24 ΩΡΕΣ ΜΠΑΜΠΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΑΣΗΣ

Μr ChemΟ Δημήτρης Κουλουμάσης, γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως Μr Chem (Μίστερ Κεμ), είναι καθηγητής Χημείας στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και περιγράφει στο Τaλκ ένα εικοσιτετράωρο με την οικογένειά του, δηλαδή με τη σύζυγό του Ελένη και τα δύο μικρά τους παιδιά, τη Σεραφειμή, 8μιση ετών και τον Απόστολο, 5 ετών.

Μια τυπική σχολική μέρα ξεκινάει στις 6:15. Η Σεραφειμή κι εγώ ξυπνάμε πρώτοι. Ετοιμάζουμε ένα γρήγορο πρωινό, το οποίο τρώμε στο αυτοκίνητο στη διαδρομή για το σχολείο. Είμαι τυχερός που την έχω στον ίδιο χώρο και μπορούμε να επικοινωνούμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η Ελένη έχει αναλάβει τον Απόστολο και έχουν ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα, με ξύπνημα, όμως, στις 7:00. Τον αφήνει στο νηπιαγωγείο του, το οποίο είναι κοντά στο σπίτι μας και συνεχίζει για την εργασία της.

Φτάνω στο σχολείο περίπου στις 7:40. Υπάρχει ελάχιστος χρόνος για τις τελευταίες προετοιμασίες μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και να μπω στην τάξη. Η διδασκαλία στο σχολείο, σε μια τάξη γεμάτη με έφηβους είναι πραγματικά μια πρόκληση. Κάθε μέρα μαθαίνω από τους μαθητές μου. Είμαι ευτυχισμένος, διότι υπηρετώ την κλήση μου προς την εκπαίδευση.

Στις 14:30 χτυπά το τελευταίο κουδούνι και των δυο μας. Παραλαμβάνω το κορίτσι από το δημοτικό και επιβιβαζόμαστε στο αυτοκίνητο για το ταξίδι της επιστροφής. Σε περίπτωση που το παιδί δεν αποκοιμηθεί από την κούραση, ακολουθεί μικρή κουβέντα για τη μέρα μας.

Κατευθυνόμαστε προς τα σπίτια των παππούδων (ευτυχώς έχουμε μεγάλη βοήθεια από τις γιαγιάδες και τον παππού), οι οποίοι, ανάλογα με τη μέρα, έχουν παραλάβει τον Απόστολο από το σχολείο του. Γυρίζουμε σπίτι, τρώμε τις νοστιμιές της γυναίκας μου και ακολουθεί λίγος χρόνος για ξεκούραση, ενώ η μεγάλη κάνει τα μαθήματά της.

Στη συνέχεια, είτε πάμε για τις αθλητικές μας δραστηριότητες (τένις, τάε κβον ντο, ποδόσφαιρο) είτε μένουμε στο σπίτι να δοκιμάσουμε κάποιο από τα πειράματα που θα κάνω μέσα στη βδομάδα για το TikTok. Ανεβάζω καθημερινά εκπαιδευτικό περιεχόμενο επικεντρωμένο στις φυσικές επιστήμες, με στόχο να μαθαίνουν οι έφηβοι με διασκεδαστικό τρόπο. Όλη η οικογένεια συμμετέχει στα γυρίσματα των βίντεο και ιδιαίτερα η γυναίκα μου, η οποία έχει αναλάβει με απόλυτη επιτυχία κάθε ρόλο της. Είναι η σεναριογράφος,  η σκηνοθέτης,  η καμεραγούμαν και βέβαια η σύζυγος, η μητέρα, η εργαζόμενη…

Τα παιδιά αποσύρονται για το βραδινό μπανάκι τους. Ακολουθεί παραμύθι για καληνύχτα. Το αγαπημένο μας αυτόν τον καιρό είναι τα 88 ντολμαδάκια του Ευγένιου Τριβιζά. Η μητέρα τους αναλαμβάνει (και πάλι) να τα κοιμίσει και τότε βρίσκω χρόνο για την προετοιμασία της επόμενης σχολικής μέρας. Αν δεν υπάρχουν διαγωνίσματα, μπορεί και να προλάβουμε να δούμε λίγο Netflix. Αφού περάσει περίπου μια ώρα, η Ελένη έρχεται στο σαλόνι. Τότε συνειδητοποιώ πόσο άδικο έχω να γκρινιάζω που είμαι μπαμπάς για 24 ώρες, ενώ εκείνη είναι πολλά περισσότερα και τα καταφέρνει όλα τέλεια.

Μπορείτε να απολαύσετε τον Δημήτρη Κουλουμάση στο TikTok και στο YouTube ως Μr Chem και να διαβάσετε και να παίξετε δημιουργικά με τα παιδιά σας με το βιβλίο Τα πειράματα του Mr Chem, που έγραψε μαζί με τη Χριστίνα Σαρηγιάννη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Leave a Reply