ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

ΩνάσηΤα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλούν να μπούμε σε έναν κόσμο έκπληξης, γνώσης, χαράς και δημιουργικότητας για άλλη μια φορά. Μπορείτε να λάβετε μέρος στον Πανελλήνιο Ψηφιακό Μαθητικό Διαγωνισμό που φέρνει κοντά τη γλυπτική του Γιανούλη Χαλεπά με τις νέες τεχνολογίες, ή ακόμα κι αν δεν διαγωνίζεστε, μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις ψηφιακές σας δεξιότητες μέσα από έναν κύκλο ανοιχτών ψηφιακών διαδικτυακών εργαστηρίων. Μπορείτε να πάτε στη Στέγη για να ανακαλύψετε τη δύναμη της μουσικής, του ρυθμού και των μικτών ομάδων παιδιών με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος ή αν μένετε στην Κόρινθο, το εργαστήριο έρχεται αυτή την εποχή εκεί. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τους «Οργανούληδες», το κυριότερο όμως, είναι να δείτε πώς αυτοί οι χαρωποί χαρακτήρες μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες των παιδιών Δημοτικού σχολείου. Τέλος, μπορείτε να συνδεθείτε ζωντανά με την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη σε ένα virtual – διαδραστικό tour που αποκαλύπτει μυστικά κρυμμένα σε βιβλία και θησαυρούς μέσα σε αληθινές ιστορίες και απρόσμενες αφηγήσεις.


ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

HACK THE ART: ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ

15.11.2022 – 31.05.2023

Απευθύνεται σε: Σχολικές ομάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού υπό την επίβλεψη ενός επικεφαλής εκπαιδευτικού

Γνωρίστε τον κόσμο της ιστορίας της νεοελληνικής γλυπτικής και δημιουργήστε ψηφιακά έργα με έμπνευση τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά.Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία της τέχνης και το χτες συναντούν τις νέες τεχνολογίες και τις ιδέες εφήβων για το πώς σήμερα μπορούν να γίνουν εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας, ψηφιακά παιχνίδια ή ψηφιακές ιστορίες. Ιστορία, τέχνη, φαντασία και νέες τεχνολογίες γίνονται εργαλεία για να διεκδικήσετε έπαθλα και εξοπλισμό για το σχολείο σας.

Οι Μαθητές μπορούν να φτιάξουν τη δική τους σχολική ομάδα (τουλάχιστον 3 μαθητές/τριες + 1 επικεφαλής εκπαιδευτικός) και να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 10/02/2023.

Μπορούν να ανακαλύψουν ενδιαφέρον υλικό για τον Χαλεπά και να βρουν σενάρια για τα ψηφιακά τους έργα στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Classroom του Ιδρύματος Ωνάση. 

Κατεβάστε την προκήρυξη με τους όρους και τις προϋποθέσεις του μαθητικού διαγωνισμού

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του διαγωνισμού

Δείτε το υλικό του διαγωνισμού στην πλατφόρμα Classroom

Αίτηση συμμετοχής σχολικής ομάδας | Αʹ φάση

Προτάσεις έως την Παρασκευή 10/02/2023 μέσω της πλατφόρμας https://classroom.onassis.org/course/index.php?categoryid=12

Χώρος: Διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Πληροφορίες: Τ.: 210 3713000

E-mail: education@onassis.org

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/hack-the-art-yanoulis-halepas


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

WEBINARS
HACK THE ART: ΓΙΑΝΟYΛΗΣ ΧΑΛΕΠAΣ

23.02 – 06.04.2023

Απευθύνεται σε: Εφήβους, φοιτητές και εκπαιδευτικούς

Ένας νέος κύκλος ανοιχτών online εργαστηρίων αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων για κάθε ενδιαφερόμενο, ξεκινά. Λάβετε μέρος και αποκτήστε νέες ψηφιακές γνώσεις και ικανότητες.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Ψηφιακού Μαθητικού Διαγωνισμού «Hack the Art: Γιανούλης Χαλεπάς», υλοποιούνται ανοιχτά online εργαστήρια (μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom) για τις σχολικές ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό, αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καινοτόμα προγράμματα και τεχνικές για τη δημιουργία ψηφιακών έργων.

Μάθετε πώς μπορείτε να δομήσετε ένα εκπαιδευτικό σενάριο, να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τρισδιάστατα ψηφιακά παιχνίδια (3D Video Games). Ανακαλύψτε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (Augmented & Virtual Reality) στην εκπαιδευτική διαδικασία ή διηγηθείτε μια ψηφιακή ιστορία με επίκεντρο τη ζωή και το έργο του εμβληματικού καλλιτέχνη Γιανούλη Χαλεπά.

Τα εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα από καταρτισμένους επαγγελματίες στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.  

