ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΟ DANCEVACUUM

DanceVacuum Kids 2Tο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum στο Χαλάνδρι προτείνει νέους κύκλους εργαστηρίων χορού και θεάτρου που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και σε εφήβους. Μέσα από πολλά και διαφορετικά εργαστήρια, τα παιδιά έρχονται κοντά στο χορό μέσα σε ένα γόνιµο και δηµιουργικό περιβάλλον. Σκοπός είναι η αλληλεπίδραση των παιδιών με το χορό να δράσει ευεργετικά στο σώµα και τον ψυχισµό τους όχι µόνο σε παρόντα χρόνο, αλλά σε όλη τους τη ζωή.

Σύγχρονος χορός

Το εργαστήρι του Σύγχρονου χορού έχει σαν στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνικές Limon και Release, την εκγύμναση του σώματος και την καλλιέργεια του ρυθμού. Δίνει την δυνατότητα στο κάθε παιδί να προσεγγίσει το μάθημα του χορού με την προσωπική του κίνηση και να αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του.

 • παιδιά 4 έως 5 ετών-Τετάρτη 4:00 – 4:50 μ.μ. με τη Μαριλένα Πετρίδου
 • παιδιά 5 έως 7 ετών-Τετάρτη 5:00 – 5:50 μ.μ. με τη Σάνια Στριμπάκου
 • παιδιά 7 έως 12 ετών- Δευτέρα 6:00 – 7:00 μ. μ με την Αναστασία Ζαφειράκη, Τετάρτη 6:00 – 7:00 μ. μ με τη Σάνια Στριμπάκου και Παρασκευή 6:30-7:30 μ. μ. με τη Μαργαρίτα Τρίκκα
 • παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών-Παρασκευή 5:30 – 6:30 μ.μ. με τη Μαργαρίτα Τρίκκα

Δημιουργικός χορός

Εξερεύνηση του χώρου, του άλλου, του εαυτού μας, μέσα από κινητικά μοτίβα που ανακαλύπτουμε τη στιγμή της δράσης.
Μελετάμε τις αρχές του σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιάζουμε, παίζουμε με αυτές. Ένα ταξίδι στη φαντασία μας και στις κρυμμένες δυνατότητές μας.

 • παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών- Πέμπτη 5:00 – 6:00 μ.μ,  με τη Βίκυ Βασιλοπούλου

Εναέριος ακροβατικός χορός με πανιά 

Ο εναέριος  ακροβατικός χορός με τη χρήση πανιών, απευθύνεται σε όλους και όλες. Αποτελεί το μέσον για να εκφραστούμε, να τολμήσουμε, να υπερβούμε τα προσωπικά μας όρια και να χορέψουμε στον αέρα. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων δουλεύουμε την εξοικείωση με το ύψος, την ενδυνάμωση, την ευλυγισία, τη φαντασία, τον συνδυασμό κίνησης και μουσικής καθώς και την ανάπτυξη του προσωπικού στυλ κίνησης του καθενός

 • παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών- Τρίτη 6:45 – 8:00 μ.μ. με τη Χρύσα Τραϊκοπούλου 

Capoeira 

Η capoeira είναι μια πολεμική τέχνη εμπλουτισμένη με χορευτικές κινήσεις και συνοδευόμενη από παραδοσιακή μουσική, με κινήσεις αποφυγής και επίθεσης, χωρίς να υπάρχει η πρόθεση επαφής με τον συναθλητή-capoeirista. Το παιδί ταυτίζεται από την πρώτη στιγμή με την capoeira με ένα πολύ αυθόρμητο τρόπο, δεδομένου ότι είναι ένα παιχνίδι που ουσιαστικά προσφέρει ιστορική, μουσική και αθλητική εκπαίδευση, όπως φυσικά και εκπαίδευση κοινωνικής συμπεριφοράς, αξιών, ιεραρχιών και σεβασμού ως προς τον δάσκαλο και τους συνανθρώπους.

 • παιδιά 7 έως 12 ετών- Δευτέρα 5:00 – 6:00 μ.μ. με τη Στέλλα Σπύρου

Street Dance 

Ο όρος χορός του δρόμου (Street Dance) καλύπτει όλες τις χορευτικές κινήσεις που προέκυψαν στον δρόμο και σε club και όχι σε κάποιο ελεγχόμενο studio χορού. Είναι ένας διασκεδαστικός και δυναμικός χορός που βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό. Το μάθημα ξεκινάει με ζέσταμα και εν συνεχεία διδάσκονται χορογραφίες τύπου videoclip, προσαρμοσμένες στο επίπεδο των μαθητών.

