ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Για να φτιάξουμε δροσερή, καρπουζένια γρανίτα θα χρειαστούμε:

  • 2 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά σούπας στυμμένο φυσικό χυμό λεμόνι

 

Εκτέλεση: Χτυπάμε ελάχιστα το καρπούζι στο μπλέντερ, ώστε να γίνει πολτός. Βράζουμε σε σιρόπι τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5  λεπτά και μετά ανακατεύουμε με τον πολτό, χτυπώντας το μείγμα στο μίξερ δυνατά για λίγο. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το ξαναψύχουμε ή το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες.