ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Αυγά και λαμπάδες, χρώματα και κορδέλες, πολύχρωμα υλικά και παραδοσιακά παραμύθια  θα γεμίσει το «Σπίτι των Παραμυθιών» – το μουσείο αλλιώς, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 . Υποδεχόμαστε το Πάσχα με αφηγήσεις παραμυθιών  και εργαστήρια διακόσμησης αβγών και λαμπάδων.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015 

«Πασχαλινά αβγά και αβγά του κόσμου».

 Αφήγηση και εργαστήρι διακόσμησης αβγών.

Αφήγηση ιστοριών για αβγά χρυσά και μαγικά, αβγά μικρά κι ασήμαντα με μεγάλα ωστόσο μυστικά μα κι ένα αβγό τεράστιο που περικλείει το σύμπαν. Γιατί μέσα στο ταπεινό και καθημερινό αβγό μπορεί κανείς να δει «αυτόν τον κόσμο το μικρό, το μέγα…».

Εργαστήρι με στοιχεία για αυγά κόκκινα, τρυπητά, κεντημένα, χρωματιστά με περίτεχνα σχέδια, με πετράδια, με στάμπες φυτών, αυγά από την Ουκρανία και τη Ρωσία, από την Περσία και την Αίγυπτο. Σημαντικό κομμάτι της ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας και παράδοσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Εμπνεόμαστε από τις εικόνες και διακοσμούμε με κορδέλες και νήματα δικά μας αυγά, σύμβολα αναγέννησης της φύσης και της ζωής.

Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών

Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου

Εργαστήρι: Μαρία Βλαχάκη

Διάρκεια: 90 λεπτά

Συνδρομή: 8 ευρώ (περιλαμβάνονται τα υλικά). Η συμμετοχή των συνοδών είναι δωρεάν.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

 «Λαμπάδες λαμπιρίζουν και οι πασχαλιές ανθίζουν».

Αφήγηση και εργαστήρι διακόσμησης λαμπάδας.

Αφήγηση παραμυθιών από τη λαϊκή μας παράδοση για όμορφες χελιδόνες και κατακόκκινες παπαρούνες μα και μοσχοβολιστές πασχαλιές, που μας φέρνουν το Πάσχα. Ώρα να ανάψουμε τις λαμπάδες μας, μα προτού τις ανάψουμε πρέπει πρώτα να τις φτιάξουμε! Με φαντασία, κορδέλες και άλλα πολύχρωμα υλικά διακοσμούμε τις πασχαλινές μας λαμπάδες.

Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών

Αφήγηση-σχεδιασμός-υλοποίηση: Γεωργία Λαζάρου

Διάρκεια: 90 λεπτά

Συνδρομή: 8 ευρώ  (περιλαμβάνεται η λαμπάδα και τα υλικά). Η συμμετοχή των συνοδών είναι δωρεάν.

 

Κρατήσεις θέσεων στο e-mail:folktaleshouse@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2104313332, 6987117542
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu 
«Το Σπίτι των Παραμυθιών» , το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση,  πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης.

No Responses

Leave a Reply