Advertisement

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ

ESMA_2016_DSC1457Φέτος το καλοκαίρι, δώστε στα παιδιά σας τη δυνατότητα να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους και μέσα από ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης να ζήσουν μια αξέχαστη, καλοκαιρινή περιπέτεια στην καρδιά του αναζωογονητικού Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, που θα τα γεμίσει με εμπειρίες, γνώσεις, αναμνήσεις και βέβαια νέους φίλους!ESMA_2016_IMG_5738

Το Elatos Resort προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-14 ετών σε… summer mountain adventures. Σε ένα περιβάλλον ασφαλές, οι πλέον έμπειροι παιδαγωγοί έχουν διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που φέτος είναι εμπνευσμένο από τους μύθους του Παρνασσού! Σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, οι πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου αποτελούν ιδανικό τόπο φιλοξενίας για τη δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση των παιδιών.

ESMA_2016_IMG_5948

Οι νεαροί συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες σε τρεις νέους τομείς:

  • Μουσική: Εξερεύνηση και καταγραφή περιβαλλοντικών ήχων, κατασκευή ιδιότυπων μουσικών οργάνων και ηχητικών εγκαταστάσεων στην φύση και μύηση στην μουσική τεχνολογία σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο.
  • Χορός: Κινησιολογία και εισαγωγή στην τεχνική του Hip Hop, που όλα τα παιδιά λατρεύουν.
  • Εικαστικά: Κατασκευή κινητικών γλυπτών, δημιουργία comics και εικονογράφησης.

ESMA_2016_IMG_5609

Το πρόγραμμα, που έχει διαμορφωθεί με στόχο τη σωματική και πνευματική εξέλιξη των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής και την ανάδειξη αξιών όπως η αλληλοβοήθεια, η αυτοεκτίμηση, η φιλία, η αγάπη και ο σεβασμός για τη Μητέρα Φύση, περιέχει μετάξύ πολλών άλλων εκδρομές, μουσική και επεξεργασία ήχου, δημιουργία εικαστικών έργων στη φύση (landscape art), πεζοπορίες, κολύμπι σε πισίνα, αναρρίχηση, ισορροπία και συντονισμό κινήσεων με τη βοήθεια ειδικών κατασκευών μέσα στο δάσος (flying fox), σκάκι, παρατήρηση άστρων, τοξοβολία, δεντροκατασκευές, μαθήματα βοτανολογίας και μελισσοκομίας, τεχνικές διαβίωσης (mountain survival) υγιεινή διατροφή, εθελοντισμό και βραδινή ψυχαγωγία!

ELATOS RESORT, MAY2016

Τα παιδιά φιλοξενούνται στα ξύλινα chalets φινλανδικού τύπου και κάνουν χρήση όλων των εγκαταστάσεων του Ξενοδοχείου. Τα chalets είναι κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από φυσικά υλικά και δημιουργούν την αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, διαθέτοντας παράλληλα όλες τις ανέσεις. Σε κάθε chalet διαμένουν 5-8 παιδιά ιδίου φύλου και κοινής ηλικιακής ομάδας, επιτηρούμενα από έναν/μία ομαδάρχη.  Οι ηλικιακές ομάδες είναι οι εξής:

  • 7-9 χρονών
  • 9-11 χρονών
  • 11-14 χρονών

Ειδικά για τα παιδιά της μικρότερης ηλικιακής ομάδας (δηλαδή 7-9 χρονών), ενδέχεται ο Ομαδάρχης να είναι γυναικείου φύλου ανεξαρτήτως φύλου παιδιών. Η εμπειρία έχει δείξει ότι για τα μικρότερα παιδιά λειτουργεί καλύτερα μια γυναικεία παρουσία

ESMA_2016_IMG_6638

Στο Club House (κεντρικό κτήριο) του Ξενοδοχείου λαμβάνουν χώρα κάποιες από τις ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες του Προγράμματος (π.χ. πισίνα), γίνεται η σίτιση των παιδιών και όποιες εκδηλώσεις κρίνεται ότι πρέπει να γίνουν σε εσωτερικούς χώρους. Σκοπός, βέβαια, του προγράμματος είναι τα παιδιά να περνούν τον περισσότερο αν όχι ολόκληρο το χρόνο τους στην ύπαιθρο, μέσα στο ελατοδάσος του Παρνασσού.

elatos resort

Η σίτιση των παιδιών παρέχεται από το Ξενοδοχείο και το μενού έχει διαμορφωθεί με την συμβουλή ειδικού διατροφολόγου. Τα γεύματα που προσφέρονται είναι πέντε ημερησίως. Τα υλικά είναι πάντα φρέσκα, ελληνικής προέλευσης και προτιμούνται τοπικά προϊόντα. Η σίτιση των παιδιών παρέχεται από το Ξενοδοχείο και το μενού έχει διαμορφωθεί με την συμβουλή του Ειδικού Παθολόγου Διατροφολόγου κ.Δημήτρη Δελλή

Elatos_Arvilias_2

Στο Προαύλιο του Ξενοδοχείου τελούνται όλες οι συγκεντρώσεις των παιδιών για τις παρουσιάσεις και τις ομαδικές εκδηλώσεις τους. Το Ιατρικό Προσωπικό του Προγράμματος στεγάζεται σε ξεχωριστό chalet ώστε να παρέχετε η δυνατότητα απόλυτης ιδιωτικότητας (privacy) και να προστατεύεται το ιατρικό απόρρητο.

Elatos_Arvilias_4

Το Camp θα λάβει χώρα σε δυο χρονικές περιόδους, διάρκειας δύο εβδομάδων η καθεμιά, από 18/6 έως 2/7 και από 2/7 έως 15/7. Το κόστος είναι 950 ευρώ με 10% έκπτωση για το δεύτερο παιδί.

mountain

Info: Elatos Resort and Health Club, www.elatosresort.gr. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο 2103624292 και στο info@elatosresort.gr