ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2 ΚΑΙ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.  Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα! Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

11:15 – 12:00  «Τραγανά … μελομακάρονα», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Κανέλα και γαρύφαλλο μπερδεύονται γλυκά και τραγανά μελομακάρονα φτιάχνονται ….μαγικά! 

12:15 – 13:00  «Χριστουγεννιάτικη μουσική παρακαλώ!», για παιδιά 4-6 χρόνων

Πόσοι διαφορετικοί ήχοι υπάρχουν; Ποια μουσικά όργανα θα χρησιμοποιήσουμε; Ανακαλύπτουμε τους ήχους, γινόμαστε μουσικοί και παίζουμε τη δική μας αυτοσχέδια χριστουγεννιάτικη μουσική.

Μετά το πέρας της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, κάνοντας προκράτηση στο τηλέφωνο 6948820313, το παιδί έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε μάθημα μουσικής προπαιδείας στο πιάνο διάρκειας 30 λεπτών σε αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, χωρίς οικονομική συμμετοχή.

13:15 – 14:00  «Ο Αϊ-Βασίλης στο δέντρο μου», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Πώς ο κύκλος μεταμορφώνεται σε Άγιο Βασίλη; Ποια υλικά θα διαλέξω, για να φτιάξω τα μάτια του, τη ζώνη και τη γενειάδα του; Φτιάχνουμε  Αγιοβασιλάκια και στολίζουμε το δέντρο μας.

14:15 – 15:00  «Χριστουγεννιάτικο δέντρο από …μπισκότα», για παιδιά 4-6 χρόνων

Με γλάσο, τρούφες και χρωματιστά κουφέτα κατασκευάζουμε το δικό μας τρισδιάστατο, μπισκοτένιο δέντρο. Ποιος θα αντέξει να το στολίσει και να μην το φάει;                  

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

11:15 – 12:00   «Νόστιμα στολίδια…», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Με ζάχαρη, αλεύρι, βανίλια και άλλα … μοσχομυριστά υλικά δημιουργούμε πρωτότυπα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας…

12:15 – 13:00   «Μια γιρλάντα για το δέντρο μου!», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Με ποιον τρόπο μπορούμε να δώσουμε λάμψη στις γιορτές; Απλά υλικά μεταμορφώνονται σε γιορτινά στολίδια, στροβιλίζονται και σκορπίζουν μαγεία και χαρά στο δωμάτιό μας….

13:15 – 14:00   «Ένα καράβι γεμάτο ευχές!», για παιδιά 4-6 χρόνων

Αλήθεια, τι στόλιζαν πριν από το έλατο; Τα παιδιά φτιάχνουν και διακοσμούν το παραδοσιακό καράβι των Χριστουγέννων, γεμάτο ευχές για τη νέα χρονιά.

14:15 – 15:00   «Λαμπερή Χιονοθύελλα», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λαμπερή χιονοθύελλα για τις γιορτές; Με τη φαντασία μας κι  ένα μυστικό συστατικό κλείνουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων σε ένα …. γυάλινο βάζο.

Παιδικό Μουσείο

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα,

(2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply