PLANET PHYSICS ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ… ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ποιο σώμα πέφτει πιο γρήγορα, ένα βαρύ ή ένα ελαφρύ; Είστε σίγουροι για την απάντηση;
Έχετε δει ποτέ το αντίστροφο του ουράνιου τόξου; Μπορεί να γίνει αυτό;
Έχει τύχει να κοιταχτείτε σε αληθινό καθρέφτη; Πώς να φαίνεστε άραγε; 

Αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμα που απαντούν σε καθημερινές χρήσεις και δεδομένες κατακτήσεις και επιτεύγματα ή φυσικά φαινόμενα, ήταν η αφορμή για την δημιουργία ενός νέου conceptual χώρου στην πόλη, μοναδικού στην Ελλάδα, καθώς έχει ως θέμα του τη Φυσική!

Το PLANET PHYSICS είναι ένας νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος Φυσικής που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν από λίγες μέρες στην περιοχή των Βριλησσίων, στην Αθήνα.  Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα, ένας χώρος σχεδιασμένος αυστηρά στη φιλοσοφία της συμμετοχής, της επιστημονικής απόλαυσης, της ψυχαγωγίας μέσω της Φυσικής και των θαυμαστών εφαρμογών της! Ένας χώρος, 800 τετραγωνικών, με ιδιαίτερη ταυτότητα και άψογες συνθήκες φιλοξενίας, συστήνεται ως το μοναδικό σημείο της πόλης όπου η Φυσική γίνεται παιχνίδι και όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να περάσουν πολλές ώρες γεμάτες γνώση, εμπειρίες, διάδραση, αλλά και πραγματική απόλαυση.

Planet Physics-Plasma Ball

Το PLANET PHYSICS είναι ένας πολυθεματικός χώρος που συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την ψυχαγωγία. Στις άνετες και φωτεινές αίθουσές του φιλοξενούνται περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα και παρουσιάζονται πειραματικές επιδείξεις από τον κόσμο της Φυσικής, με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό για τα παιδιά, τα οποία μαθαίνουν… διασκεδάζοντας! Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τους μεγάλους! Πόσοι από εμάς μπορούμε να εξηγήσουμε εύκολα και άμεσα γνωστά φυσικά φαινόμενα, όπως το τσουνάμι ή την εικόνα μας στον καθρέφτη; Mη βιαστείτε να απαντήσετε…

Η «καρδιά» του PLANET PHYSICS είναι τα 30 διαδραστικά εκθέματα, με τα οποία o επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει, να διαφοροποιήσει παραμέτρους και να παρατηρήσει την έκβαση διάφορων φαινομένων. Η θεματολογία τους αντλείται κυρίως από τον κόσμο της Φυσικής (Μηχανική, Μηχανική των ρευστών, Ηλεκτρομαγνητισμός, Οπτική κλπ) και η σχεδίασή τους επιτρέπει το χειρισμό τους ακόμα και από μικρά παιδιά. Κι αν σε άλλους εκθεσιακούς χώρους ή μουσεία η κεντρική σήμανση μας αποτρέπει να αγγίξουμε τα εκθέματα ή να πλησιάσουμε πολύ κοντά, στο Planet Physics συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εδώ το καθετί σε παροτρύνει να το αγγίξεις, να βιώσεις αυτό που βλέπεις, να νιώσεις το θαυμαστό, να καταλάβεις την αιτία και τη λειτουργία του. Τα εκθέματα είναι διαδραστικά, «hands-on», εξάπτουν την περιέργεια του επισκέπτη και μεταδίδουν βιωματικά τη γνώση. Εξειδικευμένοι δε ξεναγοί υποδέχονται το κοινό και κατευθύνουν κάθε έναν ξεχωριστά στο ταξίδι της εξερεύνησης, προκαλούν την οπτική  αντίληψη και είναι έτοιμοι να εξηγήσουν τη Φυσική πίσω από το φαινομενικά απίστευτο.

