“ΑΟΡΑΤΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ”. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

75450170_1945542315580352_6728217086960599040_oO Πολυχώρος Μεταίχμιο προσκαλεί τα παιδιά από 8 ετών στο εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα Challedu-challenging education «Αόρατοι Ρεπόρτερ: Το μυστήριο του Πράσινου Πλανήτη», βασισμένο στη σειρά βιβλίων «Αόρατοι Ρεπόρτερ» του Άρη Δημοκίδη, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 12:30 το μεσημέρι.

Τα παιδιά καλούνται να μπουν στην ομάδα των ΑΟΡ (Αόρατων Ρεπόρτερ) και να λύσουν το Μυστήριο του πράσινου πλανήτη. Μέσα από μια περιπέτεια γεμάτη γρίφους, ταξίδια και ανατροπές, ταξιδεύουν στον κυβερνοχώρο, ανακαλύπτουν τους κινδύνους του διαδικτύου, μαθαίνουν για την ασφαλή πλοήγηση και εκδίδουν το πρώτο τους άρθρο ως Αόρατοι Ρεπόρτερ.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Challedu-inclusion | games | education

Δείτε ΕΔΩ τα βιβλία της σειράς «Αόρατοι Ρεπόρτερ».

Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), την ηλικία του παιδιού, καθώς και τον τίτλο της εκδήλωσης: «Αόρατοι Ρεπόρτερ: Το μυστήριο του πράσινου πλανήτη».

Η ομάδα Challedu: Η ομάδα Challedu-challenging Education προβάλλει και αξιοποιεί το παιχνίδι σαν μέσο εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και  ενδυνάμωσης ευάλωτων και μη ομάδων. Με τη συνεργασία game designers game developpers και ειδικών επιστημόνων από διάφορους κλάδους (εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, επιστημόνων υγείας) προσφέρει δράσεις παιχνιδιού και δημιουργίας παιχνιδιού. Με ιδιαίτερη αγάπη στο βιβλίο, τα μυστήρια, τα παραμύθια και ευρύτερα στο storytelling, χρησιμοποιεί το παιχνίδι ώστε οι «παίχτες-αναγνώστες» να «διαβάσουν» με τη δική τους ματιά και τρόπο μια ιστορία ενισχύοντας παράλληλα τη φιλαναγνωσία. Στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου συμμετείχαν στη Νύχτα Πολιτισμού όπου σχεδίασαν και υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή άνω των 250 ατόμων το παιχνίδι μυστηρίου «Detective stories».

Παράλληλα έχουν δημιουργήσει δύο interactive ebook με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα.

Leave a Reply