Πρόγραμμα

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | 17:00 — 19:00

Δημιουργία και υλοποίηση σεναρίου για ψηφιακά παιχνίδια και εφαρμογές

Ένα εργαστήριο που εστιάζει στη συγγραφή και την υλοποίηση ενός βασικού σεναρίου για ψηφιακά παιχνίδια και εφαρμογές. Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την επιλογή της θεματικής, του χρονικού πλαισίου και των αφηγηματικών χαρακτηριστικών, εναρμονίζοντας με συνέπεια όλα τα στοιχεία του ψηφιακού τους έργου. Επίσης, θα αναλύσουν το χτίσιμο των χαρακτήρων (βιογραφικά, ψυχολογία) και τον σχεδιασμό της δράσης, με σκοπό να δημιουργήσουν μια δυνατή πλοκή που θα βοηθήσει τον παίκτη να ταυτιστεί με τον ήρωα και τον σκοπό του, διατηρώντας το ενδιαφέρον του έως το τέλος. Η βασική υλοποίηση θα γίνει στην πλατφόρμα Twine, στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε απλά ή πολύπλοκα αφηγηματικά παιχνίδια, χωρίς να απαιτούνται προηγμένες γνώσεις προγραμματισμού.

Συντελεστής: Κωνσταντίνος Καρπούζης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | 17:00 — 19:00

Δημιουργία εικονικής (VR) έκθεσης με το πρόγραμμα Artsteps

Ένα εργαστήριο που ξεκινά με την προετοιμασία και την επεξεργασία του ψηφιακού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη VR έκθεση (χρήση χρωματικού προφίλ, αναλογίες και διαστάσεις έργων, προετοιμασία κειμένων και χαρακτηριστικών για κάθε έργο). Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός του εκθεσιακού χώρου σε χαρτί ή σε κάποιο ελεύθερα διαθέσιμο σχεδιαστικό πρόγραμμα, βάσει των αναγκών μας για την προβολή των έργων. Στο τελευταίο στάδιο θα γίνει μια εισαγωγή στην πλατφόρμα Artsteps όπου θα παρουσιαστούν τις δυνατότητες και τις επιλογές που μας παρέχει. Με την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω, ακολουθεί η δημοσίευση της ψηφιακής έκθεσης στο διαδίκτυο και ενδεικτικοί τρόποι διαμοιρασμού της.

Συντελεστής: Μικέλε Τροϊάνι, Φωτογράφος και παραγωγός εικονικών περιηγήσεων, De Novo 360 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | 17:00 — 19:00

Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) στην εκπαίδευση: Η χρήση του λογισμικού BlippAR

Ένα εργαστήριο που περιλαμβάνει μια εισαγωγή στην έννοια της Επαυξημένης Πραγματικότητας και στη χρήση της στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και παρουσίαση του περιβάλλοντος BlippAR, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενδεικτικών παραδειγμάτων.

Συντελεστές:

  • Χρήστος Τρούσσας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Χρήστος Παπακώστας, Υπ. Διδάκτορας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Παναγιώτης Στρουσόπουλος, Υπ. Διδάκτορας 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | 17:00 — 19:00

Δημιουργία 3D Video Game με την πλατφόρμα Unity

Ένα εργαστήριο που παρουσιάζει βήμα προς βήμα τη δημιουργία ενός παιχνιδιού πάνω σε συγκεκριμένο σενάριο, καθώς και διάφορες βιβλιοθήκες για την εύρεση δωρεάν assets, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες για να τα ενσωματώσουν στα ψηφιακά τους έργα. Επιπλέον, θα γίνει επίδειξη της διαδικασίας μεταφοράς μιας σεναριακής ιδέας σε διαγραμματική μορφή (χρησιμοποιώντας το εργαλείο miro.com) καθώς και της δημιουργίας ενός game design document (GDD), που είναι απαραίτητα εργαλεία για την υλοποίηση οποιουδήποτε παιχνιδιού ή άλλης εφαρμογής.

Συντελεστής: Ρένια Παπαθανασίου, XR designer & developer, Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Κινηματογράφου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 17:00 — 19:00

Stop Motion: Δημιουργία κινούμενων εικόνων με τη φαντασία και το κινητό (smartphone) μας!

Ένα εργαστήριο για την παραδοσιακή τεχνική animation μέσω εφαρμογής (app), με σκοπό τη δημιουργία ενός animated video με τη χρήση κινητού. Το τελικό αρχείο που θα παραχθεί, θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υπολογιστή και να παρουσιαστεί ή να διαμοιραστεί ως υλικό βίντεο.

Συντελεστής: Χριστίνα Δημητρά, Σχεδιάστρια και εικαστικός

Πληροφορίες

Αίτηση Συμμετοχής: Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή.

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος.

Απευθύνεται σε: Εφήβους, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Η συμμετοχή στα ψηφιακά εργαστήρια είναι δωρεάν και ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με νέα ψηφιακά εργαλεία.

