H ΤΙΝΚΕΡ ΜΠΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Η αξιαγάπητη Τίνκερ Μπελ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και ξιφομαχεί με τον νεαρό πειρατή Τζέημς, ανυποψίαστη για το γεγονός ότι ο πονηρός της αντίπαλος δεν είναι άλλος από τον Κάπτεν Χουκ σε νεαρή ηλικία! Η Τινκ και η παρέα της, πιο δεμένη από ποτέ, θα βρέξει τα φτερά της σε άγνωστα νερά και θα τα βάλει με ένα ετοιμοπόλεμο πειρατικό πλήρωμα. Η περίφημη νεραϊδοπαρέα θα μας παρασύρει σε μια ακόμα περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, δράση και φυσικά μαγεία στη νέα ταινία της Disney, που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Κυριακή του Πάσχα! Ας γνωρίσουμε καταρχάς τους πρωταγωνιστές της!

Τίνκερ Μπελ (με τη φωνή της  Αφροδίτης Αντωνάκη): Η Τίνκερ Μπελ είναι μια γλυκιά, αυθάδης, αλλά ιδιαιτέρως πιστή νεράιδα που είναι πάντοτε η πρώτη για να λύσει ένα πρόβλημα. Στην ταινία «Τίνκερ Μπελ και οι Πειρατές» η Τινκ μεταμορφώνεται προσωρινά σε νεράιδα του νερού και πρέπει να μάθει να δουλεύει με το υγρό στοιχεία αν θέλει να σώσει τη Ζαρίνα.  
Ζαρίνα (με τη φωνή της Ευγενίας Δημητροπούλου): Η Ζαρίνα είναι μια έξυπνη και φιλόδοξη Νεράιδα, φύλακας της Νεραϊδόσκονης, πάντοτε συνεπαρμένη από όλα τα μυστικά που κρύβει και τις μαγικές ιδιότητες που έχει τη Γαλάζια Νεραϊδόσκονη. Όταν όμως οι τρελές ιδέες της, τη βάζουν σε μπελάδες, δραπετεύει από το Καταφύγιο των Νεράιδων και κάνει κόμμα με μια πειρατική ομάδα όλο μηχανορραφίες.
Τζέημς (με τη φωνή του Γιώργου Στάμου): Ο Τζέημς είναι ένας γοητευτικός πειρατής με πολλούς άσους κρυμμένους στο μανίκι του. Γίνεται γρήγορα φίλος με τη Ζαρίνα, καθώς αναγνωρίζει τις ικανότητες της, οπότε και την κάνει καπετάνισσα στο πειρατικό τους πλοίο.
Ροζέτα (με τη φωνή της Φαίης Ζαφειράκου): Η Ροζέτα, μια πραγματική καλλιτέχνης και Νεράιδα των Κήπων, που της αρέσει να φέρνει την ομορφιά στον κόσμο, βρίσκεται σε άγνωστα και αχαρτογράφητα για αυτήν πεδία. Μεταμορφώνεται σε νεράιδα των ζώων με ένα αξιολάτρευτο κροκοδειλάκι πάντοτε στο πλευρό της.
Νεραϊδόσκονη (με τη φωνή της Ιωάννας Πηλιχού): Η Νεραϊδόσκονη έχει έναν χαρακτήρα «όπου-φυσάει-ο-άνεμος». Αυτό έχει βεβαίως νόημα για μια νεράιδα του νερού που μπορεί να γοητεύσει και την πιο πεισματάρα δροσοσταλίδα. Ωστόσο, στην ταινία «Τίνκερ Μπελ και οι Πειρατές»  παίρνει την ιδιότητα της Γοργόφτερης Νεράιδας.
Βίντια (με τη φωνή της Τζένης Θεωνά): Η Βίντια, κανονικά η πιο γρήγορη από τις Γοργόφτερες Νεράιδες, βλέπει τον εαυτό της να μπαίνει στο ρόλο της Τίνκερ Μπελ και να γίνεται και αυτή μια κανονική Νεράιδα-Μαστόρισσα.  
Φλώρα (με τη φωνή της Γιούλικα Σκαφιδά): Η Φλώρα, αληθινό αγοροκόριτσο και Νεράιδα των Ζώων, γίνεται φίλη με όποια πλάσμα και αν συναντήσει. Στην ταινία «Τίνκερ Μπελ και οι Πειρατές» μετατρέπεται σε Νεράιδα του Φωτός.  
Ίριδα (με τη φωνή της Κατερίνας Τσάβαλου): Η Ίριδα, μια Νεράιδα του Φωτός που πάντοτε κοιτάει τη θετική πλευρά των πραγμάτων, της αρέσει η τάξη και η τήρηση των κανόνων. Έτσι χάνει τον έλεγχο όταν μετατρέπεται σε Νεράιδα των Κήπων.
Κροκοδειλάκι: Το Κροκοδειλάκι έχει μια και μόνο αποστολή: να αγαπά και να προστατεύει τη μαμά Ροζέτα, που είναι η πρώτη νεράιδα που αντικρίζει μόλις βγαίνει από το αβγό του.

