ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

ρεβιθοκεφτέδεςΗ αναγνώστριά μας Χρυσούλα Μήτρογλου διάβασε πολλές συνταγές για ρεβιθοκεφτέδες. Δοκίμασε ακόμη περισσότερες και τελικά κατέληξε στην ακόλουθη, ως την καλύτερη, γιατί συνδύασε τις αγαπημένες της γεύσεις.

Υλικά για 4 μερίδες

  1. 250 γρ. ρεβίθια
  2. 1 αυγό
  3. 150 γρ. γραβιέρα
  4. 1 κουταλιά νοστιμιά (έτοιμος ζωμός)
  5. 1 κρεμμύδι ξερό
  6. 3 κρεμμύδακια φρέσκα
  7. 1 κουταλιά μπέικιν
  8. 1 ποτήρι κρασιού νερό
  9. Πιπέρι
  10. Δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι φρέσκα
  11. Αλεύρι ΓΟΧ όσο πάρει

Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό. Τα ξεπλένουμε, τα περνάμε από το μούλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι μαζί με τα αρωματικά και τη νοστιμιά. Ενώνουμε τα υλικά και μετά βάζουμε το αυγό, το πιπέρι, το τυρί και το μπέικιν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό και τόσο αλεύρι όσο να γίνει χυλός που να μην τρέχει από το κουτάλι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε ή ψήνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε λαδόκολλα.

Leave a Reply