ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΠΕ

ΚΑΠΕ ΣΟΥΝΙΟΛίγο πριν από τα Λεγραινά, στον δρόμο που οδηγεί στο Σούνιο, υπάρχει μια… μυστηριώδης πινακίδα που αναφέρει «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.» του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, και οδηγεί σε έναν από τους καλά κρυμμένους παραδείσους της Αττικής, την παραλία ΚΑΠΕ, όπως είναι γνωστή.

Πρόκειται για την παραλία που όλοι ήξεραν εδώ και χρόνια πως υπάρχει κάπου κοντά στο Σούνιο, αλλά σχεδόν κανείς δεν γνώριζε τελικά πώς να πάει! Κι όμως, δεν είναι αστικός μύθος! Ο μικρός αυτός παράδεισος, η πιο μυστική από τις μυστικές παραλίες, μια ανάσα από την Αθήνα, όντως μας περιμένει για να μας μεταφέρει στα κυκλαδονήσια, χωρίς να χρειαστεί μπούμε σε καράβι.

Η παραλία ΚΑΠΕ, λοιπόν {όπου ΚΑΠΕ =αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»}, βρίσκεται κοντά στα Λεγρενά Αττικής (στην παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου), αμέσως μετά τον οικισμό Χάρακας.

ΚΑΠΕ ΣΟΥΝΙΟ

Πλέον, χάρη στο διαδίκτυο, η παραλία ΚΑΠΕ δεν είναι και τόσο… μυστική, παραμένει ωστόσο αρκετά δύσκολο να τη βρει κανείς, μιας και πρέπει να στρίψετε στον χωματόδρομο, να αφήσετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που θα βρείτε και να κατεβείτε αυτά τα πλακόστρωτα σκαλιά που κανείς δεν συμφωνεί για τον τελικό αριθμό τους. Εμείς τα βγάζουμε 99!

shutterstock1104926132

Όταν ωστόσο τα κατεβείτε, όσα κι αν είναι, θα αποζημιωθείτε, καθώς θα βρεθείτε μαγικά σε ένα νησιώτικο σκηνικό που δεν μοιάζει με το Λεκανοπέδιο: βραχώδεις όγκοι, ψιλό χαλικάκι, γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και πλήρης απουσία οργάνωσης, σε ένα μέρος που μοιάζει παρθένο και ανέγγιχτο από τον άνθρωπο. Μικρός και καλά κρυμμένος, αυτός ο κολπίσκος έχει δεχτεί απλόχερα το αριστοτεχνικό άγγιγμα της Μητέρας Φύσης και εγγυάται πραγματική χαλάρωση, με εξαιρετική θέα στο πέλαγος και στο νησάκι Πάτροκλος.

Προετοιμάστε τα παιδιά σας ότι έχει μια σχετικά μεγάλη κάθοδο (και την αντίστοιχη άνοδο), ας έχετε μαζί σας προμήθειες σε νερό και τρόφιμα και μια ομπρέλα και βουτήξτε στα πιο όμορφα, νερά της Αθήνας. Υπάρχει μια καντίνα πριν από τα σκαλιά, που, όμως, δεν είναι πάντοτε ανοιχτή. Προτιμήστε καθημερινή… Τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα από κάποια ώρα και μετά, γίνεται χαμός…

παραλία ΚΑΠΕ

Leave a Reply