ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 9 ΚΑΙ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.  Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα! Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

11:15 – 12:00   «Ω! έλατο, ω! έλατο», για οικογένειες με παιδιά 3-6 χρόνων

Γινόμαστε έλατα μικρά και μεγάλα, στροβιλιζόμαστε στον ρυθμό της μουσικής, λυγίζουμε στον ήχο του αέρα και δημιουργούμε μια χειμωνιάτικη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Με τις παλάμες μας και χρώματα δημιουργούμε το έλατο των Χριστουγέννων για τον τοίχο του δωματίου μας.

12:15 – 13:00   «Ένας ήχος, μια ευχή», για παιδιά 4-6 χρόνων

Φτιάχνουμε μουσικά όργανα, τραγουδάμε, και στέλνουμε τις… μουσικές μας ευχές σε όλον τον κόσμο!

13:15 – 14:00  «Στη σκιά των καλικατζάρων», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Μεταμφιεζόμαστε σε καλικάτζαρους, ζωντανεύουμε σκανταλιές και πειράγματα, παίζουμε με το σώμα μας πίσω από το πανί και ξορκίζουμε το… κακό πίσω από το πανί.

14:15 – 15:00  «Σοκολατένια έλατα στο… πιάτο μου», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ας στολίσουμε με χρωματιστό γλάσο, λιωμένη σοκολάτα, κουφέτα και -πάνω από όλα- τη φαντασία μας ένα δέντρο διαφορετικό από τα άλλα.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

11:15 – 12:00  «Χιονίζει …κουραμπιέδες», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Βούτυρο, αλεύρι, αμύγδαλα και άλλα υλικά τα ανακατεύουμε, τα πλάθουμε και παρασκευάζουμε τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες!

12.15 – 13:00  «Ξεδιπλώνω τις ευχές μου!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του, έλατα και άλλες γιορτινές εικόνες ξεπηδούν από τις κάρτες και …εύχονται «Ευτυχισμένες γιορτές».

13:15 – 14:00   «Το αστέρι των Χριστουγέννων», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Με αλεύρι και νερό, με αλάτι, τα χέρια και την έμπνευσή μας μεταμορφώνουμε τα υλικά σε αστέρι των Χριστουγέννων. Χρυσόσκονη, χάντρες και χρωματιστές κορδέλες θα κάνουν το αστέρι μας να λάμψει!

14:15 – 15:00  «Το όχημα του Αϊ-Βασίλη», για παιδιά 4-6 χρόνων

Πώς άραγε ταξιδεύει ο Αϊ-Βασίλης τόσο μακριά; Και τώρα που ο Αϊ-Βασίλης έχασε το όχημά του τι θα γίνει; Θα φτιάξουμε το όχημά του, έτσι ώστε να μοιράσει τα δώρα στην ώρα τους.

Παιδικό Μουσείο

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα,

(2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply