ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ SELF TEST ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Τα νέα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στα σχολεία, ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με φόντο το νέο «μαύρο» ρεκόρ των 50.126 κρουσμάτων της Τρίτης 4 Ιανουαρίου. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

  • Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, καθώς τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης λειτουργία, ενώ τα παιδιά είναι πιο προστατεύμενα μέσα στο σχολικό περιβάλλον.
  • Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να κάνουν τεστ και να εφαρμόζουν τους κανόνες, όπως τα διαφορετικά διαλείμματα.

Η επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων συνίσταται ουσιαστικά στην εντατικοποίηση των ελέγχων. Δηλαδή θα έχουμε:

  • 3 δωρεάν self test για την πρώτη εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου και από 2 στη συνέχεια για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, είτε είναι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος, καθώς έχει πλέον αποδειχτεί ότι η διασπορά γίνεται και από τους μεν και από τους δε. Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα.
  • Σε περίπτωση κρούσματος, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού, δηλαδή των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και γίνεται αυξημένος έλεγχος σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο ράπιντ και τρία σελφ τεστ, ενώ οι εμβολιασμένοι τρία σελφ τεστ σε μία εβδομάδα.
  • Δεν θα πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές.
  • Διατηρείται το 50%+1 ταυτόχρονων νοσήσεων, ώστε να κλείσει ένα τμήμα.

Leave a Reply