Η ΠΟΠΗ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΑ E-BOOKS ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

παιδικά e-booksΤην εποχή του κορονοϊού, τα e-books είναι μάλλον απαραίτητα. Είτε διότι έχετε εξαντλήσει τα βιβλία σας είτε διότι θέλετε να διαβάσετε και κάτι άλλο, που δεν έχετε στο σπίτι… Γιατί -πολύ απλά- τα αποκτάτε αμέσως μόλις τα αγοράσετε, χωρίς τις αναμονές παραλαβής που έχουν αναπόφευκτα παρουσιαστεί στις αγορές βιβλίων (και όχι μόνο). Ζητήσαμε, λοιπόν, από αγαπημένους φίλους σε εκδοτικούς οίκους να μας κάνουν τις προτάσεις τους σε παιδικά e-books, ώστε να τα απολαύσουμε στις #μένουμεσπίτι πασχαλινές μας διακοπές! Ας δούμε τι μας προτείνει η Πόπη Γαλάτουλα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στις Εκδόσεις Ψυχογιός.

IMG_8519

Ποια παιδικά e-books διαθέτει ο εκδοτικός σας οίκος;

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός έχουν πληθώρα τίτλων που απευθύνονται στα παιδιά σε μορφή e-book. Περίπου 700 τίτλοι είναι διαθέσιμοι στο site μας για παιδιά από προσχολική ηλικία έως και εφήβους, με πλούσια θεματολογία τόσο σε μυθιστορήματα όσο σε εικονογραφημένα βιβλία, αλλά και στην κατηγορία STEM.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Αυτή τη στιγμή το αγαπημένο μου e-book είναι το ΛΙΝΤΜΠΕΡΓΚ -Η περιπετειώδης ιστορία ενός ιπτάμενου ποντικού σε κείμενο και εικονογράφηση του Τόρμπεν Κούλμαν. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, ενώ έχει μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών. Στις σελίδες του οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις περιπετειώδεις ιστορίες του Λίντμπεργκ και με αμείωτο ενδιαφέρον να μάθουν πολλά για τον μαγικό κόσμο των πτήσεων, αλλά και να ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν το θέλεις πολύ!

Πώς βλέπετε την κίνηση/τις πωλήσεις των παιδικών e-books αυτή την περίοδο;

Γενικά, οι πωλήσεις των παιδικών e-books είναι εξαιρετικά χαμηλές, οπότε η όποια αύξηση έχει επέλθει λόγω των συνθηκών είναι αμελητέα. Το γεγονός αυτό, μάλλον, θα έπρεπε να μας προβληματίσει, μια και η οθόνη είναι από τις αγαπημένες μορφές ψυχαγωγίας των παιδιών και ίσως η ανάγνωση μέσα από αυτήν να ήταν ένας τρόπος ενδυνάμωσης της φιλαναγνωσίας. Ας μην ξεχνάμε και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ένα διαδραστικό βιβλίο στο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Τέλος, μια ευχή για το φετινό, παράξενο, Πάσχα.

Το φετινό Πάσχα θα είναι ένα από εκείνα που θα χαραχτούν στη μνήμη όλων μας. Εύχομαι να γίνει η αφορμή να εκτιμήσουμε όλοι τα μικρά σημαντικά πράγματα και να συνειδητοποιήσουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Leave a Reply