ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VS ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 39 ΜΕΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

αρχείο λήψης (16)39 μέρες εντός, μετρώντας από το επίσημο work from home, με τα παιδιά καβάλα. Δουλεύοντας και οι δυο από το σπίτι κι έχοντας κι άλλα δυο ανήλικα που κάποτε πήγαιναν σχολείο και τώρα έχουν να πατήσουν εκεί 40+ μέρες, ο ελάχιστος χρόνος περισυλλογής έφερε τα κάτωθι «σπουδαία» αποτελέσματα.

[Σημαντική σημείωση: τα παρακάτω θα πρέπει να διαβαστούν από άτομο ή άτομα που έχουν τουλάχιστον ένα παιδί μέσα στο σπίτι, χωρίς σχολείο, ενώ ταυτόχρονα δουλεύουν από το σπίτι. Οι υπόλοιποι μάλλον θα με διαολοστείλουν, οπότε απλά γυρίστε σελίδα ή κλείστε την (εκεί πάνω στα δεξιά έχει ένα Χ)].

ΛΙΓΟΤΕΡΟ/Α …

  1. Πλυντήρια ρούχων, αφού οι μεγάλοι άντε να αλλάξουμε 1-2 μπλουζάκια την εβδομάδα και βασικά καμιά πυτζάμα ή φόρμα, ενώ τα παιδιά δεν μας πειράζει κιόλας που κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι με γάλα στο μπλουζάκι και φακές στο παντελονάκι 1-2 μέρες τώρα (μας πειράζει;)
  2. Σίδερο. Υποθέτω δηλαδή γιατί και πριν δεν το έκανα, αλλά αν έχετε μειώσει τα σημαντικά πλυντήρια και το σίδερο δεν θα έχει μειωθεί ντε; Ένα σιδερωμένο πουκάμισο μπορεί να φορεθεί πάνω από μία φορά αφού αμέσως μετά το σημαντικό κολ το βγάζετε για την επόμενη φορά, που σπάνια θα είναι την ίδια μέρα.
  3. Λεφτά για νταντά, εξωτερική βοήθεια στην καθαριότητα του σπιτιού, food deliveries, υπηρεσίες καλλωπισμού. Νταντά αν και θα την θέλατε (όπως εμείς διακαώς) πού θα την βάζατε, δεν θα χωράγατε. Στην καλή σας βοηθό καθαρισμού, από την άλλη, αν και πάλι θα τη θέλατε μέρα παρά μέρα (αφού είπαμε είστε όλοι μαζί καβάλα), δεν της λέτε να έρθει γιατί ο άντρας σας φοβάται τον COVID-19. Deliveries καλείτε πλέον σε εξαιρετικές περιστάσεις, όταν η μαμά ή ο μπαμπάς απεργεί και δεν θέλει να μαγειρέψει για χιλιοστή φορά μέσα στην εβδομάδα, αφού έχει μέσα στη μέρα 227 κολς για δουλειά. Τώρα για τα έξοδα καλλωπισμού δεν σχολιάζω, θα πω απλά ότι τα νύχια ακόμα κι αν τα βάφατε το πρωί το βράδυ με τόσο DETOL ούτε που θα τα γνωρίζατε, πάλι καλά που κρατάνε ακόμα και δεν έχουν πέσει από τα δάχτυλά μας. Για τη ρίζα, μεγάλη η συζήτηση, μάλλον όση και η ρίζα. Όταν ξελευθερωθούμε πάντως, εγώ με αυτές τις υπηρεσίες θα ξεκινήσω τις επενδύσεις μου.
  4. Τρέξιμο έξω από το σπίτι. Μπορείτε αντίστοιχα για όλες τις δουλειές που αποφέρει η αναγκαστική συμβίωση των τεσσάρων εντός των τειχών να τρέχετε εντός σπιτιού. Αποφεύγετε ωστόσο κίνηση και ξινούς συνεπιβάτες στα ΜΜΜ.
  5. Σουτιέν. Ποιος ο λόγος;
  6. Λιγότερες τύψεις, ότι χάνετε σημαντικές στιγμές από το μεγάλωμα των παιδιών σας. Πιο 24/7 μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές, άντε και τότε παλιά που ήταν βρέφη και τα θηλάζατε.
  7. Ψώνια τύπου ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ. Να τα βάλετε να πάτε πού; Φτάνουν και περισσεύουν κι αυτά που έχετε.
  8. Άγχος για τα καθημερινά πρακτικά, αφού είστε πάντα όλοι μαζί εκεί (σπίτι ντε).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ/ Α

  1. Μαγείρεμα, το οποίο αν αγαπάτε δεν σας πειράζει, αν όχι, ξανασκεφτείτε το delivery, κλέφτες να γίνουν δηλαδή;
  2. Πλυντήρια πιάτων γιατί μαγειρέψατε δεν μαγειρέψατε τα παιδιά σας θα θέλουν να φάνε τουλάχιστον 4-5 φορές τη μέρα κι εσείς πίνετε 3-4 καφέδες σε καινούρια φλυτζάνια κάθε φορά. Όσο να πεις μαζεύονται.
  3. Περισσότερες δουλειές στο σπίτι. Τόσες που μέχρι και ο συμβίος σας των τελευταίων 15 ετών θα σφουγγαρίσει για πρώτη φορά και θα αναφωνήσει ότι είναι πιο εύκολο από τη σκούπα (μπάνια και τζάμια ακόμα δεν κάνει πάντως).
  4. Περισσότερη τηλεόραση/ΝΕΤΦΛΙΞ για όλη την οικογένεια πλέον.
  5. Λεφτά για έξοδα επικοινωνίας άκα λεπτά ομιλίας και δεδομένα για βιντεοκλήσεις.
  6. Λεφτά για φαγητό, γιατί τελικά τι είναι πιο σημαντικό (ακόμα κι από το χαρτί υγείας);
  7. Περισσότερη διάθεση για ξεκαθάρισμα. Από το συρταράκι- ντουλάπα μέχρι και σχέσεις, φιλικές και λοιπές.
  8. Courier. Πολύ περισσότερα, αφού δεν μπορείτε να ψωνίσετε αλλιώς τίποτις. Για να μην πω τι χαρά κάνετε με το που χτυπάει το κουδούνι, στο ταβάνι πηδάτε, ε;
  9. Περισσότερες ευκαιρίες για περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, αφού είναι οι μόνες για να βγείτε λίγο έξω (αν δεν έχετε σκύλο). Πάντα με ρέγουλα και φειδώ ε;
  10. Άγχος, για ό,τι ζούμε σήμερα και το τι μας επιφυλάσσει το αύριο!

Leave a Reply