“ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΟΥ”. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα: «Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους και νηπίου» την Παρασκευή  2/10 και ώρα 10:30-12:00.

Ποια είναι τα στάδια της βιολογικής και ψυχικής ανάπτυξης ενός παιδιού; Πώς επιδρά το οικογενειακό περιβάλλον στην ψυχο-συναισθηματική του ανάπτυξη; Πώς μπορεί το οικογενειακό περιβάλλον να επιδράσει θετικά στην προσαρμογή του νηπίου στο παιδικό σταθμό ή το νήπιο; Όσο το παιδί μεγαλώνει, βιώνει ταυτόχρονα πολύ έντονες αλλαγές σε πολλά επίπεδα – γνωστικό, γλωσσικό, σωματικό, κοινωνικό, συναισθηματικό. Το περιβάλλον παίζει σπουδαίο ρόλο στη διευκόλυνση της επεξεργασίας που κάνει το παιδί. Οι σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους στην οικογένεια αλλά και στο βρεφικό και παιδικό σταθμό, έχουν καθοριστική επίδραση στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των αλλαγών που συμβαίνουν στο παιδί και ενίσχυση του γονικού ρόλου στην επεξεργασία αυτών.

Το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν link για να συνδεθούν μισή ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr
Παρακαλείσθε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω της φόρμας ΕΔΩ ή στην τηλεφωνική γραμμή 11525.
*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Λίγα λόγια για τη Μαζί για το Παιδί του Μαζί για το Παιδί & το Συμβουλευτικό Κέντρο: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
  • Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
  • Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
  • Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της

Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.β Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.). Επίσης, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00. Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί: Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Leave a Reply