ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ MEGA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Περίπου 40.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τη Δευτέρα (10.1.2022), όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους στον τηλεοπτικό σταθμό Open, οι γονείς που είχαν κλείσει ραντεβού σε περιοχή μακριά από τον τόπο κατοικίας του – καθώς τουλάχιστον σε 20 περιοχές τα ραντεβού είχαν καλυφθεί – θα μπορέσουν να επισπεύσουν το ραντεβού των παιδιών τους.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τα όσα είχε δηλώσει η Μίνα Γκάγκα στην ΕΡΤ1 σχετικά με τη δημιουργία μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου αποκλειστικά για παιδιά 5-11 ετών. Αποκάλυψε πως το Mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά θα γίνει στο Παίδων Πεντέλης, ενώ η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί παρά τον αρχικό δισταγμό είναι αυξημένη η ζήτηση για ραντεβού για τα παιδικά εμβόλια, που περιέχουν μόνο το 1/3 της δόσης.

Από την άλλη μεριά, το ιατρικό προσωπικό του ΓΝ Παίδων Πεντέλης καταγγέλλει ότι η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου και οι εφημερίες του μπαίνουν στον πάγο για έναν μήνα, αναφέροντας ότι η διακοπή τους αποφασίστηκε εν μια νυκτί και εν μέσω πανδημίας, λίγο πριν από το άνοιγμα των σχολείων, που θα επιβαρύνει το σύστημα και στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση πρωτοκολλήθηκε στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα αργίας και ότι έχει ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τουλάχιστον τις 10 Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι “εδώ και ένα χρόνο υποστηρίζουμε ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα συμμετέχοντας στον εμβολιασμό παίδων και ενηλίκων σε τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα του ΓΝΠΠ και ένα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου με απρόσκοπτη τη λειτουργία της παιδιατρικής και COVID-19 κλινικής και του τμήματος επειγόντων περιστατικών”.

Leave a Reply