Τ. 210 3713000

E-mail: education@onassis.org

Δηλώστε συμμετοχή: https://form.jotform.com/230301935583352

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/hack-the-art-yanoulis-halepas/webinars-hack-the-art-yanoulis-halepas


ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

«Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ | ΚΟΡΙΝΘΟΣ

10-12.02.2023 

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους, καθώς επίσης σε Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Θεραπευτές και Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι στις πόλεις της περιφέρειας και σε απομακρυσμένες περιοχές, κάνοντας στάση στην Κόρινθο. Αυτή τη φορά, προσκαλεί μικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν όλοι σε ένα ατελείωτο μουσικό παιχνίδι.

Άκου, δες και μπες στο ειδικά μελετημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με όλες τις αισθήσεις σου. Οι μουσικοί και οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα σου για να προσαρμόσουν όλες τις μουσικές δραστηριότητες στις δικές σου επιθυμίες και ικανότητες. Στο εργαστήριο αυτό, οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν κάθε παιδί να απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μπορέσουν τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, μέσα από την εμπειρία της ομαδικότητας, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να ενσωματωθούν στην ομάδα. 

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους

Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Θεραπευτές και Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

Ημερομηνίες: Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει στην Κόρινθο, στις 10, 11 & 12 Φεβρουαρίου 2023.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου | Ενημέρωση Γονέων | 17:00 – 18:30 για παιδιά 5-8 ετών & 18:30 – 20:00 για παιδιά 9-12 ετών.

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Φεβρουαρίου | 10:00 -12:00 για παιδιά 5-8 ετών & 12:00-14:00 για παιδιά 9-12 ετών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση βιωματικού εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς.

Διαδικασία Αίτησης και Επιλογής: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην Κόρινθο και για αιτήσεις συμμετοχής, απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία: Τ. 2741020778 | Δευτέρα – Παρασκευή | 8:00-14:00 | email: mail@dim-eid-korinth.kor.sch.gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μεσίδου Ιωάννα

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης

Σε συνεργασία με το 6/Θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/music-loves-autism-to-tour-provincial-greek-towns-2022-2023/music-loves-autism-2022-23-corinth


ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ 2022-23

04.03 – 8.04.2023

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών και 8-11 ετών και τους γονείς τους 

Πώς η μουσική γίνεται μέσο συμπερίληψης και επικοινωνίας; Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, με στόχο να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Για δέκατη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», φέρνει σε επαφή με τη μουσική μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), μαζί με τους γονείς τους. Εδώ, «γλώσσα επικοινωνίας» γίνονται οι νότες, οι ήχοι και ο ρυθμός, ενώ το πιάνο ή το σαξόφωνο αποτελούν τα μέσα αυτής της επικοινωνίας.

Ένα μουσικό εργαστήριο γεμάτο κίνηση και ρυθμό, όπου αναπτύσσεται η ομαδικότητα, ενθαρρύνεται η αυτοέκφραση, προάγονται οι κοινωνικές δεξιότητες και ενισχύεται η συναισθηματική ωρίμανση.

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μουσικοί, ειδικοί παιδαγωγοί, γονείς και παιδιά γνωρίζονται, παίζουν και τραγουδούν όλοι μαζί. Μέσα από την επαφή με ήχους και μουσικά όργανα, κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τα συναισθήματά του, να βελτιώσει τη συγκέντρωση και τις κοινωνικές δεξιότητές του.  

Συντελεστές

Πιάνο:Χριστίνα Παπανδρέου

Ειδική Παιδαγωγός: Δέσποινα Ροδοπούλου

Ειδική Παιδαγωγός: Δήμητρα Τόκα

Ειδική Παιδαγωγός: Τζίνα Παπαμιχαήλ

Σαξόφωνο: Guido De Flaviis

Σχεδιασμός Δράσεων: Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών και 8-11 ετών και τους γονείς τους

Διάρκεια Προγράμματος: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ανά ημέρα σε δύο δίωρα εργαστήρια

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: Κύκλοι εργαστηρίων στη Στέγη το 2023 τα Σάββατα, 4, 11, 18 Μαρτίου 2023

Παιδιά 5-7 ετών: 10:00-12:00

Παιδιά 8-11 ετών: 12:00-14:00

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Κάθε παιδί θα συνοδεύεται μόνο από έναν γονέα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής στο εργαστήριο και σε συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως τα αδέλφια.

Η πρώτη συνάντηση κάθε κύκλου απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις του κύκλου.

Διαδικασία αίτησης και επιλογής: Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή. Η συμπλήρωση της αίτησης δεν εξασφαλίζει αυτομάτως μια θέση στη δράση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος.