Σύνοψη: Η ατίθαση νεράιδα Ζαρίνα κλέβει τη Γαλάζια Νεραϊδόσκονη από το Καταφύγιο των Νεράιδων και την παραδίδει σε ένα πλήρωμα πειρατών, οι οποίοι την ανακηρύσσουν καπετάνισσα του πλοίου τους. Η Τινκ και τα υπόλοιπα μέλη της Νεραϊδοπαρέας σπεύδουν να πάρουν πίσω τη Νεραϊδόσκονη, αλλά τα ταλέντα τους μπερδεύονται. Θα καταφέρουν να συντονιστούν, να νικήσουν τους πανούργους πειρατές και να σώσουν το Καταφύγιο των Νεράιδων;

Trivia:

  • Οι δημιουργοί της ταινίας συμβουλεύτηκαν έναν ειδικό σε θέματα Πειρατών, προκειμένου να κάνουν τις σκηνές στο πειρατικό πλοίο όσο πιο αυθεντικές γίνεται. Ο ειδικός τους κατατόπισε σε θέματα ιεραρχίας, ορολογίας και πρωτοκόλλου που ορίζει τη ζωή και τους κανόνες ενός πειρατικού πληρώματος.
  • Η πειρατική εμφάνιση της Ζαρίνα προκύπτει από υλικά που βρέθηκαν τυχαία στο πλοίο. Έτσι, η Νεράιδα μεταμορφώνεται σε καπετάνισσα χάρη σε ένα ρολόι που το χρησιμοποιεί σαν ζώνη, σε μία καρφίτσα για τα μαλλιά που την κρατάει σαν ξίφος και σε μια μανσέτα που την φοράει σαν πειρατικό παλτό.
  • Για τη μουσική της ταινίας χρειάστηκε μια ορχήστρα με 94 μουσικούς, ενώ η χορωδία αποτελούνταν από 30 φωνές.
  • Το τικ τοκ που ακούγεται από την κοιλιά του μικρού κροκόδειλου, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που ακούγεται κάθε φορά που ο κροκόδειλος πλησιάζει τον Κάπτεν Χουκ στην κλασική ταινία Πήτερ Παν.
  • Σε μια σκηνή της ταινίας η Τινκ πετάγεται από ένα συρτάρι έχοντας κολλημένο στο μέτωπο της ένα κουμπί. Πρόκειται για αναφορά στην περίφημη σκηνή που η Τινκ είναι κλειδωμένη στο κομοδίνο της Γούεντι, στο Πήτερ Παν.

image003

20 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood σε 3D
 
Διάρκεια: 78’
 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Peggy Holmes
Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Σοφία Τσάκα
 
Ακούγονται:
Ζαρίνα:Ευγενία Δημητροπούλου
Τζέημς: Γιώργος Στάμος
Τίνκερ Μπελ: Αφροδίτη Αντωνάκη
Νεραϊδόσκονη: Ιωάννα Πηλιχού
Βίντια: Τζένη Θεωνά
Ίριδα Κατερίνα: Τσάβαλου
Ροζέτα: Φαίη Ζαφειράκου
Φλώρα: Γιούλικα Σκαφιδά
Φέρι Γκάρυ: Μανώλης Γιούργος
Οπενχάιμερ: Ανδρέας Ευαγγελάτος
Γιανγκ: Ντίνος Σούτης
Πορτ: Βασίλης Αξιώτης
Στάρμπορντ: Τηλέμαχος Κρεβάικας
Κλανκ: Γιάννης Στεφόπουλος
Μπομπλ: Πέτρος Σπυρόπουλος
Βασίλισσα Κλάριον: Αφροδίτη Σημίτη
Φέρυ Μαίρη: Βίνα Παπαδοπούλου 

Δείτε το making off της μεταγλώττισης!

Visit:
http://www.disney.gr/disney-fairies/tinker-bell-and-the-pirate-fairy
http://feelgoodentertainment.gr/
https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr

One Response

  1. αθηνά 15 Απριλίου, 2014

Leave a Reply