ΑΣΜΠΕΤΕ II

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, το δεύτερο «Ασμπέτε» του 2014. Τρεις μήνες μόλις μετά το ντεμπούτο του στο χώρο των events, το Ασμπέτε ΙΙ είναι γεγονός. Την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 18:00 το απόγευμα στο φοβερό κήπο της CHEAPART στο Χαλάνδρι, η παρέα ξαναμαζεύεται. Η ιδέα ήρθε απλά… αφού τη συζήτησαν οι 3 φίλοι μπήκε στη ζωή τους για τα καλά και έφερε τα πάνω κάτω… Οι 3 φίλοι, ο Λευθέρης Πλακίδας, η Κατερίνα Σελίμου και η Μπέσσυ Μαστραντώνη πιστεύουν στα ραντεβού. Πιστεύουν πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι ενδιαφέροντες ομιλητές, πιστεύουν στα χαρούμενα και θετικά πρόσωπα. Έτσι θέλησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για επικοινωνία και επαφή με ανθρώπους που έχουν την ίδια επιθυμία για ζωή και ονειρεύονται κάτι καλύτερο για την καθημερινότητα τους.

“Το Ασμπέτε έχει λίγο διαφορετικό ύφος και στόχο από τις κλασικές ομιλίες, ένα στυλ πιο χαλαρό, όπου ο ομιλητής και ο ακροατής είναι του ίδιου “βάρους”, ο ομιλητής μιλάει για τη δική του συμμετοχή, συμβολή και ανάμιξη σε ένα αντικείμενο ή μιλάει για ένα θέμα που πιθανότατα ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι σημαίνει και πώς λειτουργεί. Η ομάδα του Ασμπέτε δεν επιδιώκει την στενή θεματολογία αφού μετά το πρώτο Ασμπέτε το κοινό κυριολεκτικά ρούφηξε όλα όσα άκουσε. Μετά τις ομιλίες ακολουθούν ερωτήσεις, απαντήσεις, διάλογος, διαφωνία και όλα αυτά τα καλά που προωθούν την έννοια to know us better!”

Την Πέμπτη θα υπάρχει διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας για όλη τη διάρκεια του Ασμπέτε ώστε όσοι φίλοι, κωφοί ή βαρήκοοι, επιθυμούν, να έρθουν και να δημιουργηθεί μια ακόμα μεγαλύτερη παρέα.

Διοργάνωση: Λευθέρης Πλακίδας, Μπέσυ Μαστραντώνη, Κατερίνα Σελίμου.

Οι ομιλητές:

Στέλλα Κασδαγλη - Μπορεί ένα εφηβικό βιβλίο να σου σώσει τη ζωή; Η Στέλλα Κασδαγλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, θα μιλήσει για όσα της έχουν δείξει οι μικροί (και όχι τόσο μικροί) της αναγνώστες και όσα προσπαθεί να διαλευκάνει και η ίδια, γράφοντας.

Στέλλα Κάσδαγλη-Μπορεί ένα εφηβικό βιβλίο να σου σώσει τη ζωή; Η Στέλλα Κασδαγλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, θα μιλήσει για όσα της έχουν δείξει οι μικροί (και όχι τόσο μικροί) της αναγνώστες και όσα προσπαθεί να διαλευκάνει και η ίδια, γράφοντας.

Αλέξανδρος Παπανδρέου – Η παιδική χαρισματικότητα στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος είναι αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa, υπεύθυνος του τομέα των Χαρισματικών παιδιών και των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων της, όπως είναι και το ένα από τα 5 μέλη της International Mensa Gifted Youth Committee.

Αλέξανδρος Παπανδρέου – Η παιδική χαρισματικότητα στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος είναι αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa, υπεύθυνος του τομέα των Χαρισματικών παιδιών και των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων της, όπως είναι και το ένα από τα 5 μέλη της International Mensa Gifted Youth Committee.

