ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

σχολικά βοηθήματαΩς εγγονή και κόρη εκπαιδευτικών ως παιδί και ως σύντροφος εκπαιδευτικού ως ενήλικη, έχω μεγαλώσει και συνεχίζω να μεγαλώνω (ας μην το συζητήσουμε) μέσα σε σχολικά βοηθήματα. Από μικρή μού άρεσε να τα ψάχνω, να τα ξεφυλλίζω, να βρίσκω πού υπερτερούν σε σχέση με το σχολικό βιβλίο, να τα χρησιμοποιώ για να μάθω περισσότερα και να συμπληρώνω χάρη σε αυτά τις γνώσεις μου· και το ίδιο συνεχίζω να κάνω και τώρα. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ τα περισσότερα βιβλία του Οργανισμού κακογραμμένα και παρωχημένα και προτιμώ να έχουν τα παιδιά μου εναλλακτικές μέσα από τις οποίες θα μπορέσουν να διδαχτούν τα ίδια πράγματα με τρόπους πιο κατανοητούς και φροντισμένους.

Λίγο πριν ξεκινήσει η καινούργια σχολική χρονιά, τόσο ο άντρας μου όσο και η μαμά μου άρχισαν την έρευνα αγοράς για τα πιο κατάλληλα σχολικά βοηθήματα τόσο για τους μαθητές τους (η μαμά μου αν και συνταξιούχος συνεχίζει να προσφέρει αφιλοκερδώς γνώση σε παιδιά και εγγόνια φίλων) όσο και για τα παιδιά/εγγόνια τους, που φοιτούν πλέον σε ιδιαίτερα απαιτητικές τάξεις, πρώτη γυμνασίου και πέμπτη δημοτικού. Τότε ήταν που κι εγώ μελετούσα τον νέο κατάλογο των εκπαιδευτικών βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο, αλλά και δυο βιβλία που έφτασαν ως δώρο στα παιδιά [εντάξει, δε λέω ότι πέταξαν τη σκούφια τους στην αρχή (στη φωτογραφία παρακάτω κρύβουν τα μούτρα τους), αλλά μέσα σε λίγες ημέρες τα αγάπησαν]. Έτσι, πρόσφερα στους εκπαιδευτικούς της οικογένειας τα φώτα μου και ομολογώ ότι γοητεύτηκαν και εκείνοι και έκαναν άμεσα τις παραγγελίες τους!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Τώρα που ξεκίνησε μια παράξενη σχολική χρονιά, καλό είναι να εξοπλιστούμε με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά βιβλία για κάθε τάξη και για κάθε μάθημα.  Μετά τη δύσκολη περσινή σεζόν και τον γενικό μαθητικό αποσυντονισμό, όλα τα παιδιά, σε όποια τάξη κι αν φοιτούν, μάλλον χρειάζονται σχολικά βοηθήματα που θα “διαβάζουν” τις ανάγκες τους, ώστε να χτίσουν εκ νέου γερές βάσεις και να έχουν επιτυχία! Και πιστέψτε με, μια σωστή επιλογή βοηθήματος μπορεί να “σώσει” τον μαθητή/τη μαθήτρια από τα κακώς κείμενα του χρονίως πάσχοντος εκπαιδευτικού συστήματος. Κρίμα, φυσικά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Χάρη στα σχολικά βοηθήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο, γραμμένα από εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, με πολλή εμπειρία, οι μαθητές θα εξασφαλίσουν συστηματική μελέτη χωρίς κενά, εμπέδωση της ύλης με επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης και σαφή και αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα έχουν στα χέρια τους χρήσιμους οδηγούς για τη διδασκαλία κάθε μαθήματος.
Στην προσχολική εκπαίδευση, μια σειρά από βιβλία γνώσεων προετοιμάζει τα παιδιά για να μπουν χωρίς κανένα άγχος στο μεγάλο σχολείο! Στο δημοτικό, οι μαθητές θα βρουν ό,τι χρειάζονται για την κατανόηση της ύλης, την εμπέδωση της γνώσης και την περαιτέρω εξάσκηση. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, πάλι, τα βοηθήματα αποτελούν για τον μαθητή το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό για τη σχολική επιτυχία και την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς περιέχουν αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας (με διαγράμματα και πίνακες), απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και ασκήσεις των σχολικών βιβλίων, παραδείγματα, εφαρμογές, πολλές συμπληρωματικές ασκήσεις και κριτήρια αξιολόγησης.

Leave a Reply