ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Καλοκαίρι χωρίς εξωσχολικά βιβλία δεν είναι κανονικό καλοκαίρι. Σήμερα, επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε τέσσερα φανταστικά αναγνώσματα που εντοπίσαμε στην πρόσφατη εκδοτική παραγωγή των εκδόσεων Κλειδάριθμος και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Κρακ! |Seou Lee|Για παιδιά από 3 ετών

Ο μικρός πιγκουίνος κάνει άθελά του ένα μεγάλο ταξίδι στις θάλασσες του κόσμου, φτάνοντας από τη Νορβηγία και τη Βραζιλία, μέχρι τη Βενετία, την Ελλάδα και την Αυστραλία. Καθώς ψάχνει την οικογένειά του, το κομμάτι πάγου πάνω στο οποίο ταξιδεύει ολοένα και μικραίνει. Τι θα του συμβεί; Θα βρει τρόπο για να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα του; Το “Κρακ”, της Κορεάτισσας Seou Lee, είναι ένα πρωτότυπο silent book, που μας περιγράφει με χιούμορ την περιπέτεια της ζωής και μας ευαισθητοποιεί για την κλιματική αλλαγή, μέσα από την περιπέτεια αυτού του γλυκύτατου πλάσματος, που χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στα πέρατα της Γης. Το βιβλίο προσφέρεται για διαδραστική ανάγνωση, όξυνση της φαντασίας και ευαισθητοποίηση σε ποικίλα θέματα, ενώ μπορεί να το διαβάσει οποιοδήποτε παιδί ανεξάρτητα από τη μητρική του γλώσσα.

Μπόγκι ο τουρίστας|Aaron Blabey|Για παιδιά από 3 ετών

Ένα ταξιδιάρικο, ξεκαρδιστικό βιβλίο από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα.  Όταν ο φαταούλας Μπόγκι αποφασίζει να πάει διακοπές, σκορπά το χάος σε κάθε προορισμό! Μα σ’ όλα τα ωραία μπαίνει ένα τέλος. Η σειρά παιδικών βιβλίων του Blabey, που έχει  ξεπεράσει τις 6.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως, ακολουθεί τον Μπόγκι, το αξιαγάπητο αλλά κάπως εγωκεντρικό παγκ σε όλες τις περιπέτειες του. Ο μικρός απατεώνας σκυλάκος διασκεδάζει τα παιδάκια, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα με χιουμοριστικό τρόπο πολύτιμες συμβουλές, καθώς ο Μπόγκι πάντα μαθαίνει από τα παθήματά του και τον αδελφό του, τον Λούκι. Η μετάφραση είναι του… Αρσέν, του παγκ του Κυριάκου Αθανασιάδη.

Παίξε, Μαξ|Μαρία Ρουσάκη|Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση|Για παιδιά από 3 ετών

Μα, γιατί να παίζει; Και γιατί να αθλείται; Αφού ο Μαξ δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Ούτε μπάσκετ. Ούτε ρακέτες στην παραλία. Ούτε έκανε ορειβασία. Όμως του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει. Και να μελετά τα πουλιά. Και να σκάβει για έντομα. Ή να παίζει μόνος του καμιά φορά. Ώσπου μια κεφαλιά θα αλλάξει την οπτική του γωνία και ο Μαξ θα τα δει όλα διαφορετικά. Ίσως και λίγο πιο ευχάριστα. Το τρίτο βιβλίο της σειράς με τον Μαξ, το μαύρο προβατάκι που αρνείται να κάνει ό,τι του λένε, μετά τα “Κουρέψου, Μαξ” και “Πες τα λόγια σου, Μαξ”. Ταα βιβλία, γραμμένα με πρωτότυπο τρόπο, με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, εστιάζουν στις  απαιτήσεις που έχουν οι μεγάλοι από τα παιδιά, αλλά και σε αξίες που χρειάζεται να μάθουμε να χρησιμοποιούμε από την παιδική μας κιόλας ηλικία.

Σχολή Κατασκόπων. Καλοκαιρινή αποστολή|Στιούαρτ Γκιμπs|Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου|Για παιδιά από 9 ετών

Ο δεκατριάχρονος Μπεν Ρίπλεϊ ξέρει καλά ότι πρέπει να είναι επιφυλακτικός απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μυστική οργάνωση SPYDER. Η αποστολή του είναι να ακολουθήσει τον άσπονδο εχθρό του Μάρεϊ Χιλ σε μια μυστική τοποθεσία για να του υποδείξει τους αρχηγούς της SPYDER. Μόλις τους βρει, πρέπει να επικοινωνήσει με τη CIA για να τελειώσει τη δουλειά. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με τη SPYDER. Ωστόσο, τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο. Ο Μπεν και η Έρικα έχουν να αντιμετωπίσουν από εκπαιδευμένους δολοφόνους μέχρι και πολύ πεινασμένους κροκόδειλους, σε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν εγκαίρως τι ετοιμάζει αυτή τη φορά η SPYDER – και για να ανατρέψουν τα σατανικά της σχέδια. Το έκτο βιβλίο της best seller σειράς «Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων», που έχουν λατρέψει πάνω από 2.οοο.οοο νεαροί αναγνώστες.

Leave a Reply