Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Επί Τόπου: Εργαστήρια πειραμάτων φυσικής και χημείας που συμβαίνουν ζωντανά μπροστά στα μάτια των παιδιών ηλικίας 9-14, τα μαγεύουν, τα προβληματίζουν και τα εισάγουν σε μια μέθοδο σκέψης.

μανώλης-αλισαβάκης.-manolis-alisavakis-4

Την Παρασκευή 13/3/2015, στις 17:00, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σε εργαστήριο χημείας. Ακούγοντας τη λέξη χημεία, στο μυαλό μας έρχονται αντιδραστήρια, μπουκαλάκια, εκρήξεις και έντονα χρώματα. Η Χημεία είναι πολύ πιο κοντά μας. Τη χρησιμοποιούμε σε κάθε τι που κάνουμε και καθημερινά αξιοποιούμε τα προϊόντα της. Δεν το καταλαβαίνουμε αλλά είναι εκεί. Από το πρωί που ξυπνάμε, στο πρωινό μας, στα υλικά που χρησιμοποιούμε στο σχολείο, στην κουζίνα μας για το καθημερινό φαγητό, στις δουλειές του σπιτιού, όλα κρύβουν τη χημεία. Στο εργαστήριο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το χημικό εργαστήριο που έχουμε όλοι στο σπίτι μας : την κουζίνα.

μανώλης-αλισαβάκης.-manolis-alisavakis-1

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Μανώλης Αλισαβάκης, Χημικός Εκπαιδευτικός

Ελεύθερη είσοδος. Συμμετοχή με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή με email στο [email protected]

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Leave a Reply