ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ. ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

epithesiΕπίθεση από κατοίκους δέχτηκαν οικογένειες προσφύγων στα Βίλια. Λίγη ώρα μετά την άφιξή τους σε ξενοδοχείο που έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, οι περίπου 20 οικογένειες που φιλοξενούνται δέχτηκαν επίθεση.

Κάτοικοι πέταξαν πέτρες σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου ενώ έριξαν και κροτίδες προς τα δωμάτια, χωρίς να διστάσουν να χτυπήσουν ακόμα και μικρά παιδιά. Ο πατέρας δύο μικρών κοριτσιών που ήταν ανάμεσα στους μετανάστες που δέχθηκαν την επίθεση, κατήγγειλε ότι ντόπιοι τον χτύπησαν χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, σπάζοντας την πόρτα του δωματίου τους, ενώ δεν δίστασαν να απωθήσουν και τα δύο μικρά κοριτσάκια του με χτυπήματα στο κεφάλι, κλωτσώντας τα και βρίζοντάς τα…

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι που αντιδρούν στη μετακίνηση μεταναστών, μίλησαν με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και αποχώρησαν.

Παράλληλα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε την Παρασκευή προς το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, ζητεί «να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των συμμετεχόντων στη βίαιη επίθεση του εξαγριωμένου πλήθους ή τουλάχιστον των επικεφαλής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ώστε να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων βίαιων επεισοδίων».

Το πρόγραμμα Filoxenia του ΔΟΜ ξεκίνησε να υλοποιείται το φθινόπωρο και αφορά την προσωρινή φιλοξενία ευάλωτων ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο και που έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά σε συνολικά 6.000 θέσεις σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Κάτοικος των Βιλίων, μιλώντας για το ρατσιστικό αμόκ των συντοπιτών της, είπε χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι για αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι και συγχωριανοί μου είναι φίλοι τους ξέρω χρόνια, ζω εδώ πολλά χρόνια από επιλογή, μόνο ντροπή νιώθω…»

Leave a Reply