Η ΜΑΝΑ ΜΑΝΑΜ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Η Mana Manam είναι μια περσόνα γεννημένη στα social media, είναι μια μάνα τρολ, φανταστική, αλλά και απόλυτα υπαρκτή! Όποτε της έρχεται θα απαντάει με τον ιδιαίτερο τρόπο της στις ερωτήσεις των μαμάδων και των μπαμπάδων του διαδικτύου!

Αγαπητή Mana Manam, πώς μπορώ να περάσω δημιουργικά μια βροχερή μέρα με το παιδί μου στο σπίτι;

Φίλη μου είναι απλό, βάλε το παιδί να παίζει κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι και εσύ ξεκουράσου, κοιμήσου, μίλα με τους φίλους σου στο facebook. Αν δεν έχετε κάποιο Psp, Nintendo, Playstation, άσε το παιδί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή σου ή το κινητό σου ή πολύ απλά άνοιξε την τηλεόραση,  δως του πατατάκια, γαριδάκια, πακοτίνια, δρακουλίνια και άστο να απολαύσει την μαγική οθόνη.

Mana, βοήθεια! Ο δεκάχρονος γιος μου θέλει να τρέξει στον Μαραθώνιο, τι να κάνω; Νιώθω εντελώς αποτυχημένη σαν μητέρα που έγινε αυτό, δεν ξέρω τι φταίει, ούτε πως μπορώ να το αποτρέψω.

Δημιούργησε έναν αντιπερισπασμό, σκέψου κάτι που να είναι περισσότερο διασκεδαστικό από το να τρέχει μέσα στους δρόμους σαν την άδικη κατάρα. Πηγαίνετε και σταθείτε στην άκρη του πεζοδρομίου  σε κάποιο σημείο της διαδρομής και βάλτε τρικλοποδιές σε όσους τρέχουν ή χύστε λίγο λάδι στο δρόμο και μετά πάρτε ένα παγωτό χωνάκι και απολαύστε όσα θα συμβούν. Μην απελπίζεσαι, η όρεξη για τρέξιμο δεν κρατάει πολύ σε αυτές τις ηλικίες, αν πάντως δεις να επιμένει, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

Mana, μετά τη γέννηση των δύο παιδιών μου η λίμπιντο μου έχει πέσει εντελώς. Δεν βρίσκω πια κανένα ενδιαφέρον στη συνεύρεση με τον σύζυγο μου. Τι πρέπει να κάνω για να επανέρθει η ερωτική μου ζωή στο πώς ήταν όταν γνωριστήκαμε;

-Ό,τι και αν κάνεις, λυπάμαι αλλά δεν πρόκειται να επανέρθει. Φρόντισε να βρεις κάποιον εραστή και παρότρυνε τον να κάνει το ίδιο. Είμαι σίγουρη πως έτσι θα έχετε πολλά ακόμη ευτυχισμένα χρόνια να μοιραστείτε.

-Η μικρή μου κόρη κάνει στίβο, μπαλέτο και ενόργανη, τώρα θέλει να αρχίσει και ξιφασκία. Πέρα από το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που μας προκαλεί, φοβάμαι πως έχω χάσει την προσωπική μου ζωή, περνάω όλη τη μέρα ξεροσταλιάζοντας έξω από σχολές και συλλόγους. Πώς να το αντιμετωπίσω;

-Δυναμικά! Πες της αποφασιστικά πως θα πρέπει να περιμένει να ενηλικιωθεί, να βγάλει δίπλωμα οδήγησης και να πηγαίνει μόνη της σε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Θα κλάψει, θα απελπιστεί, ίσως να πέσει και σε μελαγχολία αλλά όταν μεγαλώσει, κάνει παιδιά και βρεθεί στην θέση σου, είμαι σίγουρη πως θα σε καταλάβει.

Αν έχετε κι εσείς ερωτήσεις για τη Mana Manam, στο inbox της εδώ

H Mana Manam είναι μια περσόνα γεννημένη στα σοσιαλ μίντια από ρόλο της θεατρικής παράστασης Timeline Project της Βίκυς Αδάμου σε σκηνοθεσία της ίδιας και κείμενα της Χριστίνας Σαμπανίκου. 

Leave a Reply