VOLTA ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

floisvos_2Με το που ανοίγει ο καιρός δεν κρατιέμαι! Παίρνω τέκνα και κατηφορίζουμε προς Νότια Προάστια! Βλέπετε, αν και παιδί του κέντρου, ανέκαθεν η θάλασσα μου ασκούσε μεγάλη έλξη και η βόλτα στο Φάληρο και στη Μαρίνα Φλοίσβου ήταν, είναι και θα είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου καλοκαιρινές εξόδους.

Μαρίνα Φλοίσβου

Όλο αυτό ξεκινά σαφώς από την παιδική μου ηλικία! Ή μάλλον, για να ακριβολογώ, από την παιδική ηλικία της μαμάς μου, που ήταν συνδεδεμένη με άρρηκτους τότε οικογενειακούς δεσμούς με το νεόδμητο Φάληρο (φανταστείτε πως κολυμπούσε στα πεντακάθαρα – ω, ναι– νερά του Μπάτη) και φρόντισε να δημιουργήσει και στην κόρη της αναμνήσεις από το «προάστιο» -τότε- στο οποίο πέρασε χιλιάδες ώρες της ζωής της! Για μένα, λοιπόν, το Φάληρο ήταν καταρχάς «εξωτικός» προορισμός, θαλασσινός, επίσκεψη σε αγαπημένους ανθρώπους, κυριακάτικη καλοκαιρινή εξόρμηση, με επίσκεψη στο λούνα παρκ του Ροντέο, παγωτό στο Έδεμ, παιχνίδι στο Τροκαντερό, χάζι στη Μαρίνα, ποδηλατάδα και τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα.  Κι έπειτα λίγο μεγαλύτερη, χωρίς γονείς πια, μετά το άραγμα στις αμμούδες, εφηβικές εξορμήσεις προς Γλυφάδα, μ’ όποιο λεωφορείο περνούσε, χάζι στα μαγαζιά και φαγητό στα WENDY’S (θυμάστε το Frosty; Γιατί έκλεισαν τα WENDY’S; Φέρτε τα πίσω!!!)

Wendy_frostys

Θέλω και τα παιδιά μου να έχουν να θυμούνται τέτοιες όμορφες βόλτες εντός λεκανοπεδίου. Ευτυχώς από τότε που έγινα μαμά, η Μαρίνα Φλοίσβου έχει αναβαθμιστεί και προσφέρεται ακόμα περισσότερο για οικογενειακές εξορμήσεις. Γιατί καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα) και οι απαιτήσεις ημών των νέων γονέων είναι σαφώς μεγαλύτερες από εκείνες των δικών μας γονιών και θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή και οι έξοδοί μας πιο οργανωμένες, από αυτές των έιτις και των νάιντις, που ούτε αντηλιακό μας φορούσαν, ούτε τσάντες με δεκάδες συμπράγκαλα κουβαλούσαν μαζί τους, ούτε φοβόντουσαν μη βαρεθούμε (και δεν βαριόμασταν, όντως…)

mouseio-mpenaki-paixnidion

Επομένως, έχω να προτείνω: Εάν δεν βιάζεστε, πάρτε το τραμ για να φτάσετε στην παραλιακή, η διαδρομή είναι υπέροχη! Κάντε καταρχάς μια στάση στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη, που στεγάζεται εδώ και λίγο καιρό σε έναν παλιό φαληριώτικο πύργο! Αν είστε φαν του ποδηλάτου, φορτώστε το στο αυτοκίνητο, κάντε ποδηλατάδα ή roller skate, αν είστε πιο τολμηροί, στην παραλιακή, χαζέψτε το τεράστιο σκάκι και καταλήξτε στη Μαρίνα Φλοίσβου. Εκεί, επιβάλλεται μια  επίσκεψη στο Θωρηκτό Αβέρωφ, πλέον πλωτό ναυτικό μουσείο, η οποία είναι εντυπωσιακή για μικρούς και μεγάλους! Η κατάληξη της βόλτας θα είναι το δίχως άλλο στο Volta Fun Town  για παιχνίδι, και πίτσα και γρανίτα.

sliderFloisvos_2

Για όσους δεν το έχουν επισκεφτεί, το Volta Fun Town στη Μαρίνα Φλοίσβου είναι ένα υπαίθριο πάρκο που διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για παιδιά από 1 έως 10 ετών. Εκεί θα βρείτε μια εντυπωσιακή παιχνιδοκατασκευή καράβι, που διατηρεί με τις διαδρομές της αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παιδιών. Επίσης, το πάρκο διαθέτει αθλητικό και baby τραμπολίνο για τρελά άλματα, πισίνα με baby boats για ατελείωτες βαρκάδες, αναρρίχηση στο spider για τους πιο τολμηρούς, baby kart, ψάρεμα και αμέτρητες παιχνιδομηχανές νέας τεχνολογίας.

sliderFloisvos_3

Όσο τα παιδιά σας θα ξεδίνουν και θα μαζεύουν εμπειρίες για να έχουν να λένε στο μέλλον στα δικά τους παιδιά, εσείς μπορείτε να ξεκουραστείτε στο self service café του πάρκου και να απολαύσετε τον καφέ, το σνακ ή το γλυκό σας. Και πολλή ώρα μετά, να έρθουν και τα ιδρωμένα/εκστασιασμένα τέκνα σας να φάνε και να πιούνε για να αναπληρώσουν δυνάμεις και, αφού γκρινιάξουν ότι δε θέλουν να φύγουν, να σας πρήξουν με την ερώτηση «Μαμάααα, πότε θα ξανάρθουμεεεεε;;;;»

floisvos_3

Και καθώς θα ποδηλατείτε μέχρι το αυτοκίνητο, καθώς θα περιμένετε το τραμ, καθώς θα ξανακάνετε μια γρήγορη βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου για να χαζέψετε τα σκάφη με φόντο το μαγικό ηλιοβασίλεμα, καθώς θα ετοιμάζεστε για κινούμενα σχέδια στο ατμοσφαιρικό Cine Φλοίσβος, καθώς θα τους κερνάτε ένα ακόμα παγωτό (πλιιιζζζζ, μαμάαααα) θα τους υπόσχεστε -και θα το εννοείτε- πως θα επιστρέψετε σύντομα! Πολύ σύντομα! Και εντωμεταξύ θα τους αφηγείστε τα δικά σας παιδικά χρόνια (μα καλά, μαμά, πώς ζούσατε χωρίς Volta fun town;;;;) γνωρίζοντας καλά ότι αυτή η βόλτα έχει πάρει την «αρμόζουσα» θέση και στη δική τους καρδιά!

10694483_679998085422790_1549184716443007425_o

Το Volta fun town αναλαμβάνει να διοργανώσει το ιδανικό event για κάθε περίσταση (γενέθλια, γιορτή κ.τ.λ.), διαμορφώνοντας το χώρο ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκδήλωσης.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 98 50 340

www.voltafuntown.gr

Leave a Reply