ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ CAMP ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

camp

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5 έως 12 ετών διοργανώνουν οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, χαρίζοντας στα παιδιά από τις 16 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την τέχνη. Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι του κόσμου, θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η αρμονική συνύπαρξη με τους ανθρώπους  και τη φύση.

camp

Το 4ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp, θα λάβει χώρα στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι (είσοδος: Ιερά Οδός 403). Ο χώρος αυτός επιλέχτηκε για την απίστευτη αισθητική του φυσικού του περιβάλλοντος και φυσικά για τον άπλετο χώρο που δίνει στα παιδιά για παιχνίδι και κίνηση. Το camp διαθέτει επιπλέον έναν πολύ όμορφο στεγαζόμενο κλιματιζόμενο χώρο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ξεκουραστούν αλλά και να παίξουν παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να συζητήσουν κατά την διάρκεια της φύλαξης.

Το πρόγραμμα του camp, υλοποιείται από την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ομάδα των Μορφών Έκφρασης, που αποτελείται από μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς και εικαστικούς, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον τουλάχιστον δύο συντονιστές που θα φροντίζουν για κάθε ανάγκη των παιδιών κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας.

Την διαμόρφωση του προγράμματος έχει αναλάβει η θεατροπαιδαγωγός – συγγραφέας – σκηνοθέτης και ηθοποιός  Άννα Σεβαστή Τζίμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θωμά Κινδύνη.

camp

Το πρόγραμμα του 4ου Καλλιτεχνικού camp των Μορφών Έκφρασης

Το καλλιτεχνικό camp ξεκινάει καθημερινά το πρόγραμμά του στις 9:00 το πρωί, με τα λεγόμενα «παιχνίδια καλημέρας», για να αυξήσουμε τη διάθεση, το κέφι μας και να γίνουμε μια χαρούμενη ομάδα. Στη συνέχεια τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν, θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική με βάση το σύστημα Orff, κίνηση, τραγούδι, ζωγραφική, κατασκευές μουσικών οργάνων, κατασκευή μάσκας, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, γλυπτική, κ.ά.

Κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα έχει περίπατο και δράση! Την Τετάρτη 28 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί εκδρομή στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μέσα στον καταπράσινο λόφο των Νυμφών, όπου ειδικευμένος αστρονόμος θα μιλήσει για τον ουρανό και τα άστρα, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Κάθε Παρασκευή θα γίνονται παρουσιάσεις με τα έργα των παιδιών και μικρές παραστάσεις.

Το 4ο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp θα λειτουργήσει τις εξής περιόδους:

1η εβδομάδα: 19 έως 23 Ιουνίου 2017

2η εβδομάδα: 26 έως 30 Ιουνίου 2017

3η εβδομάδα: 3 έως 7  Ιουλίου2017

4η εβδομάδα: 10 έως 14 Ιουλίου 2017

Καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00 ή 14:00

Κατόπιν συνεννοήσεως, υπάρχει η δυνατότητα  φύλαξης των παιδιών από τις 8:00  έως τις 16:00, καθώς και η παραλαβή, μεταφορά  και επιστροφή τους με πούλμαν. Όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν να τρώνε το menu που ετοιμάζει καθημερινά  το αναψυκτήριο του Βοτανικού Κήπου, το οποίο περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρέσκο, μαγειρεμένο φαγητό. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι προαιρετικές.

Εγγραφές:

Οι  εγγραφές ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2017

Κερδίστε 10% έκπτωση με την εγγραφή σας έως τις 25 Μαΐου.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Mορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

τηλ. 210 3464903, 210 3464002

www.morfesekfrasis.gr

Leave a Reply