ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Γυναικοκτονία στη Μακρυνίτσα. Ένας άνδρας που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου είχε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά, σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, τον αδερφό της που προσπάθησε να τον εμποδίσει και τραυμάτισε τη μητέρα τους.
Εισέβαλλε στο σπίτι τους αποφασισμένος να σκοτώσει.
«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει την τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας». Αυτό ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα της γυναίκας προς την Αστυνομία.
Είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να μην μπορεί να πλησιάζει το σπίτι τους.
Κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι χρειάζονται δομές και υπηρεσίες σε κάθε δήμο, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά που να προστατεύουν τις κακοποιημένες γυναίκες από τους κακοποιητές τους. Ότι απαιτείται άμεση απόκριση των αρχών. Για να μη θρηνήσουμε άλλες.
Αλλά σήμερα θρηνούμε ακόμα μια.
Ήταν μητέρα ενός παιδιού.
Μέρα οργής και πένθους για μας.
Μέρα ντροπής για τον Τσιάρα και όσους υποστηρίζουν το άθλιο νομοσχέδιο του, αρθρώνοντας μισογυνικό λόγο, παρουσιάζοντας χαλκευμένα στοιχεία για την έμφυλη βία, στοχοποιώντας φεμινίστριες.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αυτός ο τύπος για να εξαιρεθεί από την επιμέλεια του παιδιού, θα έπρεπε να υπήρχε αμετάκλητη καταδίκη.
Δικαιοσύνη για την αδερφή μας και την οικογένεια της που τσακίστηκε.
Δικαιοσύνη για κάθε θηλυκότητα που εγκλωβίζεται σε κακοποιητικά περιβάλλοντα, που διεκδικεί μια ζωή με ελευθερία και ασφάλεια.
από @Maria Louka και τη σελίδα Μη γεννήσεις κοριτσάκι
Κι αν δεν ξέρεις τι είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ, τότε… άκου:

Leave a Reply