ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Παραστάσεις, δράσεις, μαθήματα και ακόμη περισσότερες… εκπλήξεις επιφυλάσσει η νέα καλλιτεχνική περίοδος που μόλις ξεκινά για τους μικρούς φίλους του Κινητήρας Studio. Στο καλλιτεχνικό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον του στη γειτονιά της Ακρόπολης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές χορού και θεάτρου, ενώ παράλληλα εξελίσσονται κι εμπνέονται μέσα από την ομαδική δημιουργία και την προσωπική παρατήρηση. Αναλυτικά τα προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά:

KiDitiras με την Ευγενία Σιγαλού
Κάθε Δευτέρα 17.00-18.00 (ηλικίες 7-12) και κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 (ηλικίες 4,5-6,5)
Κόστος: 40€/ μήνα

Όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται,σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θ’αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές. Ο δάσκαλος- συντονιστής είναι πάντα κοντά για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους.

Η Ευγενία Σιγαλού είναι χορεύτρια και παιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης(1999-2002) και παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1999-2005). Από το 2003 συνεργάζεται με την Αντιγόνη Γύρα, ως μέλος της ομάδας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους: Άρτεμη Ιγνατίου,Νατάσσα Ζούκα, Κική Μπάκα,Φώτη Νικολάου,Βάλια Παπαχρήστου,Μαρία Κολιοπούλου,καθώς και με παραγωγές του φεστιβάλ και του Μεγάρου Αθηνών.Έχει εργαστεί ως δασκάλα στο ελληνογερμανικό σχολείο Αthener Schule. Aπό το 2007 διδάσκει χορό σε ιδιωτικές σχολές.

Κινητήρας Ε (έφηβοι) με το Δημήτρη Αγορά
Κάθε Παρασκευή 16.30-18.30
Κόστος: 40€/ μήνα

Το μάθημα αποτελείται από μια σειρά ασκήσεων που αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, την σωματική έκφραση, την συνεργασία και την ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας των μαθητών. Περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εισαγωγή στις πρακτικές του θεάτρου και της υποκριτικής τέχνης, αναφορά στις ιστορικές απαρχές και τα είδη του θεάτρου, καθώς και σε διαφορετικά συστήματα μεθοδολογίας της υποκριτικής και του σωματικού θεάτρου (physical theatre). Η ένταξη στην ομάδα, η γνωριμία με τα μέλη της, αλλά και η ποιότητα της συνεργασίας είναι βασικά ζητούμενα. Οι έφηβοι θα αναπτύξουν δεξιότητες, θ’ απελευθερώσουν τη φαντασία τους, θα εξερευνήσουν τον αισθητηριακό τους κόσμο. Έτσι τα συναισθήματα θα εκφραστούν, και η σημασία του να ακούμε και να επικοινωνούμε καλύτερα θα διασαφηνίσει την έννοια των ρόλων θεατρικά και κοινωνικά ενισχύοντας την επίτευξη στόχων. Τα θέματα εναλλάσσονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Με το υλικό που θα προκύψει θα δημιουργηθεί μία ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό όπου κάθε μαθητής θα χαράξει την δική του πορεία και θα μπορέσει να μοιραστεί μία ιστορία χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα: σώμα, φωνή και πνεύμα. Τα μαθήματα λειτουργούν και ως προετοιμασία για την εισαγωγή στα καλλιτεχνικά σχολεία.

Ο Δημήτρης Αγοράς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου κι έχει μαθητεύσει κοντά στη Νίκη Τριανταφυλλίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ανδρέα Μανωλικάκη,το Δημήτρη ¨Ημελλο κ.α. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο (Μ. Κακογιάννης), Ανοιχτό Θέατρο (Γ.Μιχαηλίδης ), Θέατρο του Νέου Κόσμου (Ν. Γουλή), Altera Pars (Π. Νάκος), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης (Γ. Αντωνάκης, Μ. Μανουσάκης), Κινητήρας (Α.Γύρα) κ.α. Έχει συμμετάσχει στην τηλεόραση στα σήριαλ: Κόκκινος Κύκλος, Τα παιδιά της Νιόβης, Για την Άννα, κ.ά. .Έχει διδάξει υποκριτική σε παιδιά και ενήλικες στο Μικρό Πολυτεχνείο, στη θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και στο 2ο Δημ. Βούλας.

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio

Leave a Reply