ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ορνιθόρυγχοι που ψάχνουν πού θα κάνουν μπάνιο, δράκοι που λιγουρεύονται παγωτά, παγκ που λένε ψέματα, πλάσματα της θάλασσας, φιλοπερίεργα κορίτσια και κατασκηνωτές κατάσκοποι περιμένουν φέτος το καλοκαίρι τους μικρούς αναγνώστες και τους υπόσχονται να ζήσουν παρέα τις πιο απίθανες περιπέτειες!

Ιδιωτική Παραλία, της Sophie Lescaut

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Εικονογράφηση: Sophie Lescaut

Ένα βιβλίο που μιλάει για τη διαφορετικότητα με χιούμορ. Μια οικογένεια Ορνιθορύγχων παίρνουν τα μπανιερά τους για να πάνε θάλασσα αλλά τους διώχνουν συνεχώς από τις παραλίες τα άλλα ζώα. Μέχρι που βρίσκονται με κάποια εξίσου κατατρεγμένα ζώα, που ψάχνουν μια διαθέσιμη παραλία. Γίνονται μια μεγάλη παρέα και συνεχίζουν μαζί τις αναζητήσεις ώσπου στο τέλος βρίσκουν μια παραλία που την κάνουν ανοιχτή για όλους.

Ο Δρακοσυλλέκτης – Ένα παγωτό για τον Ισίδωρο, του Κυριάκου Αθανασιάδη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Πριν από πολλά πολλά χρόνια υπήρχαν δράκοι. Αλλά φοβόνταν τους ανθρώπους και πήγαν να κρυφτούν στα δάση. Όμως κάποιοι δράκοι εξακολουθούσαν να γυρίζουν μόνοι τους στην εξοχή. Καμιά φορά, έμπαιναν και στις πόλεις. Και οι άνθρωποι τότε έτρεχαν δεξιά αριστερά, και γινόταν μεγάλη φασαρία. Έτσι, μια μέρα, ένα παιδί αποφάσισε να μαζέψει όλους τους δράκους και να τους οδηγήσει σε μια μυστική περιοχή. Το παιδί αυτό το έλεγαν Δρακοσυλλέκτη.To τρίτο βιβλίο της σειράς μάς συστήνει τον Ισίδωρο, που βαριέται πολύ στο σχολείο του εκεί στη Δρακοχώρα. Αυτό που θέλει στ’ αλήθεια είναι να φύγει, να πετάξει σαν υπερήρωας, να σκαρφαλώσει στο Έβερεστ, να ταξιδέψει στον Βόρειο Πόλο, να κάνει βόλτες στο φεγγάρι και να φάει δέκα παγωτά. Γιατί ο Ισίδωρος τρελαίνεται για παγωτά! Του αρέσουν όλες οι γεύσεις. Όμως προσοχή, Ισίδωρε, προσοχή: Κάτι σε ρωτάει η δασκάλα!

Μπόγκι το ψευτρόνι, του Aaron Blabey

Εικονογράφηση: Aaron Blabey

Μετάφραση: Αρσέν

Ένα ακόμα ξεκαρδιστικό βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Μπόγκι το Παγκ, που είναι σούπερ παντού, παίζει πιάνο, διαβάζει και ξέρει κουνγκ-φου. Μα αν ψάχνεις ψεγάδι καλά και σώνει, εντάξει λοιπόν: είναι ψευτρόνι!Ακόμη ένα σούπερ διασκεδαστικό ανάγνωσμα από τον πολυβραβευμένο Aaron Blabey, που μας χάρισε το απίθανο Μπόγκι, ο Φαταούλας. Αλήθεια λέμε, δεν είναι ψέματα! Η σειρά έχει ξεπεράσει τις 6.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως

Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας, του Yuval Zommer

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Εικονογράφηση: Yuval Zommer

Γιατί προχωράει πλαγιαστά ο κάβουρας; Είναι φτιαγμένες από ζελέ οι μέδουσες; Γιατί δεν ξεπαγιάζουν οι πιγκουίνοι; Μάθε τις απαντήσεις σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις για τα ψάρια. Παίξε, ψάξε και βρες μέσα στις εικόνες. Μπορείς να βρεις το ψάρι; Γνώρισε όλα τα γλιστερά, λαμπερά, δυνατά και εκπληκτικά θαλάσσια πλάσματα του κόσμου σε αυτό το φανταστικό παιδικό βιβλίο για τους ωκεανούς. Μάθε πώς τρώνε, πώς κυνηγούν και πώς επιβιώνουν τα διάφορα θαλάσσια ζώα. Το τρίτο βιβλίο της σειράς που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας κατά τη διάρκεια μιας βόλτας του σε ζωολογικό κήπο, μετά Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών και το Μεγάλο βιβλίο των θηρίων. Μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια θαλάσσιων πλασμάτων με συναρπαστική εικονογράφηση που μαγνητίζει κάθε μικρό αναγνώστη από 3 ετών.

Αναζητήστε και Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας με αυτοκόλλητα, για περισσότερη διασκέδαση. Βρείτε όλα τα βιβλία του Yuval Zommer εδώ.

Η Φύλακας του Ήλιου-Μια ανοιξιάτικη ιστορία, της Maja Lunde 

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Εικονογράφηση: Lisa Aisato

Το κουαρτέτο των εποχών, με πρώτο το χειμωνιάτικο best seller To Πνεύμα του Χιονιού, φτάνει στο δεύτερο βιβλίο και στην άνοιξη. Η Φύλακας του Ήλιου είναι μια υπέροχη ιστορία για μικρούς και μεγάλους, που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια γύρω της. H μικρή Λίλη έχει μόνο μια αμυδρή ανάμνηση από τον ήλιο –ο κόσμος της είναι μουντός και βαρύς από τα σύννεφα και τη βροχή. Τίποτα δεν φυτρώνει στη λάσπη, κανένα φυτό δεν ευδοκιμεί στο μισόφωτο. Ζει με τον παππού της, που προμηθεύει με λαχανικά την πόλη. Μια μέρα που εκείνος ξεχνάει το κολατσιό του, η Λίλη τού το πηγαίνει στο θερμοκήπιο και ανακαλύπτει κάτι που θα αλλάξει τα πάντα: ένα μυστικό μονοπάτι στο δάσος όπου κανένα παιδί δεν τολμάει να πάει. Όμως η περίεργη Λίλη δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Διώχνει τον φόβο, ακολουθεί το μονοπάτι και, μέσα στο δάσος, ανάμεσα στους μαύρους κορμούς των δέντρων, ανακαλύπτει έναν κόσμο ολάνθιστο. Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινάει. Η Λίλη θα αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους της, αλλά συγχρόνως θα βρει την αγάπη και την ευτυχία, καθώς και την ελπίδα ότι θα έρθει επιτέλους η άνοιξη. Το κουαρτέτο των εποχών θα συμπληρωθεί μελλοντικά από το βιβλίο του Καλοκαιριού και το βιβλίο του Φθινοπώρου. Ωστόσο, όλες οι ιστορίες είναι αυτόνομες. Βρείτε όλα τα βιβλία της Maja Lunde εδώ.

Κατασκήνωση κατασκόπων, του Stuart Gibbs

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Μπορεί ένας σπασίκλας να μεταμορφωθεί σε αστέρι της κατασκοπείας;  Η συνέχεια της συναρπαστικής Σχολής Κατασκόπων με τον αγαπημένο πρωταγωνιστή Μπεν Ρίπλεϊ σε νέες συναρπαστικές περιπέτειες.H σχολή κατασκόπων πηγαίνει κατασκήνωση. Ο Μπεν Ρίπλεϊ τελειώνει την πρώτη του χρονιά στη σχολή κατασκόπων και είναι έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Όλα αλλάζουν, όταν μαθαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα σε μια κατασκήνωση στην άγρια φύση, όπου θα εκπαιδευτεί σκληρά σε τεχνικές επιβίωσης. Όμως η εχθρική οργάνωση SPYDER καταδιώκει τον Μπεν ακόμα μία φορά και ο διπλός πράκτοράς της έχει διεισδύσει στην κατασκήνωση. Θα καταφέρει ο Μπεν με τη βοήθεια των φίλων του να κατατροπώσει τους εχθρούς, πριν τον βγάλουν από τη μέση… μια για πάντα;

Leave a Reply