ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Τι θα διαβάσουν τα μικρά μας αυτό το Πάσχα; Δείτε έξι βιβλία που ξεχωρίσαμε και θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Το αρνάκι και το καινούριο τσοπανόσκυλο, της Rebecca Van Slyke

Για παιδιά από 3 ετών, σε εικονογράφηση της Anca Sandu και μετάφραση της Ηλιάνας Αγγελή

Η Λάνα Λιν είναι ένα τολμηρό αρνάκι. Τρελαίνεται να τρέχει μες στο άγριο δάσος τη νύχτα. Τρελαίνεται να μένει ξύπνια μέχρι αργά. Τρελαίνεται να ουρλιάζει στο φεγγάρι. Και τρελαίνεται να λέει στους άλλους τι να κάνουν. Έτσι, όταν ο φίλος της ο Σον της λέει ότι θα έρθει ένα καινούριο τσοπανόσκυλο για να φυλάει το κοπάδι, η Λάνα Λιν αναλαμβάνει δράση. Θα εκπαιδεύσει αυτό το μαλλιαρό ζωντανό για να κάνει τη δουλειά του – είτε του αρέσει είτε όχι. Μάθημα ένα: να οδηγεί το κοπάδι. Μάθημα δύο: να είναι σε επιφυλακή, μέρα νύχτα. Μάθημα τρία: να προστατεύει το κοπάδι από τον κίνδυνο. Το καινούργιο τσοπανόσκυλο –αν είναι όντως αυτό– το περιμένει μια μεγάλη έκπληξη! Βρείτε όλα τα βιβλία της Rebecca Van Slyke εδώ.

Πες τα λόγια σου, Μαξ!, της Μαρίας Ρουσάκη

Για παιδιά από 3 ετών, σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση

Ο Μαξ, το μαύρο πρόβατο, διστάζει να μιλήσει. Μα, γιατί να μιλά; Ο Μαξ δεν μιλούσε συχνά. Δεν του άρεσε η πάρλα. Ούτε το μπίρι μπίρι. Προτιμούσε την ησυχία από τη συνεχόμενη φλυαρία. Βέβαια, αυτό δεν σήμαινε ότι δεν περνούσε καλά. Απλώς ήθελε κάποια λόγια να μένουν σι-γανά. Κρατούσε τις λέξεις μέσα του, μες στις σκέψεις του, για να μη δραπετεύουν μακριά. Κάποιοι τον έλεγαν «ντροπαλό». Ώσπου βρήκε τη γλύκα των λέξεων σε ρόλο πρωταγωνιστικό.
Ο Μαξ, το μαύρο πρόβατο, αρνείται να κάνει ό,τι του λένε. Από την καταξιωμένη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη μια νέα σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Μαξ, ένα νεαρό μαύρο πρόβατο που αρνείται να κάνει ό,τι του λένε. Βρείτε όλα τα βιβλία της σειράς με πρωταγωνιστή τον Μαξ εδώ.

Το μεγάλο βιβλίο των λουλουδιών, του Yuval Zommer

Για παιδιά από 3 ετών, σε μετάφραση της Ηλιάνας Αγγελή

Μπορεί να μην έχουν αδερφούς, αδερφές ή γονείς, αλλά όλα τα λουλούδια ανήκουν σε οικογένειες, ανάλογα με τα κοινά χαρακτηριστικά τους. Γιατί είναι κόκκινα τα τριαντάφυλλα και μοβ οι βιολέτες; Γιατί είναι χρήσιμα τα λουλούδια; Τι θα φάει η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης; Γιατί ονομάζονται ανθισμένες κερασιές; Πόσο μεγάλο είναι το γιγάντιο νούφαρο του Αμαζονίου; Τι υπάρχει μέσα στα φυτά κανάτες; Δεν είναι άγρια όλα τα λουλούδια; Πόσο ήλιο χρειάζονται τα ηλιοτρόπια; Ο αγαπημένος Yuval Zommer επιστρέφει στις Εκδόσεις Κλειδάριθμος με το άκρως ανοιξιάτικο «Μεγάλο βιβλίο των λουλουδιών», που ανήκει στην πολυβραβευμένη σειρά του με τα Μεγάλα βιβλία. Μικροί και μεγάλοι, κάντε μια αναζωογονητική βουτιά στα θαύματα του κόσμου μας, μέσα από αυτή τη διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια λουλουδιών, με τη συναρπαστική εικονογράφηση και τις χρήσιμες πληροφορίες. Βρείτε όλα τα βιβλία του Zommer εδώ.