Planet Physics-Ferrofluid

Το PLANET PHYSICS φιλοδοξεί επίσης να γίνει και τόπος συνάντησης για όσους ενδιαφέρονται και για κάτι περισσότερο, για τους λάτρεις της Φυσικής που θέλουν να πάρουν μέρος στο «πείραμα». Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα πειραματικές επιδείξεις από εξειδικευμένους Φυσικούς για όσα ενδιαφέροντα φαινόμενα της Φυσικής δεν μπορούν να παρουσιαστούν με τη μορφή ενός διαδραστικού εκθέματος.

Η περιπέτεια της ανακάλυψης όμως δε σταματά στον εκθεσιακό χώρο. Τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν την εξερεύνησή τους στον «επιστημονικό» παιδότοπο του PLANET PHYSICS στον οποίο οι κατασκευές και οι θεματικές δραστηριότητες κυριαρχούν έναντι της κλασικής «παιχνιδοκατασκευής». Ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια και κατασκευές βοηθούν στην όξυνση της διαίσθησης του παιδιού σε θέματα Φυσικής και στο χτίσιμο των πρώτων σταδίων μιας ορθής φυσικής αντίληψης. Κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι, απλά και ευχάριστα.

Μετά από μια απολαυστική και πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις περιήγηση στο PLANET PHYSICS, ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης είναι μια στάση στο Planet Café, μέσα στο ίδιο κτίριο. Ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει είτε όλη την οικογένεια ή μόνο τους γονείς, όσο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά. Το Planet Café λειτουργεί και αυτόνομα, όλες τις ημέρες και μπορεί να το επισκεφτεί κανείς ανεξάρτητα από την περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο.

Και ως είθισται σε όλους τους conceptual χώρους ανά τον κόσμο, η ανάμνηση μένει ζωντανή όταν παίρνεις κάτι μαζί σου φεύγοντας. Ως εκ τούτου ένα κατάστημα αναμνηστικών και δώρων του PLANET PHYSICS βρίσκεται και αυτό στο ίδιο κτίριο και προσφέρει πολλές επιλογές για τους επισκέπτες, από απλά αναμνηστικά έως επιστημονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Planet Physics -kathreptis me apeiro vathos

Ο Albert Einstein είχε πει: “If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough”  

Ελάτε να ζήσετε από κοντά τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το PLANET PHΥSICS!

Μια επίσκεψη είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι η Φυσική…είναι παιχνίδι!  

PLANET PHYSICS

Ένας μοναδικός επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος όπου η Φυσική γίνεται…παιχνίδι!

Περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα

Πειραματικές επιδείξεις από εξειδικευμένους φυσικούς

Ψυχαγωγία – Εκπαίδευση – Χαλάρωση

Planet Physics logo blue

PLANET PHYSICS
Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8033984
Official website: http://www.planetphysics.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/Planet.Physics.GR 


Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Πέμπτη: 09:00 – 14:00 (Μόνο για Σχολεία) και 17:00 – 21:00

Παρασκευή: 09:00 – 14:00 (Μόνο για Σχολεία) και 17:00 – 23:00

Σάββατο και αργίες: 10:00 – 23:00

Κυριακή: 10:00 – 22:00

Δευτέρα κλειστά


Είσοδος:
Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια 4 ευρώ (Τιμή Γνωριμίας)

Ενήλικες 6 ευρώ, παιδιά (χρήση στην έκθεση και στον παιδότοπο) 6 ευρώ

ΑΜΕΑ: ( για ΑΜΕΑ άνω του 80%) Ελεύθερη (Παρέχεται υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες)

Είσοδος για εκπαιδευτικούς (με την επίδειξη της κάρτας τους) Ελεύθερη

Οικογενειακό (3 άτομα και άνω) 5 ευρώ / άτομο

Είσοδος στο Planet Café: Ελεύθερη