 • παιδιά 7 έως 12 ετών-Σάββατο 12:30 – 1:30 μ.μ. 
 • παιδιά άνω των 13 ετών- Σάββατο 1:30 – 2:30 μ.μ. με την Τζίνα Κωνσταντιδάκη

Break Dance 

Το Break Dance αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες και δημοφιλείς μορφές χορού. Είναι ένας ελεύθερος χορός, εξαιρετικά δυναμικός και εκρηκτικός που ξεγελάει τη βαρύτητα και γυμνάζει όλο το σώμα. Περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές κινήσεις για τα χέρια και τα πόδια, ενώ οι ρυθμοί της μουσικής εναλλάσσονται επιτρέποντας στους χορευτές να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ.

 • παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών, με μικρή ή καθόλου εμπειρία στον χορό-Σάββατο 2:30 – 3:30 μ.μ. για προχωρημένους, 3:30 – 4:30 για αρχάριους με τον Σπύρο Μπόμπολη 

Παιδική Yoga 

Η Υoga είναι μία ολιστική μορφή άσκησης με πολύπλευρα οφέλη για την σωματική και την πνευματική υγεία του παιδιού αλλά και για την ψυχολογία του. Tα εργαστήρια περιλαμβάνουν: σωματικές στάσεις της Yoga (Asanas) μιμούμενοι ζώα και άλλα αντικείμενα ή στοιχεία της φύσης, παιχνίδια με τις στάσεις της Γιόγκα , δραματοποίηση παραμυθιών-ιστοριών (συστημική αγωγή), ιστορίες της Yoga, ζωγραφική Μandala και παιχνίδια με την αναπνοή (Pranayama) ανάλογα με την ηλικία.

 • παιδιά ηλικίας 6 – 11 ετών-Δευτέρα 4:00 – 4:50 μ.μ. με τη Χριστίνα Καϊάφα

Χορεύοντας με τους γονείς

Εργαστήρι χορού για όλη την οικογένεια. Μέσα από εικόνες, χρώματα, σχήματα και ποικιλία δημιουργικών κινητικών παιχνιδιών θα οικοδομήσουμε μία μοναδική γειτονιά χορού για όλη την οικογένεια. Μικροί και μεγάλοι αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν αρμονικά, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με στόχο να καλλιεργηθεί η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτητοποίηση, η συνεργασία και η χωροαντιληπτική ικανότητα. Η ισορροπία, η δύναμη, η ταχύτητα και οι διαφορετικές κινητικές ποιότητες, μας παρασύρουν στη μαγεία του χορού!

 • παιδιά ηλικίας από 2 έως 4 ετών, μαζί με τον έναν ή και τους δύο γονείς τους-ένα Σάββατο κάθε μήνα στις ακόλουθες ημερομηνίες: 9 Δεκεμβρίου 2017 και 20 Ιανουαρίου, 10 Φεβρουαρίου, 10 Μαρτίου, 28 Απριλίου, 12 Μαΐου και 9 Ιουνίου 2018. Ώρα: 10:00 – 11:00 π.μ. με τη Σάνια Στριμπάκου.

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Ένα θεατρικό εργαστήρι για μαθητές του Δημοτικού, που μέσα από θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και τεχνικές θεάτρου, προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η φαντασία και η ομαδικότητα. Η δραματοποίηση παραμυθιών, μύθων, αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων, δίνει χώρο στη γνώση και τη φαντασία, ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης. Αντικείμενα, κοστούμια, μουσική, φώτα. Πάμε!

 • παιδιά 7-12 ετών- Σάββατο 11:15 – 12:30 μ.μ., με την Ειρήνη Τσουραμάνη 

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους

Ένα θεατρικό εργαστήρι βασισμένο στις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, μέσα από διαφορετικές τεχνικές αυτοσχεδιασμού και παιχνίδια ρόλων, με τη βοήθεια της συγγραφής, της προσωπικής αφήγησης, της δημιουργικής κίνησης, της απεικόνισης και αποτύπωσης στο χαρτί, τα παιδιά θα μας αποκαλύψουν τί ξέρουν για τα κορίτσια και τα αγόρια. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να μαζευτεί από την ομάδα το θεατρικό υλικό που θα δημιουργήσει στο τέλος της χρονιάς μια devised παράσταση.

  • παιδιά 13-15 ετών, Παρασκευή 4:00 – 5:15 μ.μ., με τη Μαριλένα Ρασιδάκη

Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum

Διογένους 42 Χαλάνδρι| τηλ. 6974924991, 210-6819648

www.dancevacuum,gr | www.facebook.com/dancevacuum

Leave a Reply