ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ MANA MANAM

Η Mana Manam είναι μια περσόνα γεννημένη στα social media, είναι μια μάνα τρολ, φανταστική, αλλά και απόλυτα υπαρκτή! Όποτε της έρχεται θα απαντάει με τον ιδιαίτερο τρόπο της στις ερωτήσεις των μαμάδων και των μπαμπάδων του διαδικτύου!

-Μάνα Μάναμ πλησιάζουν τα γενέθλια του γιού μου και είμαι πολύ χαρούμενη επειδή φέτος θα του κάνουμε πάρτι για αυτό θα ήθελα να μου προτείνεις κάτι πρωτότυπο και συγχρόνως οικονομικό γιατί έχω πελαγώσει με τις τόσες εναλλακτικές που υπάρχουν. (Ξένια Κ.)

-Έχω πράγματι την καλύτερη πρόταση που είναι να να μην του κάνεις πάρτι! Όσο και αν σε παρακαλέσει, όσο και αν κλάψει, πέσει στο πάτωμα και χτυπηθεί σαν το χταπόδι, να επαναλαμβάνεις αργά και κοφτά «Όχι». Μπορεί να σου ακούγεται σκληρό και άκαρδο αλλά να είσαι σίγουρη πως έτσι θα γλιτώσεις απείρως πιο οδυνηρές στιγμές. Καταρχάς φαίνεται πως είσαι άφραγκη γιατί αν είχες χρήματα θα έκλεινες το καλύτερο και δεν θα ρώταγες εμένα για οικονομική λύση οπότε μάλλον θα καταλήξεις στο να κάνεις το πάρτι στο σπίτι σας. Δεν θα έχεις λεφτά για cateringάρα θα βολευτείς με σπιτικές αηδίες που δεν αρέσουν σε κανένα παιδί και με μια μίζερη αποτυχημένη τούρτα που θα έχεις φτιάξει μόνη σου και θα την φάνε όλοι από υποχρέωση, θα μαζεύεις λουκανικοπιτάκια και πατατάκια δύο μέρες από τα πιο απίθανα σημεία, θα σου κάνουν το κρεββάτι τραμπολίνο, θα είστε ο ένας πάνω στον άλλον, θα μαζευτούν όλες οι μαμάδες που θα σε σχολιάζουν και θα μιλάνε μόνο για τα καμάρια τους, τα παιδιά θα γκρινιάζουν επειδή θα βαριούνται, τι άλλο θες για να πειστείς πως δεν είναι καλή ιδέα; Όταν μεγαλώσει και μένει μόνος του ας κάνει όσα πάρτι όσα θέλει, μέχρι τότε πες του να τα ξεχάσει, τέλος!

-Τα παιδιά και ο άντρας μου θέλουν να πάρουμε σκύλο, στην αρχή ήμουν διστακτική αλλά με έπεισαν. Ποια ράτσα πιστεύεις πως είναι η κατάλληλη για διαμέρισμα; (Λένα Μ.)

-Καμία. Θέλουν να έχουν σκύλο αλλά εσύ θα βρεθείς να καθαρίζεις γιατί θα βρωμάει σκυλίλα και θα έχει παντού τρίχες, ψύλλους και τσιμπούρια, θα τρέχεις το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι να τον κάνεις βόλτα και το βράδυ που θα καταρρέεις από κούραση επίσης. Θα θέλετε να πάτε διακοπές και θα έχετε να τον σέρνετε από δίπλα, θα λείπετε και θα γυρνάτε και δεν θα βρίσκετε τίποτα όρθιο και θα σας εξαντλήσει οικονομικά. Πάρ’τους ένα χρυσόψαρο και πολύ τους είναι και μην πιστεύεις ότι διαβάζεις για τα δήθεν οφέλη από τα κατοικίδια στο μεγάλωμα των παιδιών. Είναι δημιουργήματα των petshopγια να πουλάνε. Αν θέλουν ζώα να τους πας να δούνε τον Μόγλη η να τους πάρεις κάνα λούτρινο.

-Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη γιατί ο άντρας μου δυσανασχετεί με τις πολλές ώρες που λείπω από το σπίτι λόγω δουλειάς και θέλει να σταματήσω την εργασία μου και να αφοσιωθώ στο μεγάλωμα των παιδιών και στις δουλειές του σπιτιού. Τι να κάνω; (Πάολα Μ.)

Προφανώς κερδίζεις πενταροδεκάρες για αυτό να κάνεις αυτό που σου λέει αλλιώς θα σε χωρίσει και μετά θα μου γράφεις για την μοναξιά σου και θα βαριέμαι να σου απαντήσω.

-Μάνα θα βάψω αβγά για πρώτη φορά και είμαι πολύ χαρούμενη! Ποιά βαφή να επιλέξω; (Βούλα Σ.)

-Γιατί να το κάνεις αυτό όταν μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ και να πάρεις αβγά έτοιμα βαμμένα; Πραγματικά είσαι ακατανόητη, να πας σε ψυχολόγο.

Βρίσκομαι σε συναισθηματικό αδιέξοδο, έχω απόλυτη ανάγκη να κάνω μια αλλαγή, πνίγομαι από το άγχος, βοήθησέ με, πώς μπορώ να κάνω την ζωή μου καλύτερη;

Με την μετανάστευση.

Αν έχετε κι εσείς ερωτήσεις για τη Mana Manam, στο inbox της εδώ

H Mana Manam είναι μια περσόνα γεννημένη στα σοσιαλ μίντια από ρόλο της θεατρικής παράστασης Timeline Project της Βίκυς Αδάμου σε σκηνοθεσία της ίδιας και κείμενα της Χριστίνας Σαμπανίκου. 

Leave a Reply