε, για όσες συναρπαστικές εμπειρίες βίωσε!

Τα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. 

Leave a Reply