Γιώργος Γεωργακόπουλος – Η τέχνη στη ζωή μας. Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος είναι συνιδρυτής της CHEAPART και πολλών άλλων δράσεων στη διαδρομή των τελευταίων ετών. Είναι μία φιγούρα της Αθήνας, μία εμβληματική μορφή, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Γιώργος Γεωργακόπουλος-Η τέχνη στη ζωή μας. Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος είναι συνιδρυτής της CHEAPART και πολλών άλλων δράσεων στη διαδρομή των τελευταίων ετών. Είναι μία φιγούρα της Αθήνας, μία εμβληματική μορφή, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Στέλλα Παππά – Φλαμένκο: όταν το σώμα γίνεται κρουστό. Η παράδοση και του flamenco - συναισθήματα, πάθο, εκτόνωση, εκγύμναση - η μουσικότητα, η όξυνση της αντίληψης και της συγκέντρωσης.

Στέλλα Παππά-Φλαμένκο: όταν το σώμα γίνεται κρουστό. Η παράδοση και του flamenco – συναισθήματα, πάθος, εκτόνωση, εκγύμναση – η μουσικότητα, η όξυνση της αντίληψης και της συγκέντρωσης.

Δημήτρης Αναγνώστου – Crowdfunding για καλλιτέχνες. Η Ελληνική Πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης Groopio.

Δημήτρης Αναγνώστου-Crowdfunding για καλλιτέχνες. Η Ελληνική Πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης Groopio.

Ανδρέας Ξερουδάκης – Η μαγεία της ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση κωφών και βαρήκοων μαθητών, υποστηρίζει την ανάγκη του να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες στην κατανόηση των μαθηματικών.

Ανδρέας Ξερουδάκης-Η μαγεία της ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση κωφών και βαρήκοων μαθητών, υποστηρίζει την ανάγκη του να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες στην κατανόηση των μαθηματικών.

Κωνσταντίνος Καλφακάκος, έχει εργαστεί ως μουσικός συντάκτης, τηλεοπτικός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, σπίκερ, μουσικός επιμελητής, social media manager και τα τελευταία χρόνια ως συντονιστής εικαστικών εκθέσεων και events.

Κωνσταντίνος Καλφακάκος, μουσικός συντάκτης, τηλεοπτικός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, σπίκερ, μουσικός επιμελητής, social media manager και τα τελευταία χρόνια συντονιστής εικαστικών εκθέσεων και events.

Νότα Δράκου - Τα ρούχα και τα αντικείμενα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Το πραθήναι δίνει σε όλους την ευκαιρία να πουλήσουν κάτι που δεν χρειάζονται ή να αποκτήσουν κάτι σε προσιτή τιμή, προσφέροντας επιπλέον την εμπειρία να γνωρίσουν τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει.

Νότα Δράκου –Τα ρούχα και τα αντικείμενα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Το πραθήναι δίνει σε όλους την ευκαιρία να πουλήσουν κάτι που δεν χρειάζονται ή να αποκτήσουν κάτι σε προσιτή τιμή, προσφέροντας επιπλέον την εμπειρία να γνωρίσουν τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει.

Μάκης Αντύπας – Ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού επιχειρείν. Το δημιουργικό ταξίδι μιας μικρής εταιρείας τεχνολογίας Viva Services, που κατάφερε να μεγαλώσει ΚΑΙ να αναπτύξει καινοτόμες δραστηριότητες κατακτώντας την Ευρωπαϊκή αγορά.

Μάκης Αντύπας- Ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού επιχειρείν. Το δημιουργικό ταξίδι μιας μικρής εταιρείας τεχνολογίας Viva Services, που κατάφερε να μεγαλώσει ΚΑΙ να αναπτύξει καινοτόμες δραστηριότητες κατακτώντας την Ευρωπαϊκή αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ασμπέτε 2014, part II facebook event
http://bessazo.tumblr.com/post/88000118436

Πηγή: cheaparthalandri.wordpress.com

Leave a Reply