Τ.: 210 3713000

Email: education@onassis.org

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/music-loves-autism-2022-2023-for-children-and-their-parents


ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΙ «ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ» ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

19.10.2022 – 10.05.2023

Απευθύνεται σε: Μαθητές/Μαθήτριες Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και τους δασκάλους και τις δασκάλες τους

Ποια είναι τα βασικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα; Και ποια είναι η λειτουργία τους;
Πώς τα φροντίζουμε; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά;

Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά και μπορούμε να τους συναντήσουμε στο εκπαιδευτικό υλικό που συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις και τις παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2022-23 (ΙΘ Θεματικός άξονας).

Η έννοια της μεταμόσχευσης αλλά και η δωρεά οργάνων γίνονται θεματικές μιας συζήτησης που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Μέσα στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Για έναν κόσμο γεμάτο υπερήρωες που σώζουν ζωές.

Συντελεστές

Ένα πρόγραμμα υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Δημιουργός: Roydon Turner, All Good Co. (CIC)

Τρόπος Διεξαγωγής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να το επιλέξουν οι επισκέπτες υγείας και οι δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής της Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, πραγματοποιούνται μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις (Οκτώβριος 2022 – Μάιος 2023) από μεικτό κλιμάκιο καταρτισμένων επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ιδρύματος Ωνάση.

Σκοπός του Προγράμματος:

  • Γνώση και κατανόηση των βασικότερων οργάνων του σώματος, της λειτουργίας τους και της φροντίδας τους.
  • Εξοικείωση με τις έννοιες της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης.
  • Εκπαίδευση στη χρήση της παρουσίασης από τους εκπαιδευτικούς.
  • Καθοδήγηση για τις απαντήσεις στα ερωτήματα των μαθητών.

Μεθοδολογία του Προγράμματος:

  • Παρουσίαση στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και επισκέπτες υγείας.
  • Μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις.
  • Εκπαιδευτικά webinars πάνω στη χρήση της παρουσίασης για εκπαιδευτικούς, επισκέπτες υγείας και γονείς.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Να είστε εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέπτης υγείας ή και γονέας που ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα.

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:

Συμπληρώνετε τη φόρμα της αίτησης συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθυνθείτε στο education@onassis.org με θέμα «Οργανούληδες»

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/orgamites-go-to-primary-school-2022-2023


ΩνάσηΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

15.11.2022 – 31.05.2023 | Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή | 10:00 – 13:00

Απευθύνεται σε: Μαθητές/τριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Σε αυτό το live virtual tour οι μαθητές δεν θα νιώσουν στιγμή μόνες ή μόνοι. Συνδεθείτε με την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, ανακαλύψτε σπάνιους θησαυρούς και μυστικά, ρωτήστε ό,τι θέλετε, συζητήστε ανοιχτά, σταθείτε απέναντι στα αγαπημένα σας βιβλία.

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει μια διαδραστική, διαδικτυακή δράση για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνδεθείτε ζωντανά για μία σχολική ώρα με μια από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες και ανακαλύψτε απρόσμενους θησαυρούς. Περιηγηθείτε στα παλιά βιβλία από την αρχή της τυπογραφίας, μάθετε για τον ρόλο που έπαιξαν οι εκδόσεις και η διακίνηση ιδεών στην Ελληνική Επανάσταση και γνωρίστε τη «Χάρτα του Ρήγα» και τα μυστικά της σύμβολα.

Αυτές οι διαδικτυακές περιηγήσεις δεν είναι μόνο ζωντανές, αλλά και διαδραστικές, καθώς οι συμμετέχοντες μπορούν να συνομιλούν με την Υπεύθυνη της Ωνασείου Βιβλιοθήκης και να θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα εκθέματα.

Γλώσσα: Η δράση υλοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Υπάρχει η δυνατότητα παροχής διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα κατόπιν συνεννόησης. 

Συντελεστές

Βίκυ Γεροντοπούλου: Ιστορικός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υπεύθυνη Ωνασείου Βιβλιοθήκης

Πληροφορίες για τις περιηγήσεις

Διάρκεια προγράμματος: 30-45 λεπτά

Γλώσσα: Η δράση υλοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Υπάρχει η δυνατότητα παροχής διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα κατόπιν συνεννόησης.

Χώρος: Διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Διαδικασία αίτησης και επιλογής: Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης ενδιαφέροντος δεν εξασφαλίζει αυτομάτως μια θέση στη δράση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Τ.: 210 3713000, E-mail: education@onassis.org

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/initiatives/onassis-library/live-virtual-tours-of-onassis-library 

Δείτε τον κατάλογο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση εδώ:  https://issuu.com/stegi.onassis.cultural.centre/docs/education_22_23_1611_issuu_singles

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.onassis.org/el/initiatives/onassis-educational-programs/educational-programs-br-2022-2023

Leave a Reply