ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, τα παιδιά δίνουν και πάλι ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για να μάθουν… πώς ξεκίνησαν όλα!

Οι νεαροί συμμετέχοντες στην τελευταία περίοδο του Summer Camp του ΜΚΤ θα ανακαλύψουν τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου! Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα και κοσμογυρισμένοι έμποροι χρησιμοποίησαν τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και θα τους αφηγηθούν καθημερινά τις ιστορίες τους.

Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική και χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά για μία εβδομάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ημέρα 1η/ ΓΗ: Με αφετηρία τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, γνωρίζουμε τις πρώτες ύλες και τους καρπούς της γης. Φανταζόμαστε τη θεά της γονιμότητας που λάτρευαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες και δημιουργούμε τα δικά μας ειδώλια.  

Ημέρα 2η/ ΝΕΡΟ: Εμπνεόμαστε από τη μυθολογία και τα αγγεία του μουσείου, διηγούμαστε αρχαίους μύθους για τη δημιουργία του κόσμου, το νερό και τους θεούς που το προστάτευαν, και στο τέλος τους εικονογραφούμε.

Ημέρα 3η/ ΑΕΡΑΣ: Μαθαίνουμε για τη δύναμη του αέρα, μέσα από κατασκευές, παντομίμα και παιχνίδια ρόλων. Φτιάχνουμε αυτοσχέδια φτερά και ανεβαίνουμε στους ορόφους του μουσείου για να ανακαλύψουμε τους φτερωτούς θεούς των αρχαίων Ελλήνων.

Ημέρα 4η/ ΦΩΤΙΑ: Αναζητούμε στις αίθουσες του μουσείου αντικείμενα που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια της φωτιάς και του θεού Ηφαίστου. Στη συνέχεια, συνδυάζουμε τις γνώσεις και τα υλικά μας για να φτιάξουμε σημερινά εύχρηστα αντικείμενα.

Ημέρα 5η/ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ Συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης στο μουσείο. Αναζητούμε αρχαία και σύγχρονα υλικά, τα αντιστοιχίζουμε με τα στοιχεία της φύσης και κατασκευάζουμε ένα αναμνηστικό mobile.

imgsize

Πότε:  31/08-04/09/2015, ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα)

Ηλικίες: 4-8 ετών

Συμμετοχή: 80€, Φίλοι ΜΚΤ: €65 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο), Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €65

Υπεύθυνες εργασητρίων: Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου

Πληροφορίες/ κρατήσεις θέσεων: 210 7294220

Τα παιδιά θα χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες με έναν υπεύθυνο ανά ομάδα.

Leave a Reply