Το Παιδικό Πρόγραμμα του Comicdom CΟΝ Athens 2023

παιδικό πρόγραμμα του Comicdom CΟΝ AthensΗ 17η Διοργάνωση του Comicdom CON Athens βρίσκεται προ των πυλών. Το μακροβιότερο φεστιβάλ για τα comics στην Αθήνα επανέρχεται στις 12-14 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Και φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής το Disney Junior και η Athens Comics Library έχουν ετοιμάσει μια σειρά από εργαστήρια και δράσεις. Πάμε, λοιπόν, να δούμε το παιδικό πρόγραμμα του Comicdom CΟΝ Athens 2023.

Παιδικό Πρόγραμμα του Comicdom CΟΝ Athens 2023Σχολείο για Χαρισματικά Παιδιά
Σάββατο 10:30 – 11:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
INNOVATHENS

Το όραμα του καθηγητή Xavier ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια και από τότε εκατοντάδες μεταλλαγμένοι βρήκαν το σπίτι τους, το σχολείο τους. Εκεί έμαθαν τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός και περήφανος για αυτό. Έμαθαν πως μετατρέπεις τη διαφορετικότητα σε υπερδύναμη. Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων X-Men, ελάτε να μάθουμε από κοντά ποιοι είναι οι πιο πολύχρωμοι, πολύπλοκοι και πολυπολιτισμικοί υπερήρωες στον κόσμο!

Εμψυχωτής: Άκης Τριανταφύλλου
Για παιδιά 6 εώς 12 ετών
Τη δράση υποστηρίζει η Fila Giotto

Εγγραφή: Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr

Παιδικό Πρόγραμμα του Comicdom CΟΝ Athens 2023Μία Πόλη σε Comics  – Arrki by AKTO
Σάββατο και Κυριακή 12:30-13:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
INNOVATHENS

Ίσως φαίνεται απίστευτο αλλά τα Comics άσκησαν τεράστια επιρροή σε όλες τις τέχνες… ακόμα και στην Αρχιτεκτονική! Στις εικονογραφημένες ιστορίες των μεγάλων δημιουργών Φρανσουά Σουιτέν, Ένκι Μπιλάλ και Μοέμπιους, το κτιστό περιβάλλον επικρατεί είτε παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αφήγηση είτε ως φόντο. Οι πόλεις -φανταστικές και μη- σχεδιασμένες με μολύβια, πενάκια, μαρκαδόρους, πινέλα (και άλλα υλικά) μάς αποκαλύπτουν, κάθε φορά, έναν ρεαλιστικό ή φουτουριστικό πολεοδομικό ιστό, όπου ξετυλίγονται οι συναρπαστικές ιστορίες των (σούπερ) ηρώων. Στο Arkki, τα παιδιά αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και πειραματίζονται σε διαφορετικά δημιουργικά πεδία. Στο εργαστήριο “Μία πόλη σε comics”,  η Αρχιτεκτονική συναντά την 9η Τέχνη και οι Μικροί Αρχιτέκτονες “χτίζουν” τις πόλεις τους στο χαρτί, με “θεμέλια” τα καρέ των comics!

Εμψυχώτριες: Ελευθερία Καψάλη (Αρχιτέκτων – Καθηγήτρια Arkki), Ιωάννα Πρίφτη (Αρχιτέκτων – Καθηγήτρια Arkki)
Το εργαστήριο του Σαββάτου αφορά σε μαθητές Νηπιαγωγείου (4 & 5 ετών)
Το εργαστήριο του Κυριακής αφορά σε μαθητές Δημοτικού (6-13 ετών).

Εγγραφή: Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr. Ώρα για Άραχνο-Δράση!
Σάββατο και Κυριακή 10:30 – 12:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Ελάτε να εξασκηθείτε όπως η ομάδα Αράχνη σε δοκιμασίες ευστοχίας και ευλυγισίας, να κάνετε face painting και να διασκεδάσετε με παιχνίδια Spidey και οι Απίθανοι Φίλοι του! Μη χάσετε περισσότερη δράση με τον Spidey και τους Απίθανους Φίλους του καθημερινά στο Disney Junior.

Για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω – Δεν απαιτείται εγγραφή.

Η Δύναμη της Ομάδας
Κυριακή 10:30 – 11:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
INNOVATHENS

Hulk, Iron Man, Captain America, Thor κι άλλοι, όλοι διάσημοι από μόνοι τους! Τι συμβαίνει όμως όταν όλοι αυτοί αποφασίσουν να συνεργαστούν, να δουλέψουν ως ένα; Μα φυσικά η δημιουργία της πιο διάσημης ομάδας υπερηρώων, οι Avengers! 60 χρόνια πέρασαν από τότε που οι πρώτοι ήρωες άφησαν στην άκρη τη μοναχική ζωή ενός ήρωα και δοκίμασαν τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Ελάτε να μάθουμε την ιστορία της ομάδας και, γιατί όχι, να φτιάξουμε κι εμείς τη δική μας!

Εμψυχωτής: Άκης Τριανταφύλλου
Για παιδιά 6 εώς 12 ετών
Τη δράση υποστηρίζει η Fila Giotto

Εγγραφή: Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

 
Comicdom CΟΝ Athens 2023
Διοργάνωση: Comicdom Press | Πότε: Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαΐου, 11:00 – 21:30 | Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100) – Είσοδος από ΜΕΤΡΟ Στάση Κεραμεικός (Οδός Ιάκχου) | Πόσο: Είσοδος Ελεύθερη

Leave a Reply