Λάρισα: Βρέφος θαμμένο σε χωράφι. Τι υποστηρίζει η μητέρα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Εχθές στην πόλη της Λάρισας, ένα βρέφος εντοπίστηκε νεκρό, θαμμένο σε χωράφι. Συγκεκριμένα, η εσπευσμένη εισαγωγή μιας 38χρονης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα αποκάλυψε ένα οικογενειακό δράμα. Η γυναίκα έπειτα από έντονους πόνους και αιμορραγία μεταφέρθηκε αρχικά σε Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων του ΠΠΓΝΛ διαπίστωσαν ότι η αιμορραγία προερχόταν από τοκετό και ότι η 38χρονη αντιμετώπιζε κινδύνους με αφορμή τη σηπτική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Έτσι, αποφάσισαν την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση.

Οι άνδρες της Ασφάλειας κινητοποιήθηκαν αμέσως και επιβεβαίωσαν τη διάγνωση των γιατρών σχετικά με τον τοκετό αφού, όπως αποδείχτηκε, ο αδελφός της 38χρονης έθαψε το νεογνό σε χωράφι.

Με εισαγγελική εντολή, αστυνομικοί της Ασφάλειας πήγαν σε αγροτική περιοχή του νομού, όπου τους υπέδειξαν ότι είχε ταφεί το βρέφος και χθες το μεσημέρι προχώρησαν στην εκταφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς της γυναίκας σημειώνουν κατηγορηματικά πως το μωρό δεν ζούσε όταν γεννήθηκε, ενώ η 38χρονη ισχυρίστηκε ότι αγνοούσε πως ήταν έγκυος.

Όπως μετέδωσε το STAR, η γυναίκα, αφού γέννησε, πέταξε το μωράκι σε κάδο σκουπιδιών δίπλα στο σπίτι της, ενώ αργότερα το πήραν από εκεί οι μεγαλύτεροι δύο αδερφοί της, 41 και 43 ετών, και το έθαψαν σε έναν λάκκο περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό όπου κατοικούν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Ασφάλεια παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του βρέφους ενώ αναμένονταν οι οικείοι να κληθούν για να καταθέσουν, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να απαντηθεί και το ερώτημα γιατί προχώρησαν στην εν κρυπτώ ταφή του νεογέννητου. Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι όντως το βρέφος γεννήθηκε νεκρό, έπειτα από δύσκολο τοκετό και έχοντας παραμείνει νεκρό μέσα στη μήτρα για κάποιες μέρες, παρότι αναμένονται και οι τελικές ιστολογικές εξετάσεις.

«Δεν το γνώριζε κανείς. Και η αδερφή μου μέχρι τώρα πήγαινε στα πρόβατα. Όλα κανονικά. Δεν είχε κάποια σχέση η αδερφή μου. Δεν ξέρουμε τον μπαμπά του παιδιού. Δεν εμφανίστηκε κανένας. Της έφυγε το μωρό. Ούτε αυτή ξέρει. Της λέμε “γέννησες;” και λέει αίμα έβγαλα, δεν γέννησα. Αν ήταν έγκυος δεν θα ερχόταν στα ζώα», είπε ο ένας από τους δύο αδερφούς της 38χρονης. «Εγώ έθαψα το μωρό στο κτήμα. Ήταν λίγο μεγαλύτερο από ένα κινητό, γεννήθηκε νεκρό. Οι γιατροί μας λένε ότι η αδερφή μου είναι καλά, αλλά ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν πετάχτηκε το μωρό στα σκουπίδια, απλά ήταν σε μια σακούλα σκουπιδιών», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι όταν εκείνος είδε το μωρό, έβαλε τα κλάματα.

Leave a Reply