52 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 1884 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 83 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 52 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 1884. Από αυτά, 509 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 708 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νεκροί, μετά τους 2 σημερινούς θανάτους, είναι πλέον 83, 60άνδρες και 23 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 74 έτη. To 87% είχε υποκείμενο νόσημα ή μεγάλη ηλικία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 84 διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων το 80% είναι άνδρες και πάνω από το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 14 ακόμα ασθενείς αποσωληνώθηκαν. Στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, από τους 39 συνολικά διασωληνωμένους αποσωληνώθηκαν 17, εκ των οποίων 10 είναι πολύ καλά στην υγεία τους και 6 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 32.500 κλινικά δείγματα.

Για το θέμα της χρήσης μάσκας, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. με τη χρήση και την επαναχρησιμοποίησή της μπορεί κάποιος να μολυνθεί αν ακουμπήσει το πρόσωπό του. Ίσως δε λανθασμένα θεωρεί ότι είναι πιο προστατευμένος. Η πιο σωστή προφύλαξη, όπως είπε, είναι και παραμένει η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου μας. Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι παραμένουμε στην φάση του μετριασμού της εξάπλωσης της νόσου με την φυσική απόσταση.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού εν όψει των εορτών του Πάσχα. Συγκεκριμένα, όπως είπε, από τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛΑΣ θα κάνει εντατικούς ελέγχους στα διόδια, ενώ το ίδιο θα πράττει και το Λιμενικό στα λιμάνια. Στα αεροδρόμια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση προς τη μόνιμη κατοικία. Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ακόμη αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία, αψηφώντας τους περιορισμούς και προειδοποίησε με πρόστιμο 300 ευρώ (διπλασιασμός δηλαδή του προστίμου των 150), αφαίρεση πινακίδας και κίνδυνο αποκλεισμού στο χωριό όσων μετακινηθούν. Ακόμη ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά, με ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά του κατ΄οίκον .

Δείτε live την ενημέρωση.

Leave a Reply