2o SUMMER CAMP STEM EDUCATION

Ο STEM EDUCATION θα λειτουργήσει το 2ο Summer Camp STEM Education στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη από τις 16/6 έως τις 8/7.

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Summer School, το παιδί σας εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις, υπαίθριες δραστηριότητες και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που του επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει.

WeDo-Roaring-Lion-1024x628

Εκπαιδευτικά προγράμματα:

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί (6-8 ετών)

Μέσα από μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, μαθαίνουμε τα βασικά δομικά υλικά μιας κατασκευής, ανακαλύπτουμε τις Απλές Μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλοί) και εξερευνούμε τους διάφορους τρόπους λειτουργίας τους. Έτσι τα παιδιά κατανοούν τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή) μέσα από τον πειραματισμό και η γνώση γίνεται διασκέδαση!  

Let’s go STEM (8-12 ετών)

Ένα σύγχρονο πρωτοποριακό πρόγραμμα  που προσφέρει στο μαθητή εμπεριστατωμένες επιστημονικές γνώσεις. Φυσική, εφαρμοσμένα μαθηματικά και μηχανική συνδυάζονται σε ένα διαδραστικό  πρόγραμμα με hands-on δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη συναρμολόγηση κατασκευών, από  πιο απλές μέχρι και σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα και τη μελέτη της κίνησης και λειτουργίας τους. 

Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (8-12 ετών)

Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα  παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα αλλά και να προγραμματίσουν τις κατασκευές τους μέσω tablet, ώστε να εκτελούν περίπλοκους αυτοματισμούς.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με χρήση EV3 (11-15 ετών)

Το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και διδάσκει πως περνάμε από τη σύλληψη μιας ιδέας στη δημιουργία του κατάλληλου αλγορίθμου και τον προγραμματισμό της κατασκευής μας. Στη διάρκεια των μαθημάτων θα αναπτυχθούν μεθοδολογίες «αποκωδικοποίησης μιας πρόκλησης», χαρτογράφησης μιας πίστας, προχωρημένες κατασκευαστικές τεχνικές, καθώς και τεχνικές αλγορίθμων με γνώμονα πάντα «τη λύση ενός συγκεκριμένου προβλήματος».

Παράλληλα, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το πρόγραμμα «Αστροπεριπέτειες: Ένα ταξίδι στο διάστημα!» όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμου του διαστήματος που εκτείνεται γύρω μας. Παίζοντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας ξεναγούνται στις γειτονιές του ηλιακού μας συστήματος, γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του κόσμου αυτού και τη φυσική που τον διέπει. Δουλεύοντας σε ομάδες τα παιδιά συμμετέχουν στα πρώτα τους διαστημικά πειράματα και φτιάχνουν με τα ίδια τους τα χέρια μικρές αστρονομικές κατασκευές!

Κάθε τμήμα θα αποτελείται από 14 μαθητές. Οι συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο θα εργαστούν σε ομάδες εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) οικοδομώντας τη γνώση ενεργά, ερευνώντας, θέτοντας ερωτήσεις και δίνοντας απαντήσεις συνεργαζόμενα και επικοινωνώντας με θετικό τρόπο. Θα κληθούν επίσης να προτείνουν λύσεις σε πραγματικές ανάγκες επιλέγοντας κατάλληλες διαδικασίες και υλικά, σχεδιάζοντας, δοκιμάζοντας και τροποποιώντας τις κατασκευές τους, κάνοντας προβλέψεις, μετρώντας και αντιπαραβάλλοντας στοιχεία, συνάγοντας συμπεράσματα κ.ο.κ.

letsgostem_adv

 Πρόγραμμα

Πρώτη εβδομάδα 16/6 με 24/6 (Δευτέρα 20/6 δεν θα γίνει μάθημα λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος)

Δεύτερη εβδομάδα 27/6 με 1/7

Τρίτη εβδομάδα 4/7 με 8/7

08:00 – 09:00 Προσέλευση

09:00 – 14:00 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

14:00 – 15:00 Πισίνα και μαθήματα κολύμβησης προαιρετικά με επιπλέον χρέωση

Η μεταφορά των μαθητών στο χώρο του summer school με τα σχολικά λεωφορεία της Ελληνογερμανικής Αγωγής είναι προαιρετική. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα καθημερινής σίτισης στο εστιατόριο της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Κόστος Προγράμματος

  • Κόστος summer school (εβδομάδα) 140 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς
  • Σε περίπτωση μετακίνησης μαθητή με ίδια μέσα κόστος 130 ευρώ (εβδομάδα)
  • Μαθήματα κολύμβησης 1 ώρα καθημερινά € 30,00 ανά εβδομάδα
  • Επιπλέον χρέωση καθημερινής σίτισης € 25,00 ανά εβδομάδα
  • Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί και 10% για κάθε επιπλέον εβδομάδα

Το summer school είναι εβδομαδιαίο. Το πρόγραμμα και η ύλη μαθημάτων είναι ίδιο και για τις τρεις εβδομάδες. Μπορείτε να επιλέξετε την εβδομάδα που εξυπηρετεί καλύτερα.

Πληροφορίες – Εγγραφές
STEM Education
τηλ. 210 6777285
mail: info@stem.edu.gr
www.stem.edu.gr

Leave a Reply