ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΑΕΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ

Το Σάββατο 20 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις» ΛΕΑ, τα παιδιά θα μπορέσουν να ακούσουν “Παραμύθια από αέρα, ιστορίες από χαρτί”, με ιστορητή τον Πάμπλο Άλμπο. 

Παίζειν στα ισπανικά: Ο Πάμπλο Άλμπο είναι συγγραφέας και προφορικός αφηγητής. Θα απλώσει τα βιβλία που έχει γράψει σε κοινή θέα. Τα βιβλία θ’ ανοίξουν και τα τυπωμένα λόγια θα πετάξουν απ’ το χαρτί στο στόμα του. Απ’ το στόμα του στον αέρα. Απ’ τον αέρα στ’ αφτιά σου. Κι αν αφουγκραστείς, θα μπορέσεις να διαβάσεις με τ’ αφτιά σου τα βιβλία του Πάμπλο Άλμπο όπως τα αφηγείται ο ίδιος. Βιβλία που κυκλοφορούν στις βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία και μπορείς να τ’ ακούσεις με τα μάτια. Ένα θέαμα προφορικής αφήγησης, η στιγμή όπου πρωταγωνιστούν οι λέξεις σε μια διαδοχή ιστοριών που ακούγονται μεγαλόφωνα. Οι λέξεις υποβάλλουν εικόνες και οι διηγήσεις διαδέχονται η μια την άλλη στη φαντασία κάθε ανθρώπου που τις ακούει, σε ένα δρώμενο διαρκούς δημιουργίας. Η ίδια η ιστορία αποκτά τόσες εκδοχές όσες και τα άτομα που την ακούν, όπως συμβαίνει με τη σιωπηλή ανάγνωση. 

REPERTORIOcuentosdeaireM-WEB1-212x300

Πότε: Σάββατο  20.6, 11.00-12.00

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23

Πάμπλο Άλμπο (Pablo Albo –Αλικάντε, 1971): Μανιώδης συγγραφέας ιστοριών, άρχισε να τις αφηγείται ζωντανά και το 1994 ίδρυσε με τον Φέλιξ Άλμπο και τον Αντόνιο Μίρα την ομάδα ΆλμποΜετά από 10 χρόνια συνεργασίας,  συνέχισε πλέον μόνος του, συμμετέχοντας σε όλα σχεδόν τα φεστιβάλ προφορικής αφήγησης. Έχει αφηγηθεί παραμύθια σε όλες τις επαρχίες της Ισπανίας, αλλά και στην Κούβα, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Βενεζουέλα, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Έχει εκδώσει 36 παιδικά βιβλία και έχει συμμετάσχει σε πέντε βιβλία με παραμύθια για ενηλίκους. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα πορτογαλικά. Έχει τιμηθεί ακόμα με τα βραβεία: Lazarillo το 2008 και το 2013, Ciudad de Alicante το 2003, Villa d’Ibi το 2008, Leer es vivir το 2009, και τρία βιβλία του έχουν περιληφθεί στον ετήσιο κατάλογο «White Ravens» με τα 250 καλύτερα βιβλία του κόσμου για παιδιά και νέους της Internationale Jugend bibliothek (Διεθνής Νεανική Βιβλιοθήκη) του Μονάχου. 


Με τον τίτλο «Η μαγεία της ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας κατακτά την Ελλάδα» (La magia de la literatura iberoamericana conquista Grecia),  το 7ο Φεστιβάλ ΛΕΑ  φιλοξενεί στη φετινή διοργάνωση, από 15 έως 20 Ιουνίου στην Αθήνα και από 16 έως 20 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη, ένα αφιέρωμα στην ποικιλομορφία του πολιτισμού της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής που εστιάζει μεν στη λογοτεχνία και τους συγγραφείς της, πλαισιώνεται δε από εικαστικές και μουσικές παρεμβάσεις, από εργαστήρια και παιδικές δραστηριότητες, και ολοκληρώνεται με κριτικές και ιστορικές  προσεγγίσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ!

Leave a Reply