ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ|ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

H πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά Αέρινη Πόλη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα “Επικοινωνία δίχως βία στο σχολείο και την οικογένεια” την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Τα κρούσματα βίας υποδεικνύουν ένα τεράστιο έλλειμμα στην επικοινωνία και την ενσυναίσθηση μεταξύ των παιδιών, μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών, γονέων και παιδιών. Ο Αντώνης Μπέρτος, ψυχολόγος ΕΚΠΑ και ιδρυτής της ομάδας «Αέρινη Πόλη», θα μιλήσει για τα εργαλεία που εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Χριστόγερου Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω!, 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, θα δουλευτούν με τους συμμετέχοντες βιωματικές ασκήσεις που συνδυάζουν τις θεματικές της αυτοεκτίμησης και της επικοινωνίας δίχως βία ως δύο απόλυτα συγκοινωνούντων δοχείων!

12640240_822941941173734_8703602517409352934_o

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. 

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Ο Αντώνης Μπέρτος είναι ψυχολόγος ΕΚΠΑ, ιδρυτής της «Αέρινης Πόλης» και έχει μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη σε σχολικές ομάδες, έχοντας εργαστεί για δέκα χρόνια, με περίπου 3.010 σχολικές ομάδες, ειδικευμένος στο πρόγραμμα «Επικοινωνία δίχως βία, για σχολεία δίχως βία» (2011-2012) που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η «Αέρινη Πόλη» είναι μια πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αττική και στην επαρχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Επικοινωνία Δίχως Βία» για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, με βασικά εργαλεία το χοροθέατρο, το παιχνίδι ρόλων και τη ζωγραφική. Επίσης, διοργανώνει στο Εργαστήρι Μελέτης Παιδικής Ηλικίας εργαστήρια για γονείς και παιδιά και σεμινάρια για ενήλικες.

Leave a Reply