4+1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ερχομός ενός μωρού είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη και ξεχωριστή για κάθε γονιό. Εγκαινιάζει μια νέα καθημερινότητα, διαφορετική κάθε φορά, ακόμα και στο δεύτερο (ή στο τρίτο) μωράκι. Λιγότερος ύπνος, πολλή κούραση, περισσότερη αγάπη και… αγωνιώδη ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση. Στα περισσότερα απαντά ο παιδίατρος, σε άλλα το ένστικτό μας ή οι άνθρωποι που μας αγαπούν. Στη δική μου περίπτωση τα ερωτήματα και οι ανησυχίες ήταν πάντα εκεί, ακόμη και στο 3ο (!) μωράκι. Τι αναρωτιόμουν;

Γιατί κλαίει;
Κλαίει γιατί το κλάμα είναι η πρώτη φωνή μας. Ο πρώτος μας ήχος. Το πρώτο μήνυμα προς τον έξω κόσμος των μωρών με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση το κλάμα πιθανώς οφείλεται στις αλλαγές θερμοκρασίας, στην πείνα και στα άπειρα νέα ερεθίσματα. Μετά ήρθαν οι κολικοί, αυτό το ανεξήγητο κλάμα, τόσο στερεότυπο στον τρόπο και στον χρόνο που εμφανιζόταν και μας άφηνε αμήχανους (και άυπνους). Απορροφητήρες, πιστολάκια για μαλλιά και white noises στο YouTube γίνονταν πλέον το “new wave” που έπαιζε στο σπίτι. Με το που τελείωσαν οι κολικοί, να τα πρώτα δοντάκια. Μετά; Το άγχος του αποχωρισμού. Υπομονή, λοιπόν γονείς. Τα μωράκια έχουν πολλούς λόγους για να κλαίνε και εμείς άλλους τόσους για να τα αγαπάμε.

Μα, τι είναι αυτή η κοκκινίλα;
Ερώτηση που πάει πακέτο με την αλλαγή πάνας. Ερεθισμοί και κοκκινίλες στη μηρογεννητική περιοχή είναι στο ρεπερτόριο της καθημερινότητας των γονιών με μωρά. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό λοιπόν μου έδινε η Mustela® VBC 1>2>3! Μια νέα γενιάς κρέμα αλλαγής πάνας με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και τριπλή δράση. Προλαμβάνει τους ερεθισμούς στη μηρογεννητική περιοχή, καταπραΰνει από την 1η εφαρμογή και επανορθώνει με την παρατεταμένη χρήση. Εφαρμόζεται και ξεβγάζεται πανεύκολα: Καθαρίζουμε τη μηρογεννητική περιοχή, στεγνώνουμε καλά και εφαρμόζουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας και λέμε αντίο στους ερεθισμούς.

Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσω για το μπάνιο του μωρό μου;
Είναι υποαλλεργικά, είναι απαλά, σέβονται το παιδικό δερματάκι; Ναι, γιατί είναι Mustela®. Αυτά επέλεγα λοιπόν γιατί ήξερα πως καθαρίζουν απαλά και ενυδατώνουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Ξεκινήστε λοιπόν και εσείς με το Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά, που καθαρίζει σώμα, πρόσωπο και μαλλιά, ενώ σέβεται απόλυτα το παιδικό δέρμα, λόγω της εξαιρετικά ήπιας φόρμουλας του με βιολογικό αβοκάντο. Το super εύχρηστο μπουκάλι με αντλία κάνει την ώρα του μπάνιου παιχνίδι. Και εννοείται, η ήπια σύνθεση του με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης δεν προκαλεί δάκρυα.  Συνεχίστε με την κρέμα Ενυδάτωσης Σώματος Hydra Bébé. Με βιολογικό αβοκάντο, προστατεύει και ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό, ενώ εφαρμόζεται πανεύκολα χάρη στην ανάλαφρη και λεπτόρρευστη υφή της. Απλώνεται απαλά μετά από κάθε μπάνιο, απορροφάται γρήγορα και μυρίζει υπέροχα! Το ίδιο και η κρέμα Ενυδάτωσης Προσώπου Hydra Bébé. Σας προκαλώ να μην τα χρησιμοποιήσετε και για τον εαυτό σας! Εγώ δεν τα κατάφερα…

Πώς θα ξεμπερδέψω τα μαλλάκια του;
Το μωρό σας μεγαλώνει, τα μαλλάκια μακραίνουν και μετά το μπάνιο ξεκινάει η… μάχη του ξεμπερδέματος; Όχι με το Απαλό Σαμπουάν της Mustela®. Γιατί εκτός από απαλό και ιδανικό για το καθημερινό λούσιμο, βοηθά στο ξεμπέρδεμα το μαλλιών. Χάρη στην απαλή του σύνθεση δεν προκαλεί δάκρυα, αλλά και ξεβγάζεται εύκολα και γρήγορα. Με Mustela® το μπάνιο μετατρέπεται στην πιο όμορφη στιγμή της ημέρας.

Είμαι καλός γονιός;
Αναρωτήθηκα αμέτρητες φορές. Ακόμα αναρωτιέμαι κάθε ώρα, κάθε μέρα που περνάει. Την απάντηση αυτή λοιπόν, μαμάδες, μας τη δίνουν τα παιδιά μας. Και θα είναι πάντα ένα μεγαλειώδες ναι. Φτάνει να αγαπάμε χωρίς όρους, να ακούμε τα παιδιά μας, να χτίζουμε την αυτοπεποίθηση τους, να τα κάνουμε να αισθάνονται ασφαλή και να απολαύσουμε μαζί τους το ταξίδι της γονεϊκότητας.

ΥΓ: Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Leave a Reply