ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ|ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

ζεστό νερό με λεμόνιΠολλοί από εμάς, όταν ξυπνάμε το πρωί, έχουμε την συνήθεια να πίνουμε μια κούπα ζεστό καφέ. Καλός ο καφές αλλά αν γνωρίζατε πόσο ευεργετικό είναι να καταναλώνετε κάθε πρωί μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι, θα το προτιμούσατε. Όλοι μας επιλέγουμε το κρύο νερό, γιατί είναι δροσιστικό, ωστόσο ο καλύτερος τρόπος είναι να πίνουμε το  ζεστό νερό με άδειο στομάχι, επειδή έτσι έχει τις περισσότερες ωφέλειες για την υγεία. Ας δούμε τους λόγους:

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό: Αναζωογονεί και καθαρίζει το συκώτι, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια θερμίδων.

Βελτιώνει την πέψη: Ένα ποτήρι ζεστό ή καυτό νερό με άδειο στομάχι μπορεί να καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες που επηρεάζουν την υγεία σας. Το νερό και άλλα υγρά μπορούν να διεγείρουν το πεπτικό σύστημα, βοηθώντας το σώμα μας να χωνέψει καλύτερα τις τροφές και να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες. Το κρύο νερό, μετά από τα γεύματα, μπορεί να βλάψει περισσότερο από ότι να ωφελήσει γιατί στερεοποιεί τα έλαια και τα λίπη στις τροφές που φάγατε, δυσκολεύοντας την πέψη και δημιουργώντας αποθέματα λίπους.

Είναι ευεργετικό για την υγεία του δέρματος: Η ελλιπής ενυδάτωση κάνει το δέρμα να δείχνει χλωμό. Η βιταμίνη C βοηθά πολύ στην καλή υγεία του δέρματος και τα αντιοξειδωτικά ενθαρρύνουν την αντιγήρανση.

Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα: Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αργή εντερική διάβαση. Η πάθηση αυτή, που είναι επίσης γνωστή ως δυσκοιλιότητα, προκαλεί δυσκολία στην αποβολή των άχρηστων ουσιών από το σώμα, φούσκωμα στην κοιλιά, πόνο και δυσφορία. Η κατανάλωση ζεστού ή καυτού νερού μπορεί να βελτιώσει τις εντερικές κινήσεις, προκειμένου να καταπολεμηθεί η δυσκοιλιότητα.

Στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που σημαίνει ότι αποτελεί ασπίδα στα κρυολογήματα και σε άλλες ασθένειες.

Αναγωογονεί, ξυπνάει και ενδυναμώνει: Τίποτα δεν είναι πιο αφυπνιστικό από τον πρωινό καφέ; Νομίζετε! Δοκιμάστε να πιείτε όταν ξυπνήσετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Ο συνδυασμός τους οξυγονώνει το αίμα και δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Η κατανάλωση ζεστού νερό από μόνη της δεν προκαλεί απώλεια βάρους, μπορεί όμως να αποτελέσει σύμμαχό σας αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.

One Response

  1. Αριστείδης Γιαννιός 19 Οκτωβρίου, 2017

Leave a Reply