Πού είμαστε; Laura Ertimo & Sanna Pellicioni

Για παιδιά από 5 ετών, σε εικονογράφηση της Riikka Pulkkinen

Ο ΠΛΟΠ μας ταξιδεύει στα μυστικά που κρύβουν το διάστημα και ο κόσμος μας. Ο ξεναγός της ιστορίας παρατηρεί τον κόσμο με την περιέργεια ενός παιδιού. Από το διάστημα, το ανθρώπινο DNA, στον κόσμο των ατόμων και των σωματιδίων. Ένα βιβλίο γνώσεων για μικρά παιδιά, με ιδιαίτερη εικονογράφηση σαν παιδική ζωγραφιά που δημιουργεί οικειότητα στο παιδί ενώ παράλληλα του προσφέρει βασικές γνώσεις για τον κόσμο και το σύμπαν με πολύ απλά λόγια.

Άρα, η εφευρέτρια των ονείρων, της Komal Singh

Για παιδιά από 6 ετών, σε εικονογράφηση Ipek Konak και μετάφραση Ηλιάνας Αγγελή

Αυτή η πολυαναμενόμενη συνέχεια του βιβλίου Άρα, η μηχανικός των άστρων φέρνει στο προσκήνιο το ταξίδι της καινοτομίας και δίνει στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία που είναι αναγκαία για να φτιάξουν μια start-up και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους όταν μεγαλώσουν. Η Άρα είναι ένα μικρό κορίτσι που του αρέσει να κάνει ΜΕΓΑΛΑ όνειρα. Πολλές από τις φανταστικές ιδέες της της έρχονται στα όνειρά της. Η Άρα κατασκευάζει λοιπόν έναν Αποκωδικοποιητή Ονείρων για να αιχμαλωτίζει τα όνειρά της. Όμως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που κάνουν μεγάλα όνειρα. Τι θα γίνει με αυτά; Με τη βοήθεια του ρομπότ της, της Ντι-Ντι <Μπιπ!>, και της ετερόκλητης ομάδας της, τους Σούπερ Λύτες, η Άρα ξεκινάει ένα ταξίδι για να φτιάξει τον Αποκωδικοποιητή Ονείρων της ΓΤΚ – Για Τον Κόσμο!

Σχολή κατασκόπων – Μυστική Υπηρεσία, του Stuart Gibbs

Για εν δυνάμει κατασκόπους από 9 ετών, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου

Μπορεί ένας σπασίκλας να μεταμορφωθεί σε αστέρι της κατασκοπείας; Αυτό είναι το ερώτημα που διατρέχει τα βιβλία της best seller σειράς του Stuart Gibbs «Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων», που έχουν διαβαστεί από 2 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο και θα δούμε σύντομα και στον  κινηματογράφο από την 20th Century Fox. Στον πέμπτο τόμο, ο δευτεροετής πλέον πράκτορας Μπεν Ρίπλεϊ έχει την πρώτη του ατομική αποστολή: Να αποτρέψει την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ διεισδύοντας στον Λευκό Οίκο και εντοπίζοντας τον πράκτορα του εχθρού. Οι οδηγίες που έχει λάβει είναι να μην αγχωθεί, αλλά η τύχη των ΗΠΑ βρίσκεται στα χέρια του και μόνο. Θα μπορέσει να ξεπεράσει τον εαυτό σου; Αν όλα πάνε στραβά, θα μπορέσει να βασιστεί στους φίλους του από τη σχολή κατασκόπων ή μήπως ακόμα και αυτοί μπορεί να του τη φέρουν ή να έχουν προσχωρήσει στην πλευρά του εχθρού; Βρείτε όλα τα βιβλία της σειράς “Μυστική Ακαδημία κατασκόπων” εδώ.

Καλές αναγνώσεις!

Leave a Reply