ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ: #STAYCONNECTED #STAYCURIOUS

#StayConnectedΤο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, όπως όλα τα  μουσεία της χώρας, έχει αναστείλει τα  προγραμματισμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα,  τις ξεναγήσεις, καθώς και όλες τις επισκέψεις. Η  digital επικοινωνία όμως δεν σταματά ποτέ και μάλιστα σε ένα Μουσείο τηλεπικοινωνιών! Τα Μουσείο μπορεί να ανέστειλε τις δραστηριότητες στο χώρο του, αλλά τις συνεχίζει αδιάκοπα…. μέσα από το site του! Έτσι, παραμένει «ανοιχτό» προτείνοντάς σε όλη την οικογένεια, αλλά και σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά νέες δράσεις που ανανεώνονται τακτικά. Το motto του; #StayConnected,  #StayCurious

Το Μουσείο, λοιπόν, έχει ετοιμάσει για όλους εμάς που θα πλοηγηθούμε στο www.otegroupmuseum.gr αλλά και στο @otegroupmuseum στο instagram, δράσεις, προτάσεις & “βόλτες” από το σπίτι που μας κρατούν συνδεδεμένους και πάντα περίεργους να ανακαλύψουμε νέες μορφές επικοινωνίας.

Δείτε τι κάναμε εμείς!

newΠρόγραμμα 1. Τυπωσε και χρωματισε το δ_ικο σου τηλεφωνο

1.Εκπαιδευτικά προγράμματα & δράσεις/ Κάν’ το Σπίτι

Προγράμματα για όλη την οικογένεια και για παιδιά από 4 έως 12 ετών, βασισμένα στα εκθέματα και τις συλλογές του μουσείου, με περιεχόμενο που  ανανεώνεται συνεχώς! «Μένοντας σπίτι», οι μικρότεροι μπορούν να φτιάξουν ένα 3d τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά  ή να τυπώσουν και να ζωγραφίσουν εκθέματα του Μουσείου, μαθαίνοντας και την ιστορία τους. Οι μεγαλύτεροι, ή όλοι μαζί, μπορούν να φτιάξουν ένα «memory game» με κάρτες, να δημιουργήσουν ένα χειροποίητο επιτραπέζιο, να φτιάξουν comics και άλλα πολλά… Και όλα αυτά εύκολα και γρήγορα, με οδηγίες βήμα-βήμα αλλά και μικρά videos, που θα μας κάνουν να περάσουμε τον χρόνο μας ευχάριστα και αποκαλυπτικά!

new Προγραμμα 3.Παιχνίδι μνήμης και παρατη_ρητικότητας

2. Επιλεγμένα digital σημεία της έκθεσης

Χωρίς να μετακινηθούμε, με ένα απλό κλικ, μπορούμε να δούμε τις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR) της έκθεσης και γνωρίσουμε από κοντά τον Μορς και την εφεύρεσή του, το καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα και  τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο της δεκαετίας του ‘30!

newΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2.Φτιάξε ένα 3D vintage τηλ_έφωνο από υλικά ανακύκλωσης!

3. Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών

Φέρνουμε στη μνήμη μας και ανακαλύπτουμε σημαντικές στιγμές ή άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και στον κόσμο. Οι ιστορίες αυτές εμπνέονται κυρίως από τις πλούσιες συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου μας προσφέροντας στους διαδικτυακούς επισκέπτες ιστορική γνώση και στοχασμό πάνω στην εξέλιξη της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Κάνοντας κλικ γνωρίστε άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών.

«Είχα δει κάποιες φορές να υψώνονται στην άκρη του δρόμου αυτά τα μαύρα πτυσσόμενα χέρια που μοιάζουν με τα πόδια ενός τεράστιου σκαθαριού»

Τι έχει να μας διδάξει ο Κόμης Μοντεκρίστο για τις τηλεπικοινωνίες; Με ποιο τρόπο η εφεύρεση της τηλεγραφίας τον βοήθησε να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; Το κλασικό βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Αλέξανδρου Δουμά περιλαμβάνει στην πλοκή του τον τηλέγραφο. Όχι όμως τον ηλεκτρονικό τηλέγραφο του Μορς, αλλά τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe… #StayCurious

fotothlegrafhmalarge

Μείνετε συντονισμένοι για να νέες δράσεις και ιστορίες κάθε εβδομάδα #StayConnected στο www.otegroupmuseum.gr

Και σύντομα θα ξαναβρεθούμε στην Κηφισιά, στις επάλξεις! Ίσως αρχικά κάπως έτσι…

koritsaki megandiaL

Leave a Reply