ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ… ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Με αφορμή το βιβλίο “Σχολείο και εξετάσεις σε πρώτο πλάνο” που έγραψαν δύο έμπειρες ψυχολόγοι και επιτυχημένες συγγραφείς, η Χριστίνα Ρασιδάκη και η Σμαρούλα Παντελή, οι Εκδόσεις Πατάκη μάς καλούν να συζητήσουμε, να αναλύσουμε και να παίξουμε με τα τρίπτυχα:

Διάβασμα – Βαθμοί – Εξετάσεις

Προσδοκίες – Αγωνίες – Προστριβές

Με κεντρικούς στόχους:

Πλάνο – Αυτοεκτίμηση – Επιτυχία

Η δημιουργική αυτή πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 6.15 μ.μ. στο Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αθήνα).

Τις ψυχολόγους-συγγραφείς και τις Εκδόσεις Πατάκη πλαισιώνει η θεατρική ομάδα «Playback Nuevo», που αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς ειδικά εκπαιδευμένους στις τεχνικές του Αυθόρμητου Θεάτρου και παρουσιάζει αληθινές ιστορίες, τις οποίες το κοινό μοιράζεται με αυθόρμητο τρόπο στη διάρκεια της παράστασης.

Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις προκαλούν σε όλους προστριβές, αγωνίες και εντάσεις στο σχολείο και την οικογένεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα αναφερθούμε σε όλα αυτά και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν απορίες, ερωτήματα και προβληματισμούς, περιστατικά και ιστορίες από την άμεση ή έμμεση επαφή τους με τη δύσκολη εμπειρία των σχολικών εξετάσεων.

Η ομάδα Αυθόρμητου Θεάτρου Playback Nuevo θα ζωντανέψει στη σκηνή τις τοποθετήσεις που θα γίνουν και τις ιστορίες που θα μοιραστεί το κοινό μέσα από ειδικούς αυτοσχεδιασμούς. Παράλληλα η δρ Σμαρούλα Παντελή ως συντονίστρια της αυτοσχέδιας παράστασης θα σχολιάζει όπου χρειάζεται, στοχεύοντας στο να βοηθήσει τους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν τις προβληματικές καταστάσεις που δημιουργούνται μεταξύ εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών από το άγχος και την πίεση των σχολικών εξετάσεων.

Με αυτό τον πολύ δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο έφηβοι, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να συσχετίσουν τις δικές τους εμπειρίες και να οδηγηθούν σε χρήσιμα συμπεράσματα.  

playback-nuevo-group-4

Την ομάδα Playback Nuevo απαρτίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, ειδικά εκπαιδευμένοι στις τεχνικές του Αυθόρμητου Θεάτρου: Σωτηρία Βασιλείου, Χριστίνα Κασάπα, Τριαντάφυλλος Κτίστης, Κατερίνα Μαυρογιαννάκη, Μιχάλης Πέτρου, Νάνσυ Πουλούδη, Γιάννης Σκιαθίτης, Βανέσα Τριανταφύλλου. 

Τη μουσική της παράστασης επιμελείται ο Τάκης Δράκος.

Την παράσταση διευθύνει-συντονίζει η ψυχολόγος και συγγραφέας  Σμαρούλα Παντελή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο Τμήμα Εκδηλώσεων Εκδόσεων Πατάκη : 210.36.50.024, 210.36.50.025.

1506444_10153654501748852_6260327902536722638_n

Leave a Reply