ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Το Μουσείο Μπενάκη, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, σας προσκαλεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς να περάσετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας μια λαμπερή, γιορτινή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις, πολλές προσφορές στο Πωλητήριο για τα δώρα σας και εορταστικές γευστικές εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών.

Mουσικές περιηγήσεις με την Underground Youth Orchestra μέχρι νωρίς το απόγευμα (δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ) και μουσικές επιλογές από τον Larry Gus έως αργά το βράδυ.

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους από τον Χρήστο Χουσέα, bartender και ιδιοκτήτη του bar 42, που θα σας μυήσουν στον μαγικό κόσμο των cocktail: «Μυστικές συνταγές για εορταστικά cocktail» (για ενήλικες) (13:00) και «Γεύσεις και Αισθήσεις που χορεύουν» (για παιδιά από 5 έως 95 ετών) (16:00)

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα θέματα πάνω σε λευκές δωδεκάεδρες «μπάλες» στο εργαστήρι Δωδεκάεδρον, σχεδιασμένο από το Swop, ένα εργαστήριο κοπής laser και δημιουργικό γραφείο (13:00 & 15:00).

«Τετράγωνα, κύκλοι, τρίγωνα: Οι μαγικοί χώροι της Όπυς Ζούνη» (12:00 & 16:00), Μια μοναδική ευκαιρία! Όσο ακόμη στήνεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση της Όπυς Ζούνη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου οργανώνει ένα γιορτινό εργαστήρι για παιδιά από 5 ετών, δίπλα στα έργα της. Γεωμετρία και φαντασία, σχήματα όλων των ειδών, δημιουργούν χώρους συναρπαστικούς που μας καλούν να τους εξερευνήσουμε.

Ελάτε να περιπλανηθείτε στην έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Δεύτερο Μέρος (1940-1989)» με την καθοδήγηση της Νίκης Γρυπάρη, διευθύντριας του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη (11:00 & 16:00).

Ανακαλύψτε ξανά την Αθήνα που γνωρίζετε μέσα από τις 520 διαφορετικές φωτογραφικές ματιές στην έκθεση «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ» και ξεναγηθείτε σε αυτήν από την εικαστικό και επιμελήτριά της Γιάννα Ανδρεάδη (14:00).

Ενιαία, συμβολική είσοδος € 3. Δωρεάν τα παιδιά, οι άνεργοι, οι νέοι έως 22 ετών και οι φοιτητές.

Ειδικά για τα Μέλη του Μουσείου Μπενάκη: Eλεύθερη είσοδος -Περιήγηση στα παρασκήνια της έκθεσης  «Όπυ Ζούνη: Τάξη στο Χάος / Ordo ab Chao» – Έκπτωση 20% σε όλα τα είδη του Πωλητηρίου.

01ad0f51-6a31-44f7-a305-9d60ab668c8e
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138