ΣΤΟ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗ

ΦιλοδασικήΗ Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί και φέτος μικρούς και μεγάλους, στον Ιστορικό Ελαιώνα του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, για να μαζέψουν τον πολύτιμο καρπό της ελιάς. Με ελιόπανα, χτένια, ραβδιά, αλλά και με τα χέρια!

Ο Ιστορικός Ελαιώνας ξαναφυτεύτηκε με πρωτοβουλία της Φιλοδασικής, όπως είχε αποτυπωθεί σε χαλκογραφία του 1745. Εκεί, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου γονείς και παιδιά μαζί θα ζήσουν το λιομάζωμα και θα γνωρίσουν το ευλογημένο δέντρο της ελιάς και τις θαυμαστές ιδιότητές του.

Θα συγκεντρώσουν τους καρπούς σε τσουβάλια για να πάρουν το δρόμο για το ελαιοτριβείο. Κι όταν αποκάμουν τη δουλειά θα ξεκουραστούν με μια ιστορία για την ελιά και θα μοιραστούν παξιμάδια, ελιές και αρωματικό λάδι! 

Sti-Philodasiki-Elies1

ΠΟΤΕ: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να ξανασυναντηθούν στο λιοτρίβι, στο Περιβόλι στη Βάρη [Κυρηνείας 15 (π. Κυργίων) στη Βάρη], για να δουν πως μετατρέπονται οι ελιές σε μυρωδάτο και γευστικό λάδι. Το Περιβόλι προσφέρει την υπηρεσία αυτή στη Φιλοδασική και σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της “ψυχρής έκθλιψης“, η οποία διατηρεί ακέραιες τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες του ελαιόλαδου.

Όσοι θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβει το Περιβόλι και να γευτούν νοστιμιές με εποχιακά βιολογικά λαχανικά από τα παρτέρια του, καλό θα ήταν να κλείσουν τραπέζι από πριν, καλώντας στα τηλέφωνα 210 8963000 και 698 112 7805.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ελαιόλαδο από τις ελιές του Ιστορικού Ελαιώνα, στο Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό, θα προσφερθεί από  τη Φιλοδασική σε Ιδρύματα για παιδιά.

Δείτε επίσης στο facebook: Λιομάζωμα στον Υμηττό & Στο λιοτρίβι, στο Περιβόλι στη Βάρη 

Sti-Filodasiki-elies-2

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply