DOS- EXPERIMENTS IN CREATIVITY

002 DOSΚάποιοι φέτος θα γνωρίσουν μέρη μαγικά, θα γίνουν φίλοι με δεινόσαυρους, θα ελευθερώσουν την χιονονιφάδα, θα γίνουν βασιλιάδες αλλά και παγωτατζήδες, θα καβαλήσουν άλογα και θα περάσουν από παράξενα δάση, θα κυλήσουν με τετράγωνα και θα κόψουν μήλα από ένα δέντρο που μιλάει, θα συναντήσουν το πουλί που το λέγανε “αγάπαμε” και θα κελαηδήσουν μαζί του. Θα γίνουν φίλοι με τον γίγαντα και θα μείνουν ακίνητοι σαν άγαλμα…

dos - experiments in creativity

Το dos είναι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που λειτουργεί εκτός των ωρών του σχολείου και δραστηριοποιείται στα εργαστηριακά μαθήματα Τέχνης.

Τα εργαστήρια του dos προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τι είναι Τέχνη μαθαίνοντας για τις διαφορετικές μορφές της: τα εικαστικά, το θέατρο, το χορό, τη μουσική, πολλά ακόμα και…όλα αυτά μαζί!

Τα εργαστήρια στοχεύουν μέσω του πειραματισμού με διαφορετικά εκφραστικά μέσα να ανοίξουν ένα δρόμο στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και δεξιότητες, τη γλώσσα και το σώμα τους, τη δυνατότητα αυτοέκφρασης και την επικοινωνία με τους άλλους, την κριτική σκέψη και την αποδοχή του διαφορετικού, τη φαντασία και την ευρηματικότητα.

Να τους δώσει με απλά λόγια τη δυνατότητα να αντιληφθούν τον κόσμο.

Στο dos η εκπαίδευση στην Τέχνη γίνεται με οδηγό το παιχνίδι. Γιατί το παιχνίδι δεν είναι μια συγκεκριμένη δραστηριότητα – είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση: ένας σαγηνευτικός, διασκεδαστικός, αισιόδοξος τρόπος να ανακαλύψεις τον κόσμο.

004 DOS

#ζωγραφική

σπινθήρες – εργαστήρι εικαστικών για νήπια

καλιγκούρου – εργαστήρι εικαστικών για παιδιά δημοτικού

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1-3 μηνών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.

#μουσική

Όλα γύρω μας μπορούν να γίνουν μουσική

Tο βιωματικό εργαστήριο μουσικής βασίζεται σε τεχνικές μουσικοθεραπείας και έχει ως κύριο εργαλείο τον μουσικό αυτοσχεδιασμό. Τα παιδιά μέσα από το μουσικό παιχνίδι καλούνται να ανακαλύψουν προσωπικούς τρόπους έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας. Κάθε Δευτέρα.

#χορός

θα σε χορέψω σαν παιδί!

 Ένα χαρωπό εργαστήριο με βάση τη μουσική και την κίνηση για μικρούς χορευτές παρέα με τους γονείς τους! Κάθε Πέμπτη.

χοροθέατρο στο dos

Ένα εργαστήρι που εστιάζει στην προσωπική έκφραση μέσω του χορού και την τεχνική του αυτοσχεδιασμού. Κάθε Πέμπτη.

#θέατρο

αφήγηση παραμυθιού – ένα θεατρικό εργαστήρι

Θεατρικά παιχνίδια με στόχο την απόκτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του αυθορμητισμού. Της αποδοχής όλων των απόψεων και ιδεών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την κοινωνικότητα και τη συνεργασία, την ευρηματικότητα. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

#παιχνίδι

ένα εργαστήρι για τις αισθήσεις

Βρέφη και νήπια παίζουν με διαφορετικά υλικά, υφές, μυρωδιές, ήχους, χρώματα και σχήματα. Παρατηρούν, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να μιλούν. Δένονται με τους γονείς και την ομάδα, εξοικειώνονται με τα παιχνίδια ρόλων και φυσικά διασκεδάζουν! Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

001 DOS

Οι εγγραφές αρχίζουν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Περισσότερα στο www.dosforkids.gr

dos – experiments in creativity

Αγ. Ιωάννου Ρέντη 122, 18233 Πειραιάς
(+30) 2104813216 / (+30) 6945998466 / dos@dosforkids.gr

dos

Leave a Reply